torsdag 31. mai 2012

Yesss,, sannelig overlevde jeg gitt

Haging skal jo egentlig være gøy og avslappende, men jeg kan skrive under på at kveldens økt var absolutt det motsatte. Men man må vel lide for skjønnheten og jeg ser på slike prosjekter som en skikkelig treningsøkt jeg.

Og nei Vivi, i dag har ikke Morten hjulpet til, han jobber døgn, så alt dette har jeg gjort helt alene. Nå lurer sikker noen hva jeg i all verden har drevet på med. Joda, Lene har gravd bort fyllmasse til den store gullmedaljen langs støyskjermen (har bilde av hvordan det så ut her i et tidligere innlegg) og fått plantet junisøtmispelhekk. Dette må være hagens definitivt verste grunn for her var det kun fyllmasse med MASSE steiner, både store og små og jeg tror jeg kun fant et par meitemarker i grunnen (får man kjøpt meitemark tru? Skulle gjerne fått jorda litt mer porøs). Og jeg tror egentlig at jeg er litt gal, for jeg har faktisk måtte brukt hendene for å få det meste av massa oppi trillebåra, helt kul umulig å bruke spade med så mye steiner. Jeg har riktignok igjen 3 planter å få ned men ryggen min og orken min orket rett og slett ikke mer.

Her har jeg så vidt begynt…

001

Men totalt 14 planter skal ned og ikke minst, MASSE fyllemasse skal bort.

002

Her ligger jeg under epletreet og funderer over det jeg og Vivi diskuterte litt i går; er vi hagegale virkelig klin gærne? Min konklusjon på dette kan sies med ett ord: JA!

008 009

Slik ble det ihvertfall og jeg er godt fornøyd. Jeg skal få hatt på litt god jord her og få sådd fremfor hekken slik at det blir grønt og fint her igjen. I ene enden der hvor armeringsveggen er plantet jeg noen jordbærplanter i en pallekarm i fjor, men her skal jeg gjøre plassen litt større for jeg har kjøpt flere jordbærplanter og også månedsjordær som jeg også skal ha her tror jeg.

012

014

Ved utedassen er det frodig nå og i går da Vivi var å besøkte meg fant vi ut at en clematis hadde frødd seg og vokst seg ganske lang (ser ikke den på bildet da). Men det var egentlig litt gøy og det blir sikkert flott med en blå clematis sammen med hurdalsrosa som jeg har lagd som en klatrerose oppetter veggen. Min blå valmusesøster begynner også å bli ganske svær og ridderspore og andre godbiter er på god vei.

005 004

Hylla, som tidligere var plassert på vår gamle sitteplass og brukt som pellishylle, har jeg flyttet hit og her står det en del planter som snart skal få plass i hagen. Forresten, tusen takk igjen til deg Helen for alt jeg fikk av deg, ble så utrolig glad for det men syntes nesten det var litt leit ettersom jeg bare hadde med 3 småspirer til deg. Legestokkrosene står fortsatt i potta i hylla ovenfor, men skal snart få en verdig plass.

Som avslutning på kvelden tok jeg en liten økt på vår fremtidige “solplass”. Og jøsses, jammen har det blitt borte noen heller til. Skjønner ikke hvem som har gjort dette, mulig det er grevlingen vi har besøk av om kvelden. Morten og en kompis var forresten og hentet et tilhengerlass med jord i går og på eget initiativ tok Morten og kjørte noen lass med jord i det nye bedet her. Selv fikk jeg fylt på litt i kveld jeg også, men her skal det jo selvsagt på masse mer, samt flere kantsteiner.

015 

016

Beklager kvaliteten på bildene, men kameraet er utgått på dato……hmm, eller er det jeg som er utgått på dato? Ble jo 40 for noen uker siden så kanskje det er meg som er blitt gammel og skjelven?

Jupps, sannelig har det ikke kommet på plass en solseng her og det kommer nok èn til her ved en senere anledning.

Som jeg sa til Vivi i går så tar det så lang tid før det begynner å blomstre her og hele denne kroken er egentlig litt grå og trist, så her må jeg få frisket opp plassen med litt friske farger. Jeg skal ihvertfall få kjøpt en del svære urner og plante masse sommerblomster. Men det blir ikke med det første.

Oki, nå er jeg trøtt og jeg trenger å lade opp for i morgen skal jeg stå i Raufoss-fabrikken og grille pølser til våre kunder.

Takk til deg igjen Vivi-mor for besøket i går, kjempetrivelig var det og ikke minst ble jeg veldig glad for tomatplantene.  

 

2 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Hei på deg!
Så utrolig flink du har vært, Lene. Skal virkelig si at du har stått på. Nå må du huske på å slappe av litt også!
Kommer til å bli kjempe fint både ved den nye hekken og den gamle solplassen din!

Klem

Tove sa...

Så flink du er. Overlater alt sånn til mannen. Er jo et slit.
God helg
Klem Tove