søndag 18. juli 2010

Barnehage hos oss bokstavelig talt

I helga har kun hagen blitt prioritert og jeg har omsider fått lagd meg ny "barnehage" til nyspirer.


Denne lille plassen er bak det gamle epletreet og er godt gjemt. Usj, langsmed støyskjermen her må det virkelig gjøres noe. Dette er vel sansynligivs det eneste stedet i hagen hvor det ikke er blitt gjort noe som helst. Egentlig burde jeg ha bygd opp med steinmur her også men i den lille barnehagen gidder jeg ikke å gjøre det, så i stedet har jeg plantet noen junisøtmispeltrær som var til overs. Regner med at disse dekker den stygge jordbakgrunnen som er under støyskjermen etter en tid. Men utenfor barnehagen, nordover må vi gjøre det litt mer ordentlig men dette vil ikke blir prioritert med det første.

På torsdag hadde jeg forresten begsøk av RandiF fra Florø og av Vivi, kjempkoselig. Det ble en liten omvisning i hagen min og etterpå reiste vi en liten tur bort til Vivi. Tusen takk jenter for et hyggelig lite treff!

Her en kveld lå jeg og slappet av på sofaen og så på tv. Tilfeldigvis kikket jeg bort på gangdøra og den var bare sååå stilig og se på. Solen lagde en så flott effekt på den hvite døra og det som hang der at jeg bare måtte ta et par bilder. Noen synes sikkert jeg er litt snål som blogger om dette men for meg så var det så stilig at jeg måtte forevige det. Noen foreviger flotte fjell og fjorder og jeg foreviger gangdøra.....hihihihi!


HAGE.....
Nå er vel hagen sansynligvis på sitt flotteste selv om det er enkelte planter som ikke har begynt å blomstre enda
Gallicarosen 'Belle Isis' - ny av året og superskjønn. Det samme er også Astrantia.....
Et av blomsterbedene fra sin beste side.....
Veronica Longifolia og en ny favoritt, Campanula 'Snøhvit' - HELT SUPERSKJØNN!
Lysblå riddespore som jeg skal samle frø av for denne likte jeg så godt og vil ha flere av. Ridderspore er forresten kjempelett og så selv.
Pion 'Sarah Bernhard' og en ukjent. Noen som vet?
I går fikk jeg forreten plantet om hele rosebedet mitt. Jeg hadde nemlig plantet alchemilla erythropoda (marikåpe) langs hele kanten. Det var ikke særlig vellykket og de la seg helt flate når det regnet. Så nå har jeg fått flyttet de innover i bedet og står plassert mellom roser og andre godsaker. Bilde kommer senere da jeg ikke ble ferdig før det ble mørkt.
Okidok, kos dere folkens!

5 kommentarer:

Simones Country Home sa...

Lekkert. ;o))

Har enda ikke fått lagd meg et eneste bed jeg da. :o( Men det kommer vel etterhvert(kanskje til vintern) ;o)) hehe

Ha en super uke.

Klem Simone ;o)

Gretchen sa...

Hei -har akkurat begynt å følge den flotte bloggen din etter tips fra Nina i Paradiset som jeg var og handlet av i sommer - artig å følge noen andre på Lillehammer!

Solveig sa...

Kjære Lene! Du skulle hatt en pris for alle de flotte beddene dine! Ikke vanskelig å se at det ligger mye jobb bak både såing og planting, men jammen er du dyktig, jente! Du får det til å se så gjennomført ut - her hos meg blir det bare litt klatting her og der. Det er så mye som skal til i denne hyttahagen min for at jeg skal få laget noen bed. Uansett hvor en setter spaden, sier det "klang" når den treffer stein....
Nå skal det borres for å sette opp en vegg!!!

Ønsker deg fortsatt lykke til i hagen. Håper du får mange flotte sommerdager videre fremover.
Klem fra Solveig

IngunnBW sa...

Det er kjempesmart med barnehave, jeg bruker den siste pallekarmen til det. De to andre er opptatt av jordbær :) Nam nam!
Nå er vel blomstringen på det flotteste hos deg og selv om peonene nok er ferdige er vel de engangsblomstrende rosene på topp nå. Nydelige bilder :)

Nina i Paradiset sa...

Tror pionen heter 'Bowl of Beauty'
Har en helt lik en fra bestemors hage, kjøpt på 80-tallet.
Nydelige bilder.
Belle Isis sto på min ønskeliste i fjor, og den er enda ikke anskaffet.....