lørdag 15. august 2009

Nye kjøkkenkapper og nydelig fiskesuppe

I dag har det vært møkkavær og det eneste vi har gjort i dag er en liten tur ned til byen for å handle litt. Ellers har vi bare vært inne. Kaldt er det også.
I dag HADDE jeg tenkt å male mer på kjøkkenet men som så ofte blir planene mine satt til side av andre uforutsette prosjekter, så i dag sydde jeg nye gardiner på kjøkkenet i stedet. Jeg har aldri vært helt fornøyde med dissa bestemorsgardinene jeg har hatt der, de ble for dominerende syntes jeg og mye av vinduet ble borte så derfor bestemte jeg meg for at jeg ville ha en slags kappe der igjen. Ettersom jeg ønsket at kappa skulle være ganske nøytral ble den lagd på en veldig enkel måte (dårlig unnskyldnig for ei som ikke er noe flink til å sy enda og som fortsatt er skikkelig amatør). Ikke ville jeg ha noen rynker og den måtte være helt hvit. Som sagt så gjort og nå henger den der (ja, jeg har bare fått sydd den ene enda). Vel, når sant skal sies er det litt krims-krams på den, men som bare er i hvitt. En søt blonde går på tvers på hver side og nederst på blomdene har jeg festet to søte klesklype-engler som jeg kjøpte hos Gave og Interiørglede. Fy søren, gardinen gjorde jeg så enkelt at jeg tilpasset et stykke og la den dobbelt, sydde, bannet, lo, grein til jeg var ferdig, slang den over gardinstanga og VIPS så var den på plass uten noen mere fjims-fjams. Enkel måte for en som ikke kan det med symaskiner enda. Men jeg må ærlig inrømme at jeg er kjempestolt og svært så godt fornøyd med kappa. Her kan dere forøvrig se bilde av den og også et nærbilde av den ene engelen.
Ellers har vi kost oss med nydelig fiskesuppe til middag i dag, den må jeg si jeg var heldig med men gud bedre så mektig og den lagde jeg omtrent slik:
Jeg freste to hvitløksfedd, en liten sellerirot, en gulrot og en purre i litt god olivenolje og lot de godgjøre seg der en liten stund. Grønsakene strimlet jeg i tynne skiver forresten. Deretter smeltet jeg en stor spiseskje med godt smør i kjele og hadde i ca. 2 ss hvetemel. Deretter helte jeg i ca. en liter vann som var blandet med 2 fiskebuljongterninger. Etterpå helte jeg oppi en liten kartong fløte og et beger med seterrømme. Deretter tok jeg grønnsakene oppi kjelen, krydret med litt dill, salt, pepper og en god slump med frisk kruspersille. En liten slant med gurkemeie ble kastet oppi også for å friske opp fargen på suppa. Når dette hadde putret en liten stund slik at grønnsakene var blitt møre presset jeg oppi masse sitron for å gjøre suppa litt mer syrlig (gadd ikke å kjøpe hvitvin etter som ingen av oss er så veldig glad i det). Til slutt hadde jeg oppi godsakene jeg hadde gjort klart på forhånd; biter av laks, biter av lyr, ferske, egenpillede reker og krepsehaler. Suppa ble servert med masse fersk persille på toppen og varm baguett med godt smør.
ER DET RART JEG ER METT med så mange godsaker oppi?????????
Okidok, nå skal jeg legge meg rett ut på sofaen og kose meg. Morten har fri i dag men i morgen har han døgn igjen. Etterpå skal vi se reprise av Adam Dalglish som vi tok opp på torsdag.

6 kommentarer:

Mariann S sa...

Å, den fiskesuppa hørtes nydelig ut - nam nam. Den skal eg lage en gang :) Gardinkappa di vart fin den.
Her har veret vore noke bedre i dag, sånn at det nesten begynte å regne heile tida - kjente dråpane men dei kom liksom ikkje likevel. Har vore på trebåtfestival her i Ulsteinvik i dag vi. No er gubben ut på fjorden og fiskar makrell, som han skal røyke i mårgå.

Laila sa...

Gardinkappa ble kjempefin, det enkleste er som regel det beste.
Fiskesuppa var nok også god, er skikkelig allergisk for fisk og skalldyr, så jeg må bare nyte synet.
Klem Laila

mistin sa...

Kappen ble jo skikkelig fin. Jeg har fine bilder i hodet på hvordan ting skal bli, men når jeg sitter ved symaskinen stokker alt seg. Ingen syerske her i gården heller.

Fiskesuppen ble sikkert god med så mye godt oppi.

mistin

Solveig sa...

Så flott gardinkappe! Du er virkelig kreativ for tiden med mange gode tips!! Har så sansen for å prøve å finne nye løsninger og ta bruke det en har for hånden...
Høres ut som en deilig fiskesuppe!
Og dette oppvaskmiddelet du skriver om lenger ned her, skal jeg jammen ta å prøve.

Klem fra Solveig :o)

Brit Strikkenerd sa...

Utrolig søte engleklyper:)
Ser at vi er flere som gjør blått kjøkken om til hvitt. 4 strøk!! Jeg må innrømme at jeg angre angre at jeg ikke grunnet først jeg også.. ser at det ihvert fall må gå 3, men kanskje 4 siden du har gjort det.
Jeg går tilbake til malingen NU.
Fiskesuppe såg meget fristende ut!!
Ha en deilig søndag!!

Evelyn sa...

Hei:) for en flott gardinkappe.. søtt med den lille detaljen da.

Fiskesuppen så bare nydelig ut.. mmmm de beste jeg vet er fiskesuppe.. nam nam..

Ha en fin søndag :)