fredag 5. juni 2009

Planting av syrin og hosta

I dag fikk jeg syrin i posten av Mona på hagegal. Tusen takk! Lys lilla syrin fikk jeg og det var noe jeg ønsket meg ettersom jeg bare har hvite. Jeg har også fått en frøplante av Nina tidligere, men den må jeg nok muligens overvintre inne en sesong ettersom den er forholdsvis liten enda. Tror også den har en gulaktig farge hvis jeg ikke tar helt feil.

Etter jobb var jeg hos Ringstad og kjøpte 3 nye hostaer i dag og det var av typene 'Wide Brim' , 'Aldomarginata' (halv pris på denne ettersom den har bursdag i år) og 'Auromarginata' . For hostagale bør dere ta en titt på DENNE siden forresten.

Så i kveld trosset jeg vinden og fikk plantet syrinene og hostaen. Det skal sies at vinden ga opp til slutt og det ble riktig så vindstille. Men selv om vinden ga seg var det kaldt og jeg må si det var kjett å måtte ha på seg vinterjakke på denne tiden av året, men det blir vel bedre.

En arbeidsuke er unnagjort selv om jeg bare har jobbet 3 dager. Neste uke blir det vel 2 dager ettersom jeg bare jobber halvt. Jeg syntes det var godt å komme tilbake på jobb igjen og det føles ikke som det er over et år siden jeg var på jobb sist, mye sitter fremdeles i fingrene fortsatt...heldigvis.


Til slutt legger jeg ved et par fargeklattbilder fra hagen; min eneste rhododendron og prydepletreet. Det kan kanskje være litt vanskelig å se hvor vakker prydepletreet er ut fra bildet, men jammen skal jeg si det er superflott nå.

God natt folkens, på tide å legge seg!

2 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Skulle ønske at jeg også jobbet på Gjøvik, så kunne jeg lure meg til en tur innom Ringstad jeg også. Hadde nok blitt dyrt i lengden.
Grattis med Syrin. Jeg har lilla, men har ønsket meg hvit og det har jeg kjøpt, men vet ikke hvor den skal plantes enda. Slik er det - skal ha og skal ha, men ikke hvor det skal henn.... Ha du fri en onsdag så gi et pip, så setter jeg på kaffen.

IngunnBW sa...

Lekker farge på Rhododendronen din!

Så fint at du trives med å begynne å jobbe igjen :) En overgang blir det uansett om du har det i fingrene, det tar vel litt tid å lage nye rutiner hjemme også. Kabalen er ikke alltid like enkel å få opp, men du er jo positiv og lager ikke styr ut av ting tror jeg, så det går nok fint :)