fredag 14. august 2009

Fantastisk oppvaskmiddel for den som ikke har oppvaskmaskin

Jeg skammer meg ikke for å si det jeg selv om Morten synes det er litt flaut, men vi eier ikke oppvaskmaskin og grunnene til det er at jeg ikke liker for mye "moderne maskiner" på kjøkkenet og der hvor det er lagt opp og er plass til oppvaskmaskin bruker (brukte) Mosse som matplass. Dessuten føler vi at vi rett og slett ikke har hatt behov for det så lenge vi ikke er flere enn vi er. Jeg synes også det går kjempegreit å vaske opp for hånd jeg så lenge det er Morten som gjør det............tjihiihi. Neida, jeg vasker opp like ofte jeg og har ikke noe problem med det, er da bare trivelig det! Det neste jeg har tenkt å foreslå for Morten er å kutte ut det innlagte vannet og heller hente vann fra brønn. Dessuten så har jeg et antikt vaskebrett så vaskemaskin behøver vi heller ikke.
Noen som trudde på det siste jeg skrev?

Nå sier sikkert noen at det går an å bygge inn oppvaskmaskina, men njaiiiiii, jeg vet jo det, men så lenge behovet ikke er der så trenger vi det heller ikke, går så raskt å vaske opp og da tar man oppvasken med en gang uten at det står i oppvaskmaskina og surnes før man får fylt den opp.

Men ihvertfall, det jeg egentlig ville si er at jeg var hos Fruens Vilje i dag og der hadde de dette fantastiske oppvaskmiddelet jeg har hatt lyst på så lenge. Durance oppvaskmiddel heter det og jeg vet det er flere som bruker det. Men for den som ikke er helt inn i den sjangeren kan dere lese litt om det HER. For det første luktet det helt himmelsk av mint, verbena og lime og den var også utrolig effektiv. Ta et eksempel. Vi har noen hvite kaffekrus som vi har hatt et par år. Og som sikkert de fleste vet (med untak av dere som har oppvaskmaskin...hehe), så blir koppene brune innvendig etterhvert av kaffe, te, etc. selv om man skurer som bare det. Men da jeg brukte Durance i koppene gikk jammen de stygge merkene bort med en gang.........uten at jeg behøvde å skure hardt. Dette var faktisk merker som har vært der i nesten et par år. Utrolig og heretter blir det bare Durance i gutua. Et pluss i boka er at Durance ikke tester ut sine produkter på dyr. Et bittelite minus er at en liters flaske koster rundt 150 kroner. Men jeg regner med at den holder en god stund. Så her i gutua gjør vi følgende heretter: UT MED ZALO OG INN MED DURANCE!
Ellers holder jeg på å male kjøkkenet jeg, føler at jeg aldri blir ferdig, men jeg gjør vel det en vakker dag. Sist gang tok det ca. 3 år tror jeg, men så lang tid skal det ikke ta nå. I dag fikk jeg forresten en idè der hvor microovnen står. Jaadda, den står selvsagt plassert oppå kjøkkenbenken, i det ene hjørnet, men som dere sikkert forstår er jeg ikke så glad i å ha slike "nymoderne" saker stående fremme. Så nå har jeg funnet ut at vi skal prøve å få plassert den inni et skap og der hvor microen står nå skal jeg lage et lite skap/flueskap. Men så begynte jeg å tenke på hvordan jeg skulle lage det og da fant jeg ut at jeg skal bruke hobbyplate på siden (trenger kun en side) og deretter kle siden med beverpanel, type perlestaff, noe som jeg forøvrige har gjort på sidene av resten av innredningen. Ja, så var det dørene på skapet da, noe jeg raskt fant ut at jeg helt sikkert ikke kom til å klare å lage da jeg definitivt ikke er noen møbelsnekker. Men hva med å kjøpe et par bildrammer som passer til åpningen på skapet og bare fjerne plata på baksiden og sette på et par shabby dørknotter? Vips så har jeg dør med glass. Men mulig jeg fjerner glasset og fester på fluenetting. Vi får nå sjåååååååå, men jeg tror dette er noe jeg vil prøve ihvertfall, så da gjelder det bare å finne noen rammer som er litt flotte og profilerte og male de litt shabby da. Jeg kommer tilbake med resultat på dette senere. Mulig dette er bare noe som lar seg gjøre i mitt lille hode for der går alt an har jeg funnet ut.

SO LONG FOLKS!

6 kommentarer:

mistin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
mistin sa...

Her går det i zalo, for oppvaskmaskin blir en avhengig av har en først fått det i hus. Da går det lite vaskemiddel.
Da du skrev at du skulle kutte ut innlagt vann tenkte jeg at "hun var litt spes." Hihi...

mistin

Lene fra Lillehammer sa...

Hihi........
Jeg har jo hatt oppvaskmaskin i mitt tidligere liv og jeg vet også at man lett kan bli avhengig av den og veldig ofte satter man den på uten at den på langt nær er full. Derfor mener jeg at det går like raskt å vaske opp med en gang.
Men mistin, jeg er litt spes alikevel jeg selv om det ikke var helt sant alt jeg skrev.

Mariann S sa...

Den Durance-flaska var no lekker også då, passa inn på kjøkkenet ditt den ;)
Du, det skapet gleder eg meg til å sjå :) Kanskje eg får en ide til ei skapdør eg manglar ;) Eg trur du er ett oppkomme av idear ;)
God helg til alle i Gutua :)

Mariann S sa...

Sjå her du Lene: Gutu(a), guttu(a) er ei jamningsform av gno. gata 'veg, gate' og har i austnorsk ofte tydinga 'krøterveg' :)
Og her kan du lese om Isop - http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/hyss_off.htm
Kan brukes til litt av kvart den ;)

Lene fra Lillehammer sa...

Hmm, krøtterveg, interessant, sikkert gått mye krøtter her tidligere da, nå er de firbente stort sett hester og Morten når han er full (tulla-tulla), bare ett spontant innfall.