onsdag 15. august 2012

Sommeridyll…

Ja nå har vi jammen hatt noen flotte dager, ja været har vært helt topp helt siden forrige fredag, så nå er det sannelig godt å ha ferie. Og sannelig ser det ut til at været holder seg slik noen dager til også. Nyt!!!!
Disse dagene har blitt brukt mest til avslapping og jeg har latt hage være hage. Vel, jeg har drevet litt på på kveldene når sola har så og si vært borte, men hvem er det som kommer da da? Jo, myggen! Men jeg har ihvertfall vært så flink å fått fjernet alle døde blomster på lykkefund-rosene som slyngrer seg i støyskjermen mot Nordsetervegen og jeg har også fått klippet godt ned på de resterende engangsblomstrende rosene. Ellers lever hagen sitt eget liv.
Disse dagene har vi bl.a. grillet og vi har bl.a. hatt besøk av bestemor og bestefar fra Otta, samt fra Martinus sin søte kusine Iselin som bor i Brattvåg.
002 
005
Etter grillinga fikk vi i tillegg kaffebesøk fra Vingnes, Morten’s tante og onkel…
006
007
Til kaffen hadde jeg lagd flykrasj. Selv om jeg ikke er noe fan av kremkake falt denne i smak hos meg også.
Marengskake:
4 eggehvitter
200 gr sukker
Piskes i ca. 10 min til stiv marengs.
Tegn en sirkel på et bakepapir, ca. 25 cm i diameter. Snu bakepairet og legg det på stekeplata. Legg på marengsen jevnt over sirkelen.
Stekes midt i ovenen i ca. 2 timer på 120 gr.
Avkjøles.
Fyll:
3 dl fløte piskes sammen med litt sukker
Halv pakke med vaniljekrem, blandes sammen i kremen etterpå.
Fyll oppå kaka og legg på masse friske jordbær og blåbær.
ENJOY!
Søteste og snilleste jenta i Brattvåg! Vi er så stolte av deg Iselin…
009
Jeg og Martinus har også fått plukket solbær, jordbær og bringebær fra hagen og lagd saft. Nan-nam…
011
010
Saftkokeren er klar og flasker er kokt!
I går var vi også nede ved Lågen og kjente på vannet…
016 017
Ja, livet er herlig nå altså!

1 kommentar:

Elis lille rede sa...

Ja, nå har det vært noen fine dager. Var mye godsaker på grillen din;) Er det virkelig en kake som kalles flykræsj? Kaller makrell i tomat for det samme jeg, hehe. I kakeoppskriften din der det står egg, er det vel eggehvite du mener, ellers blir det ingen marengs, bare eggedosis. Jeg sliter med kremkake om sommeren, for jeg får liksom ikke pisket kremen stiv. Fikk et tips om å ha vispene til mixeren i frysa før bruk, og det hjalp litt, men fløten er rar om sommeren. Vips, så har man smør istedet liksom, hihi. Ha en toppers dag!

Klem fra Eli:)