fredag 4. juni 2010

Idyll, nye pelliser og oppdatering av tilbygg

Stikkord for meg i skrivende stund; døs og sliten og orker ikke mer haging i dag. Sprederen er riktig nok satt på men det er også alt jeg orker i kveld. Har tatt en lite runde i hagen for å sjekke statusen på årets vekst, og selv om de fleste staudene fortsatt ikke blomstrer har mine selvsådde petuniar plutselig skutt fart. Joda, søte er de da men til neste år kommer jeg nok til å satse på fylte petuniar, slik jeg gjorde i fjor (bildet under).


Nedenfor er ihvertfall noen av petuniaene jeg sådde i år.


Petunia F1 'Pearly Queen'
Ellers har jeg vært på "treff" på Vingrom i kveld. Avtalte med Kari fra Lille Gartneri at vi skulle møtes slik at hun fikk levert pellisbestillingen min. Det hadde forøvrig Vivi også gjort så da møttes vi alle 3. Ble et kort møte da jeg måtte hjem til en liten prins som alltid er vant til at mammaen hans legger han. Litt søtt; han hadde ropt mamma da pappa skulle legge han og da blir man jo litt bløt om hjertet. Så da jeg kom hjem hadde han heldigvis ikke sovnet enda, så da fikk vi kosestunden vår alikevel. Pellisene jeg fikk var som følger:
 • Mårbacka
 • Green Eyes
 • Arbrå
 • Jacky Gauld
 • Deacon Birthday
 • Deacon Moonlight
 • Emma från Bengtsbo
 • Dronning Victorias vilohem
 • Mårbacka tante Hanna
 • Mårbacka hvit
 • Mary

Alle har fått større potter og står nå og trekker litt vann. Men pellisstiklinger gjør jeg det ganske enkelt; legger litt lecakuler i bunn av potta, fyller på med blomsterjord blandet med litt perlite og setter stiklingen nedi og klemmer jorda godt rundt. Etterpå lar jeg de som sagt stå en liten stund for å trekke vann fra undervanningsbrett. Til slutt lar jeg de få stå i kjøkkenvinduet en stund slik at de får etablert seg litt før jeg til slutt setter de ut. Dekker de ikke til på noen som helst måte og samme prosedyre fungerer helt utmerket for pellisstiklinger både med og uten røtter.

Nå er heggen ferdig med årets blomstring og som dere ser på bildet ovenfor begynner epletreet snart å blomstre og ikke langt unna er syrinen også klar for å vise seg fra sine beste sider. Gleder meg!

Til slutt kommer en et par bilder fra tilbygget. Joda, det går da fremover og i dag har de bl.a. fått lagt terrasssegulv. Man begynner så vidt å se hvordan det blir og Morten har allerede vært oppe på balkongen. Det var visst kjempefint å stå der og se på "utsikten". Glede seg-glede seg.

TIL SLUTT VIL JEG PASSE PÅ Å GRATULERE NINNI SÅ MASSE MED DAGEN, HÅPER DU HAR KOST DEG SKIKKELIG I DAG. PS: JEG VISSTE FAKTISK IKKE AT DU HADDE DEN I DAG, PAKKA FRA MEG VAR IKKE MENT I DEN ANLEDNINGEN IHVERTFALL SELV OM DET PASSET VELDIG BRA DA.

KLEMS TIL DERE FOLKENS!


5 kommentarer:

Mariann sa...

Riktig så søte petuniaer du har sådd, fine de fylte du hadde i fjor også.
Så mange flotte pelargonier du har bestilt. De er flotte, men syns ikke at de tåler regn så godt. Det er vel kanskje et større problem for meg her på vestlandet enn det er for deg. Går jo an å ha de under tak også.
Nå begynner det virkelig å ligne på noe med tilbygget. Skjønner at du gleder deg til det blir ferdig.

Ha en fin helg.

Brita sa...

Hei! Så din kommentar om hvite dupper, som jeg kaller det, på Ninnis side. Hvis du vil ha mange trenger du ikke å kjøpe. Som de fleste stauder kan de lett deles. I og med at den er tidlig blomstende passer det bra å gjøre det litt senere i sommer.
Lykke til!
Brita på Biristrand

tinemor sa...

Heia
Så det var der brevet havnet ja...
:-)
Ja, ja
Jeg har tydeligvis sendt det til feil adresse
Bare behold det du og kos deg med det,
så sender jeg et nytt brev, forhåpentligvis til riktig adresse...
God Helg
Klem

Kristin Aurdal sa...

De fylte petuniene var skikkelig flotte, kanskje noe å satse på til neste år.

IngunnBW sa...

Tusen takk, søte deg! Jeg hadde en fin dag, avsluttet med en lang befaring :)
Da har jeg gjort riktig, har ikke dekket stilingene med paslt. De er friske og faste og fine i fisken, så jeg satser på det går bra med dem. Så mange nydelige tilskudd til pellissamlingen din du har fått!
Duppsoleiene mine er fra i fjor og i år, så det er litt tidlig å dele dem enda. Men om du fremdeles er på jakt om et par år, må du si fra :)
Petuniane dine var kjempesøte! Jeg kjøpte stiklinger av superpetunia i vår, de har blitt store og fine og lyser opp når jeg ser ut av stuevinduene. Koselig :) Men, det blåser en del der de henger, og de litt tykke og ubøyelige stilkene liker ikke det. 2 stk har brukket hittil. Så til neste år må jeg finne noe med mer bøyelige og smidige stilker til veggkrukkene.
Det går fremover med tilbygget, du skal se du er i gang med å grunne før juli :) Klem til snille deg