lørdag 14. mars 2009

Jeg er visst etterlyst!

Koselige Ninni sendte meg en "bekymringsmail" i dag og lurte på om jeg satt fast inne på spirerommet ettersom jeg har vært litt fraværende i bloggverden en stund. Neida Ninni, her er alt i skjønneste orden vet du, men jeg må vel inrømme at jeg har slitt med hodepine noen dager og da blir man litt redusert. Men de kveldene hvor hodepinen ikke har vært så altfor ille har tiden gått med på prikling i annekset. Jøsses, nå har jeg VIRKELIG et plassproblem og dum som jeg er har jeg forsynemeg sådd et par sorter til bare for å være på den sikre siden at jeg får nok spirer i sommer; Eupatorium Cannabinum, denne har jeg sådd tidligere men har fått til bare en spire, må prøve å få til noen til. Dessuten har jeg sådd Digitalis purpurea 'Abricot' som jeg etterlyste på hagegal og som snille Torill tilfeldigvis hadde frø av. Så nå står de plassert på badet i håp om noen spirer til. Jeg har forresten sendt en tilleggsbestilling til Stewo:
Lamium maculatum 'Edel' (link funker visst ikke her)
Nepetax faassenii 'Alba' (prydkattemynte). Har den blå/lilla typen fra før. Nå blir nok Mosse i skikkelig ekstase tenker jeg. Han digger kattemynte!
Valeriana tiliifolia (måtte ha et par til).
Ellers så har vi hatt et utrolig strålende vær i dag og de sies at vi får det samme været i morgen. Så i dag ble det selvfølgelig en passe lang gåtur i den deilige sola og ellers har vi bare tatt det piano, men jeg fikk jo selvfølgelig tid til litt prikling da. Stokkrosene har blandt annet fått seg en prikleomgang. De har det tatt litt lang tid med å prikle ettersom jeg prikler alle over i hver sin melkekartong. Sambo har drukket melk på harde livet her slik at jeg skulle få kartonger (selv drikker jeg ikke melk). Så summa så har jeg priklet stokkroser hver gang en ny melkekartong har vært klar. Men nå har jeg fått mange av mamsen så jeg tror nå jammen meg jeg har nok kartonger nå. Men jeg vet at jeg kommer til å trenge flere når jeg skal så ipomoea 'Milky Way' (denne tok jeg maaaaaaaasse frø av i fjor og skal pryde bl.a. bønnestativet og inngangspartiet i sommer), så vi fortsetter å spare på melkekartonger. Til neste år skal vi begynne å spare på kartonger litt tidligere slik at jeg har alle klare når prikletiden er inne. I år trenger jeg dessuten ikke melkekartonger til erteblomster da jeg har bestemt meg for å så de på friland. Synes det er så mye jobb med dem og de surrer seg inni hverandre så jeg har bestemt meg for å gjøre det litt enklere i år. Sådde en del på friland i fjor også og det gikk kjempefint.

Her er forresten bilde av min mest "dekorative" plante i stua. Haha, stakkar, den holder visst ut. Dette er enten Hibiscus Syriacus eller Hibiscus Mutabilis. Jeg sådde nemlig begge typer frø i 2008. Men hvem av de det er har jeg ikke peiling på. Det har nå liksom aldri blitt noe av denne stakkar, kun et blad eller to har dukket opp i løpet av dens leveår, men etter at jeg pottet den om for ca. en mnd. siden dukket det plutselig opp noen nye blad igjen etter at de to bladene den tidligere kunne florere med bare falt av. Så jeg er litt spent på om det kan bli noe av denne i sommer. Dersom det ikke blir noe i år heller, ser nok ikke fremtiden særlig lys ut for hibiscusen.
Tja, hva mer har skjedd her i gutua da? Jo, nå har jeg fått en grovskisse av han som skal tegne huset vårt og det ble en del misforståelser der gitt, men til det positive. Jeg trodde han mente at vi måtte ha pulttak, noe som jeg ikke hadde så lyst på ettersom jeg heller ville ha det røsta. Men nå blir det jo slik jeg vil ha det. Så planene er å få til noe lignende tegningen, men jeg vil ha døra på fremsiden og ikke på siden (ja, jeg har lyst på dobbeltdør, men mulig ikke det passer her, vi får se). Noen endringer på luftbalkongen blir det vel også, tror kanskje den skal være litt mer "åpen" enn på tegninga, men dette er jo bare småting.Til slutt legger jeg ved noen oppdaterte bilder fra annekset som jeg tok i dag. Haha, legg merke til det ene bildet hvor Mossepus ligger i boltesenga si og forsøker å sove blandt alle spirene. Han er nok litt oppgitt over meg og svarer tilbake med et stort gjeeeeesp!
5 kommentarer:

Anonym sa...

Du store min så masse du har. Skjønner at du begynner å få plassproblem ja;-)

IngunnBW sa...

Der var du :) Det var koselig å 'se' deg igjen! Isj, så leit med hodepine, da blir man litt redusert ja. Men det tar ikke bort prikleevnen i alle fall og godt er det, for du har sannerlig nok å ta deg til i Gutua Gartneri, dvs annekset. Så flotte og store frøplanter! Det er rart å se hvor ulikt de vokser de forskjellige sortene. Og enda mer sådd, som vnalig lekre ting du sår. Revebjellen fra Torill var skjønn :)

Det hørtes såååå deilig ut med sol i går, her var det overskyet. Synes alle i noenlunde nærhet har sol jeg. Men det er vel en av ulempene ved å bo ved kysten. I dag håper jeg solen kommer hit også!

Ha en strålende søndag Lene :)

Tove sa...

Gud bedre hvor masse planter du har, knis.... Skjønner at du sliter litt med plassen nå ;-) Heldigvis så er det snart vår! Ha en flott søndag.

Vivishagerom sa...

Om du hadde gått deg bort i spirer, så skjønner jeg nå at det går ann hos deg. Kommer du over brua en dag eller ? Har kanskje noen rosa Veronica som kanskje du vil se ? Skal snart prikles og det er mange av dem.

Nina i Paradiset sa...

Jeg er stum, Lene!!
Eller har du tenkt å starte gartneri???
Tror jeg henger litt etter jeg...!
Må skaffe jord i morgen, tror jeg. Har jo noe å prikle....