lørdag 28. februar 2009

Da skriver vi snart mars!

Men ute snør det og det er ikke mye som tyder på at det snart er vår.
Halve uka har vært litt kjei synes jeg. Poden ble syk på onsdag. Det hele startet da Martinus og jeg skulle gå oss en lang tur. Joda, han hadde fått på seg klærne, jeg mine og han var plassert godt nedi vogna. Og idet jeg skulle til å gå spydde han ut over vogna og seg selv stakkar. Vel, det var den turen og da var det bare å gå inn igjen. Dette ble starten på en 3 dagers omgangssyke for lille prinsen vår. Maten vi forsøkte å få i han kom opp igjen like fort og diarèen kom også dagen etter. Det har nok ikke vært av den verste typen for han har bare kastet opp 3-4 ganger, men sansynligvis hadde han kastet opp mer dersom vi hadde fått i han mat. Så fra onsdag og til i går har det stort sett gått i diverse væskeinntak; melk, sportsdrikk, eplemost og vann. Og det klarte han heldigvis å holde på. I dag har også mormor fått kokt en halvliter blåbærsaft av noe blåbær hun hadde i fryseren, så det skal vi muligens dra ned å hente i morgen dersom det ikke snør for mye. I dag har han endelig vært i god form igjen og han har både spist grøt og middag, men i moderate mengder...........og ikke kom det opp igjen heller og heller ingen diarè. Så heldigvis er han på bedringens vei. I dag har jeg fått vasket på rommet hans og skiftet på senga hans og før han la seg i kveld fikk han bade, det tror jeg han syntes var godt. Jeg vet nesten ikke noe som er bedre enn å legge seg nybadet i rent sengetøy ihvertfall. Her er prinsen på stellebordet på badet, nybadet og klar for å legge seg snart. Må også legge til at til tross for at han har vært syk har det ikke vært noe i veien med nattesøvnen heldigvis og vi har merket at han har vært mer trøtt enn vanlig....men det er vel kanskje ikke så rart!

Vel, nok om det!
Jeg må også si at jeg ble utrolig inspirert av Charlottes pastarett som hun hadde lagd til sin mann i går. Jeg som digger italiensk mat måtte jo bare forsøke den. Og jupp, den smakte utrolig godt. Jeg fulgte hennes fremgangsmåte sånn nogenlunde men jeg hadde også i litt fersk hvitløk og basilikum. Jeg gjorde ihvertfall som følgende: Ca. en halv løk, halv kinesisk hvitløk og en chili (tok ut frøene) grovhakket jeg og stekte i stekepanna sammen med en pakke med bacon. Charlotte sier at man kan bruke enten pancetta eller bacon og da valgte jeg Coop's bacon ettersom den har mindre røkt smak (dessuten hadde jeg det i fryseren). Da dette hadde stekt en stund i stekepanna tok jeg det over i en kaserolle og puttet i litt basilikum og biter av grønn asparges (kjøpte de som var forvellet og som ligger på glass). Deretter helte jeg på ca. en burk med fløte, litt salt og pepper og til slutt MASSE Parmigiano Reggiano. Og der fikk Charlotte meg til å forandre mening. Jeg har nemlig alltid kjøpt Grana Padano og har forresten en stor bit i kjøleskapet, men jeg måtte jo forsøke Parmigiano Reggiano og jupps, den var myyyyyyyye bedre og heretter kommer jeg kun til å kjøpe den. Vel, når dette hadde småputret en stund og fått en passe tykkelse, kokte jeg tagliatelle og la dette på en tallerken med den herlige "sausen" på toppen. Til slutt fulgte jeg igjen Charlottes råd, maaaaaaasse raspet Parmigiano Reggiano oppå sausen igjen.
ANBEFALES, men kun dersom man er skikkelig sulten, for mektig var den.

Ellers har jeg fått priklet litt i kveld også:
  • Digitalis 'Camelot Cream'
  • Campanula Medium
  • Althaea Officinalis
  • Malva Moschata 'White Perfection'
  • Linaria Purpurea
    .................og plassen blir bare mindre og mindre på annekset for min del!Ønsker alle en riktig god natt!

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Nommin, for en vakker liten prins. God bedring, håper det verste er over nå.
Kjempeimponert over alle prikleplantene dine også, og ikke minst så gleder jeg meg til å se de i sommerbeddene dine ;)

Ninni sa...

Stakkar liten gutt, han ser litt betuttet ut der han sitter - sikkert preget av ukens sykdom. Godt å høre at prinsen er på bedringens vei igjen! Du hadde nok litt av en sjau med vask av vogn og alt...

Og der var alle frøplantene dine ja, en anseelig mengde! Har du fremdeles mer som skal prikles? Rene gartneriet hos deg for tiden :)

Lene fra Lillehammer sa...

Elisabeth; jeg gleder meg for hvert år hvordan bedene har etablert seg, de blir jo fyldigere og fyldigere......hadde det ikke vært for at jeg stadig flytter på staudene. I fjor ble en del av bedene totalrestaurert så jeg gleder meg ekstra til i år.
Ninni, han var nok ganske trøtt på dette bildet etter at han hadde badet, men nå er han skikkelig i vigør igjen.
Å ja, jeg har masse igjen som skal prikles, men veldig mange av spirene har fått hver sin potte nå heldigvis. Men sånn jeg ser det har jeg ikke plass til at alle skal få hver sin potte så jeg tar nok en del nærmere sommeren tenker jeg.
Du lurte forresten på prydgresset i det forrige innlegget, det skal etter det jeg mene være Phalaris Arundinacea 'Picta'. Den sprer seg ganske bra har jeg funnet ut og i fjor drog jeg opp ganske mye og prøvde så best jeg kunne å få med hele spetakkelet under jorda også. Kjempelekker men noe dritt slik som den sprer seg.
Hmmm, vet dere hva, lurer på om Martinus har smittet meg jeg, ikke særlig bra i magen nå gitt. Men blir det for ille har jeg travello i medisinskapet. Kan jo ikke være syk i dag som samboer jobber døgn.

Ninni sa...

Ååå lille venn, ikke bli syk da! Det er så grusomt med omgangssyke når man har aleneansvaret for barn.

Phalaris er lekre og staselige, men sprer seg uhyggelig mye ja. Lurt å plante i en bøtte uten bunn!

Tvi tvi med maven din...

garden ornaments uk sa...

Thank you for sharing this with your readers.