tirsdag 17. februar 2009

Tusen takk Vivi!

Jeg har fått denne av Vivi:

Rørende det du skriver og jeg er også kjempeglad for å ha blitt kjent med deg!

Ellers går nå dagene her i gutua. Morten har jobbet en del i det siste men nå er det siste døgnvakt på en stund og så skal han vel ha fri en ukes tid igjen. Det må være utrolig fint å jobbe i ambulansen med så mye fri egentlig.........selv om han mener han jobber ALFFOR mye....hehe!

Litt hagerelatert så har det vel blitt en del prikling i det siste og jeg begynner VIRKELIG å få angst for plassen etterhvert, jeg tror annekset kommer til å bli altfor lite. Så nå håper jeg egentlig på litt svinn av spirer slik at jeg ihvertfall ikke behøver å kaste friske spirer. Jo, jeg har faktisk gjort det men da lukket jeg nærmest øynene og forsøkte å bare glemme det. Det gjorde det ikke noe bedre da samboer måtte nevne i slengen at jeg kaster levende spirer som han sikkert mener har både følelser og meninger. Jaja, haging er en brutal hobby og man må av og til vise seg fra sin sterke og følelsesløse side. Jeg vet at det ligger ganske mange godbiter i røysa, både roser, hekkeplanter og diverse stauder. Men ettersom det også er en del jord der har de ihvertfall en mulighet til å overleve.

Ellers må jeg rose Ninni for sin flotte innsats for husløse katter, sånt liker jeg å lese, du er snill du Ninni!!!!! Så all ros til deg! Skulle ønske det fantes flere som deg.

I dag har jeg tatt et liten skippertak i stikling av inneplanter. For å si det rett ut så "døvvar" alt levende grønt inne hos oss. Jeg ser at jeg definitivt burde tatt meg en tur på Plantasjen eller noe for å handle inn litt grønt, tror jeg skal ha noen Pletter i luften og så vurderer jeg å kjøpe en husfred, liker litt nostalgiske planter jeg da. Noen som har andre forslag til annet "grønn romantikk"? Hmm, egentlig burde jeg vel ikke kjøpe så altfor mye heller, for i kjelleren venter en haug med pelliser som snart skal innta sin faste plass i vinduene....vel, vi får nå sjå.

Vet dere hva jeg skulle ønske? At det fantes noen som hadde et superdigert drivhus hvor man fikk leie plass til spirene sine. Hvorfor finnes ikke det for oss som er gale og som ikke har drivhus? Kanskje jeg skulle sette inn en annonse: "Drivhusplass til småspirer ønskes leid frem til sommeren", for seriøst tror jeg farsken meg jeg ikke får plass til alle spirene når de etterhvert må prikles en og en. Vivi, skal vi kjøpe oss et digert et som vi plasserer et eller annet egnet sted? Tenk så koselig, da kunne vi ha drevet å priklet og skravlet sammen. Men du er jo så heldig å ha drivhus du da..........sier jeg med et snev av sjalusi!

Nei, nå får jeg vel slutte å fable og heller se realtiteten i øynene: Neste år blir det ikke så mye frø!!!!!!! Lene, minn deg selv på å lese dette til neste sesong!!!!!

SO LONG MY BLOGFRIENDS!

5 kommentarer:

Tove sa...

Ja, den som bare kunne ha leid seg litt plass i et drivhus. Jeg lurte litt på hvordan du skulle få plass til alt ;-) Rart vi glemmer det med plassproblemene hvert eneste år. knis...

Vivi sa...

Du er hjertelig velkommen til Vingnes med dine små spirer. Kaffe med noko attåt ordner jeg.
Du skulle ikke skrevet om pellisene dine, smittet over til andre sia og bestilling ble sendt. Gir meg ikke med pelliser, selv om de fleste fra i fjor er døde.

Lene fra Lillehammer sa...

Hvordan visste du at jeg skulle få plassproblemer da Tove? Hmm....og ja, når man driver med frø og haging glemmer man egentlig både størrelse på hage og på frøkvantiteten etterhvert. Frøene er jo liksom så små og man glemmer helt at de faktisk blir større og krever sin plass.

Vivi, i år skal jeg nå forsøke å ta meg en tur, men du vet, du bor jo så "langt" unna. Så flott at jeg har pellissmitta deg a. Pelliser er vel noe jeg ikke har hatt så stor sans for før i fjor, da tok det liksom litt av og det ble bestilt en del pelliser fra Lille Gartneri. I år har jeg regnet at det kommer ca. 20 nye pelliser til gutua.
Vivi, hvor har du bestilt de forresten? Har du vært inne på Pelargonia.no? Oooops, den lista er laaaang og man trenger god tid. Vet ikke helt om jeg tør å gå inn på hver enkelt av de jeg, da kan det fort bli flere enn 20.

Ninni sa...

Å, du er vel søt Lene, tusen takk for gode og varmende ord :) Dyr er så takknemlige, man får så veldig mye tilbake for en liten innsats.

Ja, den plassen er virkelig til besvær. Jeg kan jo bare forestille meg antallet frøplanter du har når du begynner å få det trangt i det store planterommet ditt i annekset.

Jeg har priklet 3 i hver potte, det er for mye etter hvert som de vokser altså? Jeg ser når jeg har kjøpt stauder at det ofte er både tre og fire stilker i en potte, så jeg håper jeg ikke må prikle enda en gang.

Både Zinnia og Amarathus spirte som bare det etter 5 dager på badegulvet. SÅ flinke frø!

Haha, jeg tror ikke noe på at det blir færre frø på deg neste år :D Så du får ønske deg et drivhus i tillegg til annekset tror jeg :)

Ninni sa...

Forresten, 4 dager var spiretiden :) Men så kjempemange spirer -jeg har tenkt et par-tre stykker av hver jeg da...