mandag 28. juni 2010

Overgartneren bestemmer

Her regner det i bøtter og spann! Men hva gjør vel det når vi de siste dagene har hatt et alledeles nydelig vær. Vi har vært ute fra morgen til sent på kveld og jeg har fått gjort masse i hagen og Morten har jobbet litt på huset. Følte også det var på tide å lære Martinus litt om hagerutinene så i går satte jeg han i gang med å vanne bedene mine. Man skal jo tidlig krøkes, men hvor lenge han vil gjøre dette frivillig gjenstår jo å se, men enn så lenge så digger han det.

Som sagt har jeg fått gjort masse i hagen og jeg har flyttet og plantet stauder de siste dagene så det passet helt utmerket med regn nå. Dessuten er det jo litt godt å bare kunne være inne å kose seg også og ikke ha dårlig samvittighet for å være litt lat. Det er jo tross alt ferie, ja faktisk min første feriedag i dag.
Jeg skrev tidliger at jeg ikke kom til å legge inn flere bilder av huset før det var malt, men i dag kommer et lite ett, jeg har jo tross alt grunnet det, med en hvitaktig grunning da. Men rørosrød oljemaling er kjøpt så det går ikke lenge før jeg begynner med den. Det gleder jeg meg vilt til.

Som dere ser har Morten fått på vindskiene og han har så vidt begynt å tenke på rekkverket. Vindskiene skal selvfølgelig kappes på endene. I morgen har Morten ordnet lift og planen er at blikkenslager'n skal komme, best at været blir fint igjen.

Jøsses som jeg gleder meg til at regnetskyllet er over og sola titter frem igjen. Da skjer det nok en eksplosjon i hagen hva blomstringa angår, jøsses dette blir bra.

I dag ble årets første norske jordbær inntatt. Nam-nam, ingenting er som norske jordbær, friske jordbær med fløtemelk og sukker. Vet dere forresten av det er kjempedigg å drysse på litt pepper på frisk jordbær? Det fremhever jordbærsmaken. Men den norske jordbæra er jo god åkke som.

Men den godeste for oss er jo krølle-trøllet vårt som simpelthen ELSKER å være ute og han koser seg nå som vi alle tre har ferie. På torsdag skal han forresten til fotograf. Sist gang han var der klarte han ikke å sitte selv engang.

Lurer dere forresten på hvordan det går med lysthuset? Må jo være ærlig å si at det er blitt veldig nedprioritert. Nå har jeg annenhver dag jobbet i hagen og med maling så da er det ikke blitt tid til det. En annen grunn for at lysthuset er blitt nedprioritert er fordi jeg vet at vi ikke får innredet det i år uansett. Tilbygget har nok blitt noe dyrere enn det vi hadde regnet med, så vi har bestemt oss for å vente med innredning av det til neste år. Men målet er å bli ferdig med selve malinga der da så får det andre komme litt etterhvert. Det er vel det som er det morsomme med alt (tror jeg), å ordne å kjøpe ting litt etterhvert. Vært kjedelig å bli ferdig med alt med en gang. Selv om det i min fantasi er å få tak i alt på en gang og få gjort alt på en gang og helst i går....hihihi! Men slik er det bare rastløse Lene som tenker.

SO LONG FOLKS, I MORGEN SKINNER SOLA IGJEN...(KAN BARE VÅGE NOE ANNET)

5 kommentarer:

Solveig sa...

Helt enig med deg; kjedelig om alt blir ferdig med en gang! Jeg elsker å drømme og planlegge, håper jeg har maaaange prosjekt foran meg!
Dette blir bare lekkert, Lene! Så deilig det må være å se drømmen ta form! Denne gartneren din kommer til å smelte mange hjerter, ser jeg:o)))
Ønsker deg lykke til videre og ha en nydelige sommerferie, min venn!
Klem fra Solveig

Vivishagerom sa...

Ja, det var et fryktelig vær vi hadde i går kveld, men jeg nå litt fasinert av slikt. Godt for hagen og jeg forventer, som du, full blomstring snart, i allfall på revebjellene.
Huset ditt kommer til å bli så fint og dere har virkelig jobbet. Og så deilig det må være med ferie nå, som det er slik vær. Jeg skal jobbe i 3 uker til, men nyter tiden etter jobb og er ute i hagen i ledige stunder.
Du må ta deg en tur over, Lene. Det hadde vært hyggelig. Lille prinsen din kan bare være med for her finnes det leker i hope tall.
Ha en fortsatt fin uke og ferie.

Snuffeldyret sa...

Det blir jo så fint!
Og hagen din er jammen flott, det er ingenting som er så koselig som litt hagehjelp. Mine barn på 9 og 6 synes det er stas å hjelpe til..så lenge det varer..

Jeg har sånne grønne stativer til pionene mine. En sånn grønn pinne med metallring på. Må settes på tidlig, ved engang de kommer litt opp av jorda. Har sett et som var enda smartere, den besto av to pinner med noe som lignet en grillrist påmontert. Altså bare med sånn rutemønster, det gjorde at ikke alle pionene henger til samme siden.

Evelyn sa...

Hei:)

Så flott huset ditt blir da.. e ei god stund siden jeg var innom deg sist nå.. og jammen med det har de skjedd en del..

Fint i hagen din er det også..

Litt av en sjarmør den lille hjelperen din.

Ha en flott dag og en fin ferie videre :):)

Mari sa...

Skal si det går unna med huset deres!! Fint blir det også :) Glemte å kommentere vinduene tidligere, men de var ordentlig flotte, kan godt skjønne at du er fordnøyd med dem :)
Holder ikke på å bygge på her, men har de to siste åra følt at vi ikke har gjort annet enn å pusse opp... om ikke fysisk så ligger lista i bakhodet hele tida og en blir aldri ferdig med den... puh...

De første norske jordbæra er fortært her også. Et par snikspist fra hagen til foreldra og nesten en kurv fra butikken. Importbær kan ikke sammenlignes!!

Håper dere får sol og fint i morgen, kan godt sende regnværet hit for her kunne det trengs med litt regn nå :)