torsdag 3. juni 2010

Da har jeg begynt på lysthuset igjen

.....VELKOMMEN INN!

Hagen er som sagt så og si klar og skal nå få leve sitt eget liv en stund, men lysthuset, derimot, er absolutt ikke ferdig, så derfor tok jeg en sjau i kveld. Og kveldens økt bestod i av å male vinduskarmer og lister. Ble ikke ferdig, men tok det jeg orket. Fremdeles mangler det også et strøk med maling på veggene, men vi får se om jeg tar litt i helgen. Hadde uansett vært morsomt å bli ferdig med malingen snart. Lister maler jeg med utendørs oljedekkbeis, farge hvit og veggene har jeg malt i hvitfarge med NCS-kode 0503-G90Y.


Litt vanskelig å få frem fargen på veggene men nedenfor er bilde fra annekset hvor jeg også har brukt samme farge.

Flueskapet, Prins Nicolay, cherrytomatplante og oliventre har allerede funnet sin plass i lysthuset. Historien bak oliventreet er at jeg fikk det i gave av mamsen og papsen, eller rettere sagt, jeg fikk penger til å kjøpe meg et oliventre som jeg på forhånd hadde bestemt at jeg skulle plassere i lysthuset. Bursdagen min hadde jeg den 9. mai og jeg hadde allerede funnet flotte oliventre på Mestergrønn med den nette pris av nærmere 700 kroner. Men trege Lene (og heldigvis for det) klarte aldri å somle seg til å få kjøpt det. Men da jeg etter jobb i dag var innom Strandtorget gikk jeg forbi Mestergrønn og gjett a, de solgte oliventrærne sine til halv pris. Så da måtte jeg jo selvsagt bare slå an.

Nærbilden av Prins Nicolay med verdens nydeligste farge. Jeg bare digger denne og gjett om Lene skal ta mange stiklinger av denne.
Ha en fortsatt flott kveld folkens!

4 kommentarer:

Tonerose sa...

SÅ lekker farge det var på den pelargoniaen!! Snakker om! :o)

Hjertelig takk for så herlige ord inne på bloggen min - det varmer masse!! :o) Ja, jeg er vel egentlig ikke helt klar kan du si - ammer fortsatt og måtte dermed på tidlig ul for å i det hele tatt vite ca termin! hoi! :o) Neida, vi har ønsket oss et søsken til lille prinsen, men vi var bare ikke klar over at han/hun ville komme så raskt. Men vi er utrolig glade og takknemlige! :o)

Takk, jeg har også "bestemt" meg for å ikke kaste opp hele tiden etc denne gangen.. hihi. Snille deg! :o)

Du og du så vakre bilder du viser. Å titte innom bloggen din er som å finne fram et vakkert hage/interiør-blad. Nydelige bilder av alt man drømmer om.. hihi. Hvitmalt lysthus med sprosser i vinduene.. Stort oliventre inni... Du gjør det så lekkert rundt deg, både ute og inne. Også må jeg virkelig si at jeg liker stilen din SÅ godt! :o) Med unntak av at jeg har malt huset vårt hvitt, så drømmer jeg om etterhvert å få en like romantisk og frodig hage som deg. :o) Tenk å ha lysthus - heldige deg!! Drømmer blir virkelig virkelighet! :o)

Så søte verandakasse du hadde hengende på utsiden forresten - husker du hvor du fikk tak i denne? Jeg har vært på jakt etter noe nytt å ha på hver side i innganspartiet - de jeg har er så slitne og jeg har nå skrudd de fast i veggen.. Ikke det beste på våren når man gjerne vil ta med blomster inn i kalde netter! :o)

Ønsker deg en flott dag i morgen!

Fru Strøms Kvardagspussel sa...

Hei! Så heldig du er som får et slikt fint lysthus. Ønsker meg jeg også.... Flaks at du fikk kjøpt oliventre til halv pris, nesten så man må kjøpe flere i samme slengen da ☺ Kos deg i den flotte hagen din, klem fra fru Strøm

Simones Country Home sa...

Hei på deg.

Så fint det blir, gleder meg til å se flere bilder. ;o)

Nydelige blomster.

Ha en super helg.

Klem Simone ;o))

IngunnBW sa...

ÅÅÅÅÅÅÅ, du er vel verdens SØTESTE og SNILLESTE!!! Gjett hva jeg fant i posten i dag! Jeg ble så himla overrasket og glad og ikke minst rørt. Hva du har funnet på! Tuuuuusen takk, kjære skjønne Lenemor :) Og her ser jeg jo også hvor nydelig prinsen er, SOM jeg skal pusle og passe på stiklingene! Og både Mårbacka og M. Hanna også, jeg er bare så utrolig takknemlig! Og timingen din da...jeg har bursdag i dag skjønner du, så det var jo helt spesielt å finne pakken fra deg i postkassen i dag :)

Jeg har fuktet såjord og skal stikke dem etterpå. Jeg har brukt pustende pose på andre pellisstiklinger, men vet at noen dropper pose fordi stilkene lett kan råtne? Det ser ut til å ha gått bra. Hvordan gjør du det?

Lytshuset ditt blir sååå fint og koselig, søt den plantekassen du har hengt utenfor. Og kroken med oliventreet og cherrytomater, og selveste prinsen som troner majestetisk på bordet :) Tenk så mange kosestunder dere får der inne, med regnet trommende på taket? Det er idyll, det :) Hvitfarven i annekset ser kjempefin ut, litt dempet hvit som går mot det gule? Det blir bra når solen flommer inn i lysthuset, da slipper dere å bli blendet.

Ser i innlegget under at det går fremover med tilbygget :) Så får du etter hvert enda et sted og male og pusle med :)

God klem fra übertakknemlig Ninni. Ønsker deg en nydelig sommerhelg!