lørdag 9. april 2011

Ut med messing og inn med sort.....

Det jeg mener med overskriften er at jeg holder på å skifte ut dørvriderne inne. Alle de gamle er av messing og det er absolutt ikke meg, liker det rett og slett ikke. Men nå er dørvridere forholdsvis dyrt så jeg har bare fått kjøpt en hittentil og planen er å kjøpe nye etterhvert som jeg får malt opp igjen dørene, de trenger nemlig et malingsstrøk igjen ser jeg. Tidligere har de vært malt i blank hvit men ettersom det gulnes så veldig har jeg nå valgt å male de i silkematt. Blir forresten en del dørvridere da, trenger totalt 8 stykker.
Jeg har kjøpt dørvider hos Jernia av typen Jaco, sort metall. De koster 419 kroner stykket.


Lite har skjedd på vindfanget nå, men jeg tror prøvene av folien jeg muligens skal ha i glassene på dørene kommer til uka. Er litt spent på hvordan det blir men jeg håper det blir bra. I dag fikk jeg forresten festen en bokstav på hver av gardinkappene, en med bokstaven M og en med bokstaven L. Disse bestilte jeg på Stoff & Stil og kostet nesten ingenting.

Lurer på om jeg skal få malt en strøk til på konsollbordet og speilet? Deretter lage ny slitasje med varmepistol og pussepapir? Tror det kan bli finere enn slik det er nå. "Boka" som ligger på bordet er hul innvendig og er at zink. Denne og to til som er enda større fikk jeg tilsendt fra Fr. Doris . Fin å oppbevare nøkler i synes jeg.


I dag skinner sola på Lillehammer men desverre blåser det litt. Snøen er så og si borte og jeg er klar for å begynne i hagen igjen. GLEDER MEG MASSE!

3 kommentarer:

Gårdsjenta sa...

Veldig like de dørvriderne vi har, kjøpt på Maxbo til rundt e hundrelapp mindre tror jeg.. Er noen år siden vi kjøpte inn..

Men de er veldig fine! Helt enig med deg at sort er finere enn messing :)

Linecas have sa...

Fine dørvridere. Slikt trenger slett ikke koste en formue. Man kan jo også spraylakke de man har til en mere passende farge.Fasongen er jo gjerne fin nok. Messingen styrer jeg også lett unna. :)
Angående dørene dine. Ikke mal de i ren hvit. Ren hvit gulner. Brekk fargen med bittelitt svart ( ikke synlig for øyet) da holder fargen seg. Jeg har gjort det der vi har pusset opp og det fungerer.

ide-puffen sa...

Så flott det blir, men en stor kostnad ja. Her er det mest messing også, men noe hummer og kanari i andre rom. Må begynne et sted.....
Har ikke tenkt sort før, men det ble skikkelig stilig med kontrasten.
Ha en fin dag i solen.
Randi