lørdag 27. desember 2008

Når alt ikke går som planlagt!

Først vil jeg ønske alle som er innom en riktig god jul, håper dere har kost dere hittentil!

Første jul for Martinus og vi gledet oss til å dele den med han selv om han kanskje ikke skulle skjønne så mye av den, men tross alt, hans første jul og vi skulle ta masse bilder slik at han kunne få se på de når han ble større.

Julekvelden skulle vi være hos mamsen og papsen og vi ble 12 til sammen inkl. 2 barn. 1. juledag skulle vi spise lunsj på hytta til min søster på Gålå og 2. juledag skulle vi til Otta og besøke foreldrene til Morten. Men alt gikk nok ikke som planlagt der gitt. Det startet juleaften. Vi var på Strandtorget og koste oss på kaffeteria med noen venner og så på folk som stresset rundt i siste desperate forsøk på å få kjøpt de siste gavene. Martinus er alltid så glad når vi er der og han digger å sitte å følge med på det som skjer rundt han. Men denne gangen ville han stort sett bare sove i vogna si. Innimellom hørte vi han hostet og jeg sa til sambo at nå blir Martinus syk. Neida, det trodde han ikke. Vel, vi kom hjem og ettersom vi skulle være hos mine foreldre kl. 17 gikk jeg og la Martinus ved 14.30-tiden slik at han fikk sovet skikkelig ut og forhåpentligvis holde seg våken litt lenger enn til 19 da han vanligvis legger seg. Joda, han sov nesten til 16 gitt og vi fikk alle kledd på oss finstasen og deretter bar det i vei. Martinus satt ved siden av oss under middagen men han var definitivt ikke seg selv, innesluttet og litt sutrete, stikk motsatt av slik han pleier å være. Etterhvert syntes jeg han ble så varm og vi bestemte oss for å legge han på soverommet. Han duppet av etterhvert men våknet opp igjen like raskt. Til slutt bestemte vi oss for å ta tempen på han og da hadde han jammen feber gitt, 39,6.....stakkar, ikke rart han ikke var seg selv. Jeg ville absolutt hjem og få gitt han noe feberdempede men vi bestemte oss for å være der til alle gavene var åpnet og til vi fikk sunget litt. Men det ble en tidlig kveld på oss. Da vi kom hjem hadde han neste 40 i feber og det ble en slitsom natt.

1. juledag hadde han fortsatt feber og hostet så turen til Gålå ble selvfølgelig avlyst. 2. juledag var han litt bedre men feberen kom like raskt som den ble borte. Men endelig smilte Martinus litt igjen og ble litt mer seg selv igjen. Selvfølgelig ingen Otta-tur heller. I dag derimot begynner Martinus og bli tilnærmet lik seg selv igjen, men litt hosting er det fortsatt, men takk og pris, ingen feber lenger. Så nå når Martinus begynner å bli bra igjen har han klart å smitte sin pappa som har blitt tett og forkjøla, men ikke verre enn at han jobber døgn i dag. Og her sitter jeg da, ikke syk (enda) og spiser c-vitaminer og presser appelsinjuice på harde livet.

Så igjen har jeg funnet ut at man ikke kan planlegge så mye når man har små barn, man må liksom bare ta en dag av gangen. Så årets julefeiring ble liksom ikke helt slik vi hadde tenkt, men pytt-pytt, det kommer da flere jul(er), så vi får ta det igjen, forhåpentligvis til neste år med både julegateåpning på Maihaugen (som ikke ble noe av i år fordi Martinus var potta tett) og med skikkelig julefeiring og enda flere gaver........haha, akkurat som om det ikke ble nok gaver i år.
En liten, syk Martinus 1. juledag!
Litt grønne-fingre-relatert: Nå har jeg fått nok en pakke fra Thompson&Morgan, så nå har jeg fått dobbelt med frø (flott bonus det da). Jaja, det ble nok mye surr for de for jeg ser det er flere på gal som ikke har fått frøene sine.
Ellers har jeg klippet ned alle pellisene min som "prydet" kjøkken- og stuevinduet, de er nå plassert i kjelleren hvor de kan få stå til våren. Men dæven, jammen ble det stusselig i vinduene så jeg må nok investere i noen nye planter der.
Ellers har jeg planer om å få sådd stokkrosefrøene snart (sår dine også Vivi, så får vi se om det blir noe liv).
Okidok, nå skal jeg bare legge meg rett ut på sofaen og bare se på tv....joda, kanskje dupper jeg av også. Men først skal jeg presse meg et stort glass med appelsinjuice.
HA EN STRÅLENDE KVELD ALLEMANN!

