søndag 1. mars 2009

Så gikk det ikke så bra i dag heller!

Dette har definitivt vært den kjedeligste søndag ever. Jeg har følt meg uvel og slapp. Jeg har kun inntatt ett knekkebrød, 4 cherrytomater og drukket 3 kopper med cappuccino. Det verste av alt er at den supergode fløte/oste-sausen jeg lagde i går står godt plassert i kjøleskapet og den kommer jeg nok heller ikke til å spise mer av. Jeg er sånn at dersom jeg har spist noe når jeg har blitt litt dårlig, orker jeg ikke å spise det på veeeldig lenge. Så sausen kommer nok sikkert til å havne i søpla.....ufs og æsj! Forresten, kanskje jeg fryser den ned, det må da gå an?
Jeg trodde også Martinus var i form igjen, ingen oppkast i går og det så veldig lyst ut. Men i dag, derimot, har han virket litt slapp og sov først en time tidlig i dag. Litt senere på dagen la vi oss begge to i senga og sov i over 2 timer. Det er egentlig ikke likt han. Vel, jeg regnet med at han bare var litt slapp etter omgangssjuken og ettersom han ikke ville ha noe grøt i dag lagde jeg litt middag til han etter at vi stod opp. Joda, han spiste seg god og mett og fikk fruktpurè etterpå. Han så riktig så fornøyd ut men plutselig............OOOPS.............der sprutet hele middagen opp igjen, både over han selv, i stolen og på gulvet. Uff, dette var skikkelig kjett fordi jeg trodde han var i form igjen. Heldigvis da han spydde satt han i vippestolen sin og jeg hadde lagt et svært håndkle i stolen samt at han hadde håndkle over seg i tillegg til smekke. Så heldigvis kom det meste på det og på gulvet. Men noe havnet i stolen så nå holder jeg på å vaske den og alt det andre. Martinus pleier å legge seg rundt 19 men i dag måtte jeg legge han en time før........og foreløpig sover han godt.
Så da jeg omsider hadde fått han i senga følte jeg for å bare legge meg rett ned. Slukket alle lys, kun stearinlys, puttet ved i ovnen og la meg godt til rette i sofaen med teppet tullet rundt meg. Jadda, da begynte jammen Egbert å skrike. Så da bar det opp igjen, dekket håndkle over buret hans og la meg IGJEN godt til rette i sofaen...........hva er det jeg igjen hører? Joda, drittkråka skriker igjen. Så opp igjen fra sofaen og da tok jeg en flytur med han og nå har endelig han klart å holde kjeft han også. Nå mangler det vel bare at Mossepus skal begynne å mjaue. Skjønner dere hvorfor jeg synes dette har vært en gørr søndag da? I tillegg snør det som bare rakkern ute og sambo jobber døgn til i morgen. Jeg har rett og slett ikke overskudd til å måke snø nå men han sa at han skulle ta det i morgen.
Nå blir det sofa resten av kvelden og så håper jeg magen min er i orden snart og ikke minst at Martinus snart er i form igjen. Det positive med at magen min er litt i ulage er jo at jeg forhåpentligvis går ned litt i vekt!

Klems fra ei som føler seg tufs og som ikke engang orker å prikle i kveld!

13 kommentarer:

Vivi sa...

Huff det hørtes ikke noe festlig ut. Denne omgangssyken kommer og går som den vil, og slipper liksom ikke helt taket når det den først er kommet. Snøen får du ikke gjort noe med, så den kan du bare glemme. Kvil deg masse og sov når Martinus sover, det er den beste medisinen. Håper dere kommer dere igjen fort. God bedring og klem fra meg.

Lene fra Lillehammer sa...

Takk for det Vivi! Er det noen som har noen gode råd for omgangssyke på så små barn? Er det feks. noe spesielt man kan gi de? Nå fikk han jo dette på onsdag og jeg synes det har vart litt lenge.......men jeg er sikkert bare overnervøs.

Anonym sa...

God bedring! Jeg var gjennom en slikrunde for en uke siden ikke noe hyggelig når det står på. Prøv å slappe av og hvile deg masse.

Når mine barn er syke gir jeg de alltid saftis, har fått den anbefalingen av en lege. I saftis er det både vann og sukker. Men din gutt er kanskje for liten for is....

Alt godt sa...

Då er det ille - når du ikkje ein gong orkar å prikle! *klem* God bedring til deg og vesle helten!

Elsa sa...

God bedringklem til både deg og lilleprinsen.

Tove sa...

Kjedelig å være syke. Dere får ha god bedring begge to.

alexia sa...

Ta det med ro og hvil deg når sjansen byr seg. Når det gjelder Martinus - det viktigste er at du passer på at han får væske i seg. Så lenge han ikke har høy feber i flere dager sammenhengende og får nok væske så går det som regel helt greit :).
God bedring ønskes dere fra meg :)

Klem!

Maiblomst sa...

Kjedeleg med spysjuke! Det viktigste for småtassar er å få nok drikke. Det skal være bra å blande eplejuice med farris. Ellers brukar eg å gje dei mat om dei vil ha. Tørre kjeks, er også eit tips. Nå veit eg ikkje heilt kor gamal gutten di er, men salte skruer er også godt når magen ikkje er heilt på laget. Men punkt nr 1 er drikke, og saftis kan ein godt gi dersom det fell bedre i smak. Lykke til, og god betring!

Lene fra Lillehammer sa...

Takk til dere alle og takk for gode tips. Han har faktisk ikke hatt feber i det hele tatt og vi har gitt han både melk, vann, sportsdrikk og eplemost.....så han får i seg væske nok. Grøten om morgenen går også bra, men det er heller middagen som kommer opp igjen. I dag hadde han hatt skikkelig diare igjen så det er tydelig at det sitter i en stund. Heldigvis føler jeg meg i toppform igjen!

Ninni sa...

Nei og nei, for en dag du hadde i går da. Stakkar! Og attpåtil lagde fuggern bråk når du omsider hadde fått parkert deg på sofaen. Men det var i går, og i dag ser jeg at du heldigvis er i form igjen! Og godt er det :)

Cola, 'ekte' Coca Cola, skal være gunstig ved omgangssyke. Til og med legen anbefalte det for å ta knekken på viruset. Når barna begynner å bli sultne, kan de få 1/4 loffskive uten skorpe med et tynt lag syltetøy hver halvtime. Ris er også skånsomt.

Brit sa...

Sender masse god bedring til deg og den lille. Spysjuka er noe herk.

Lene fra Lillehammer sa...

Takk igjen alle sammen. Nå har han også fått cola og gjett om gutten kosa seg, nam-nam sa han og gapte opp hele tiden og skulle ha mer (han drikker nemlig fra glass, har ikke skjønt dette med kopp med lokk på). Men jeg tror han begynner å bli bra jeg, han har tom vært med pappaen sin på kafè i dag og var i superhømør. Da han kom hjem satt han i stolen sin og koste seg med cd av Astrid Lindgrens favoritter.....morsomt å se at han lytter på musikken og er veldig konsentrert. Tusen takk til tull'tante Ellen (barndomsvenninna mi), den cd traff du rett i blinken med gitt.
Nå er også jeg i superduper form igjen og priklefingra har begynt å krible igjen. Jeg har tom spist to brødskiver og det var supergodt.

Nina i Paradiset sa...

Uffa.
Sender en god-bedring hilsen til deg!
Klem fra Nina.