lørdag 19. juni 2010

Da uværet kom og vi sov under "åpent" tak


For det kunne ikke ha vært et verre tidspunkt enn i går hvor de omsider åpnet hele 2. etasje. Det var, for meg, storm her på Lillehammer og hvordan Martinus klarte å sove på rommet ved siden av er for meg helt uforståelig. Så kaldt var det inne at vi måtte fyre i ovnen og ovenen stod på fult. Jeg hadde også store problemer med å få sove og det tok lang tid før jeg omsider sovnet.
Pressening og alt blafret og feide i alle retninger og det føltes som å ligge inni en tørketrommel. Tok meg en liten runde i hagen i dag for å se hvordan det så ut og det var ikke så veldig ille når man hørte og så hvordan været var. Det var ihvertfall skikkelig ekkelt og hver gang, i forkant av de kraftigste storkastene, hørtes en motoraktid dur. Da visste jeg at det kom et skikkelig suuuug. Uff, nei dette var ikke trivelig. I hagen hadde stoler blåst rundt, krakken lå i blomsterbedet, leveggen på nordsiden hadde nesten blåst over enda, potter lå hulter til bulter, parasollen lå delvis oppi et av bedene. Uff, var litt bekymret for flaggstanga når jeg så hvordan den vaiet i alle retninger i går, men det gikk heldigvis bra. Men summasumarum kom vi oss gjennom natta.
Nedenfor er ihvertfall bilder fra vårt kommende soverom. Rett bak pressenningen er vårt nåværende soverom og til venstre, soverommet til Martinus, så her bestod altså veggen vår av pressennning i natt..........BRRRRRRRRRRRR!


Koselig??? Men det blir bra til slutt!
I dag holder snekkerne på igjen og skal få tettet veggen slik at vi slipper å ligge under åpen himmel. Nye oppdaterte bilder kommer senere. Jeg og Morten har fått vært 3 ganger på Rovrudmyra med byggemateriale og annet brask for jammen ble det mye etter at de fikk åpnet veggen. Godt å bli kvitt brask selv om jeg er skikkelig trøtt og sliten nå. Martinus har heller ikke fått sovet i dag selv om han har vært nede hos mormor og farfar pga. at det er så ugrett her. Men nå ser det jammen ut til at han har sovnet på sofaen. Tok ned dyna hans så nå ligger han under dyna og koser seg med smokk og kluten sin. Ikke vært noe vits å ha han liggende oppe.
Til slutt noen bilder fra uværets herjinger. Flere steder lå det trær i veiene. Et sted hadde et tre tom veltet over et hus. Nedenfor er et par bilder jeg tok i Nordre Park her på Lillehammer. Skal si det har vært voldsomme krefter for dette treet var svææært.
Tatt fra stuevinduet i går!

5 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Det var lite koselig i går kveld og i natt. Jeg blir sur og har liten lyst til å være ute, men ut må man jo for å se hvordan ting har gått. Riddersporer er brekt, Dahlia er brekt flere ting har blåst over ende og potter knust.
Og nå starter det jammen igjen, nå er kl. 22.39 lørdag kveld, og det ser ut til at det skal blåse i natt også.
Håper på godt hagevær i morgen slike at vi får ryddet opp igjen i hagen, for det har jeg ikke hatt lyst til i dag.
Blir spennende å se hvordan huset deres blir.

Kristin Aurdal sa...

Ikke noe særlig å ligge under åpen tak når naturkreftene tar løs. Jeg har nyttårsorkanen i 1992 i friskt minne enda. Jeg hadde mareritt i mange måneder etterpå, og fremdeles er jeg redd når vindkastene kommer, og her på Sunnmøre skjer det rett som det er.
Bra at taket og presenningen ikke reiste sin vei, og at det blir bedre i natt.

IngunnBW sa...

Uff da, dette var jo forferdelig Lene. For en natt! Det blåste her også, men ikke som hos dere. Så nifst å se det store treet ligge der med roten til værs. Håper dere fikk tett hus i løpet av gårsdagen!

Laila sa...

Ikke noe trivelig med slikt vær, men det ser ut som det går raskt framover med tilbygget. Blir det balkong rett ut for soverommet da?
Jeg har planer om luftebalkong ut fra soverommet, men det blir på bakkeplan, mot kveldssola.
Ha en fin uke, klem Laila

Nina Iren sa...

jammen fikk dere en spennende natt!!!! Ta deg en tur innom siden min, der ligger det noe til deg...
klem nina