8 kommentarer:

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Dakkar lille vennen. Ikke greit når de minste får høy feber, nei. Bra han har fornuftige foreldre som skjønner at det er viktigere å ta vare på minsten, enn å farte rundt i jula. Det vil helt sikkert komme flere juler, og det vil helt sikkert bli feberfrie juler fremover som kan nytes til fulle.
Så får vi krysse fingrene for at du går klar denne gangen :)

Lene fra Lillehammer sa...

Å ja, jeg skal ikke bli sjuk. Nå har jeg akkurat presset meg en liter med juice...hehehe, tenker det gjør susen.

Anonym sa...

Stakkars lille gutten som ble syk i jula. Håper han snart blir frisk og rask igjen, og at du slipper unna.

Sår du stokkroser så tidlig? Jeg har dratt på meg masse forskjellige sorter stokkroser(12 sorter tror jeg) iår, kanskje på tide å så de snart da?

Lene fra Lillehammer sa...

Uff, ikke noe morsomt her nå, særlig ikke når jeg er alene ihvertfall. Martinus la jeg ved 19-tiden og nå har han våknet flere ganger og skreket og det virker som han har vondt når han hoster stakkar. Jeg har dryppet han og hatt han oppe en stund men lagt han igjen nå. Skreket et par ganger nå men jeg prøver å bite tenna sammen og ikke gå opp, forhåpentligvis er han veldig trøtt vil jeg tro. Uff og uff, dette er ikke noe koselig og jeg er spent på hvordan natta blir. Jaja, jeg krysser fingra.
Så over til deg Elsa. Ja, jeg skal så stokkroser nå om ikke altfor lenge. Sår de i melkekartonger, dekker til og lar de stå på varmekabler på badet til de begynner å spire.Jeg ønsker deg lykke til med stokkrosene, de er superflotte selv om det ble litt for mange hos meg i sommer.

Nina i Paradiset sa...

Ja, det er altså ikke bare å planlegge ting lenger når man har barn, eller samboere med pingle-imun (les:Andreas!)

Syns det derimot var en særdeles søt syking du hadde i sofaen der, jeg da!
Bare du ikke blir syk nå da....
Juleklem!

Vivishagerom sa...

Dere har hatt helt lik jul som vi har. Først begynte minsten med feber og hoste, så startet pappa'n, men begge var ganske OK 1.juledag, men da startet søstra og hun holder på enda. Jeg derimot holder på og stuller og steller for mine syke.
Feber og hoste er noe som går, og det holder på rundt ei uke. Håper Martinus kommer seg igjen snart og at dere får en kjempe fin nytt års feiring.
Fortsatt god jul. KLEM

Tove sa...

Skummelt når de små blir syke. Godt at han er på bedringens vei :-) Ha en fortsatt fin jul :-)

IngunnBW sa...

Hei igjen Lene :) Og der var jommen Martinius syk igjen. Nei og nei. SÅ kjdelig når sykdom stikker kjepper i hjulene for koselige julebesøk. Men sånn er det jo ofte når man har små barn. Spesielt når de begynner i barnehaven, da drar de med seg alt mulig hjem og smitter både store og små. Jeg synes det ofte var noe rundt juletider. Som du sier, man må jo bare innrette seg deretter og regne med at noen planer går i vasken. Jul blir det uansett! Håper lillegutt er på bedringens vei og at dere holder dere friske resten av julen :)