mandag 1. juni 2009

I fjor gledet jeg meg til i år og i år gleder jeg meg til neste år!

Ja for slik er det når man driver med haging og planting. For i fjor totalrenoverte jeg et par bed så i år gleder jeg meg til å se resultatet. Men i år består de største bedene mine nesten bare av frøplanter, ergo lite blomstring i år, derfor må jeg bare gå å glede meg til neste år. Snakk om tålmodighetsprøve. Så i år blir det nok desverre litt tamt i mange av bedene, men jeg får vel som sagt bare gå å vente da. Slik er det og jeg får jo ikke gjort noe med det. Ikke hjelper det at jeg spør pent om de kan få ræva i gir for det hjelper jo ikke uansett. Ikke har jeg sangstemme heller, iflg. samboer og arbeidskollegaer, så det tør jeg ikke å våge meg ut på i håp om at blomstene kanskje ville ha blomstret raskere da. Det skal visst også hjelpe å snakke litt pent til de, si til de hvor flotte de hadde blitt hvis de hadde blomstret, så flotte farger de har, etc., men tro meg, det hjelper heller ikke. Så her må man med andre ord bare vente og vente.

I dag har vi hatt besøk av Morten's bror med datter og dame fra Hønefoss og av Morten's onkel og tante som bor på Vingnes. Kjempekoselig og vi satt ute hele dagen. Temperaturen i dag har nemlig vært veldig god og såpass lun at vi faktisk har kunnet sitte ute uten å svette så altfor mye. De beøskende dro hjem litt over 16 og deretter drog vi ned til mine foreldre hvor det var duket for rømmegrøt og spekemat. Så i dag har vi vel stort sett bare kost oss hele dagen og ingenting er blitt gjort i hagen med untak av vanning i dag tidlig.

Ellers har jeg jo også rukket å få brukt malepenselen litt. Noen rammer har blitt malt hvite og lysestaken over ovnen har også blitt frisket opp. Den var opprinnelig sort og kjedelig men selvfølgelig måtte jo også den bli hvit. Fikk også festet litt stæsj på den og den ble veldig så shabby syntes jeg.

Egentlig kunne jeg tenkt å ha en hylle over ovnen, men Morten mener det er for skummelt. Jaja....
I morgen skal jeg på jobb igjen, begynner å jobbe 50% igjen og jeg har vel litt blandede følelser. Skal jo bli godt å få litt bedre råd igjen slik at jeg kan kjøpe alt jeg vil igjen (hihi), men det blir jo også litt stusselig å ikke kunne være hjemme hos Martinus. Men slik er livet og det er jo forsåvidt greit å starte i det små med 50%. Har vel planer om å jobbe 3 og 2 dager, men vi får ta det litt etterhvert tenker jeg.

Ha en flott kveld alle mann som er innom bloggen min!

PS: Bestemor og bestefar på Otta, kan jeg og pappa komme å besøke dere en dag i denne uka kanskje?

8 kommentarer:

Anonym sa...

I følge Berit så hjelper det å true med kompostering. Hun skriver i alle fall at hun tok en alvorlig prat med sin Frühlingsduft, og sa at dersom ikke blomster kommer umiddelbart, blir det komposten neste. Det hjalp ;)

Lene fra Lillehammer sa...

Aha, den skal jeg forsøke meg på Hilde. Men slik været er nå kan jeg definitivt ikke forvente at noen vil komme frem. Fy søren som det blåser, hele parasollen for i været og landet rett i den ene armeringsveggen min. Gjett om den knakk av en kvist på Mary Rose. Et par riddersporer tror jeg også gikk sin sikre død i møte. Uff, jeg kom visst akkurat for sent gitt. Haha, true med komposten ja...

Margrethes hus og hage sa...

Det er artig å male litt her og der :) Ble fin lysestake!

Det er mye i hagen man kan glede seg til, og det er vel litt av gelden med en hage? At en stadig har noe å se fram til?

Ha en fin uke!

Hilsen Margrethe

Nina i Paradiset sa...

Samme her!!!
Rododendronene mine holder på å blomstre av, og jeg gir f. for jeg gleder meg til neste år!! ;)
Ellers prøver jeg å fylle de nye beddene med sommerblomster, der staudene er for pinglete. I tillegg prøver jeg å parkere ett par voksne stauder der, som jeg stjeler fra andre steder i hagen, og setter ned små der i steden.

Lysestaken ble kjemefin da!!!
Jeg har forresten samme blomsterkjede surret rundt en sånn malt messinglysestake jeg også! (men min er den 5-armede, bor-typen)

Hva kostet plantasje-buen din, den siste du kjøpte??
Jeg er på jakt etter en, men finner som sagt ingen jeg liker. Claes Ohlson har en fin en til 500,-men den er kanskje litt i det meste laget... (for mye dill for meg)

Sagae sa...

Til neste år ja - kjenner meg igjen der - klarer nesten ikke å se på et bedd uten å tenke "men til neste år vil det være flott".

For å ikke snakk om mine nye hostaer hvor jeg gleder meg 5-6 år frem i tiden til de er kjemper.

Nina i Paradiset sa...

Ett par tusen for buen i smijern???
Hmmmm....

Lene fra Lillehammer sa...

Nina, nå misforstod jeg, trodde du mente den trebua jeg. Nei, den smijernsbua kostet litt i underkant av 800 kroner.

Vivishagerom sa...

Har det på samme måten selv. Til neste år da blir det fint da, osv osv....
Godt vi har noe å se frem til. Jeg har fått vekk litt mere torv og har plantet mange av de plantene jeg fikk av deg.
Så til neste år, da.....
Håper det gikk greit på jobben igjen.