onsdag 8. august 2012

Skal–skal ikke…

……legge hele hagen brakk og gi meg med haging……

…å neida, dette var rein, skjær ljug! Men når jeg skriver skal – skal ikke er det fordi jeg er litt usikker på om jeg skal lage meg en ny hekk, eller rettere sagt, fortsette på en hekk og gjøre den lengre enn det den er nå. Nemlig her…

004

006

Man kan så videt skimte der hvor jeg har risset i grusen. Altså det jeg mener er at jeg tror jeg kunne tenkt å forlenge alperipshekken (til høyre i det nedersete bildet) og la den fortsette videre oppover slik at den avslutter der hvor hengeselja er. Da vil det jo automatisk bli en liten grussti som begynner der hvor hengeselja står og så fortsetter den nedover mot klesstativet. Her trenger jeg råd og tips!!! Hva synes dere folkens? Hmmm, hvis dere skjønner hva jeg mener da, litt knotete forklart ser jeg.

Da jeg anla hagen gjorde jeg (ihvertfall) to dumme feil. Den første var å ikke lage “rommene” i hagen med en gang og plante det som måtte plantes av hekker. Hekk tar tid, tid for å bli så svær som man ønsker den. Den andre feilen var at jeg lagde vel så og si samtlige bed ALTFOR små. Folkens, lag bedene ihvertfall 3 ganger så svære som det du har tenkt deg. Men uansett, jeg vurderer veldig frem og tilbake om jeg skal få kjøpt meg alperips og få plantet videre oppover, vil nemlig ha det litt mer intimt her på gårdsplassen (har ikke bruk for så stor gårdsplass lenger ettersom vi ikke parkerer bilene her lenger – TAKK GUD, MINE BØNNER ER BLITT HØRT!!!) Det blir jo bare 10 alperips jeg trenger, så det kommer jo ikke til å koste all verden. Hmm, jeg vet at Plantasjen pleier å kjøre tilbud på slikt på høsten, når kommer det da?

Lene – en floks!

Ja, for jeg er blitt litt hekta på floks og sannelig har jeg i “bevisstløs” tilstand klart å bestille meg en del floks fra Nautesund Plantesalg. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, Nautesund kan absolutt anbafales og det på det varmeste. Jeg tror jeg har sendt inn bestillinger til han Håkon Vangsnes hvert bidige år jeg og jeg blir alltid like fornøyd med plantene han sender. Jeg tror plantene kommer i posten i morgen og hvis alt er med av det jeg bestilte vil følgende planter komme i jorda her i gutua:

1 stk. Phlox paniculata 'Franz Schubert'

1 stk. Phlox paniculata 'Laura'

1 stk. Phlox maculata 'Jorvas'

1 stk. Phlox maculata 'Omega'

1 stk. Phlox paniculata 'Bright Eyes'

1 stk. Phlox paniculata 'Rosa Pastell'

1 stk. Phlox carolinea 'Magnificence'

1 stk. Hosta 'Praying Hands' Hybridbladlilje

1 stk. Hosta undulata 'Mediovariegata'

Jeg har så vidt begynt å forberede teglsteinkantene ved klessnora. Her må det selvsagt rettes og fylles og jevnes til litt mer, men jeg har ihvertfall startet.

030 031

Her ser grusveien VELDIG smal ut, men den er igrunn ikke så veldig smal. Men uansett skal den bli litt bredere enn dette. Joda, her får jeg god hjelp av både Martinus og katta. Martinus drar opp alle marker han ser og katta passer på at det blir rett. Hrmf, det såkalte hvite bedet mitt er definitivt IKKE ferdig og har jeg vært i nød for planter andre steder i hagen har jeg kommet hit og tatt og det jeg trengte. Men det blir vel ferdig engang og i dag fikk jeg jammen tak i en hvit plante til, hvit hestemynte, mondarda ‘Schneewittchen’. Jeg visste ikke at det fante hvit utgave av denne jeg da, men det sier litt om min planteerfaring. 

Sånn ser den ut ihvertfall (bildet har jeg lånt fra nettet).

Denne skal jeg plante i det såkalte hvite bedet. Når jeg sier det såkalte hvite bedet er det fordi det opprinnelig bare SKULLE være hvite planter her, men Lene klarer ikke å lage et bed uten å slenge inn noen planter med pastellfarger her og der. Så den planen er lagt på hylla.

Etter masse dårlig vær de siste ukene, men som nå endelig har snudd helomvendig (jepps, hele familien i gutua har ferie både nå og neste uke – Morten i 3 uker), har resultert i at alle pellisene har blitt flyttet enten inn eller under tak. Pellisene har ikke vært glad i alt regnet som har kommet, så derfor er de kommet inn. Jeg fikk en flott varigert pellis av Helen Fredholm i sommer og nå har den vokst seg forholdsvis stor og det er like før blomstene spretter ut. Jeg gleder meg masse…kanskje i morgen……dersom jeg IKKE synger for den?

041

Må også få vise den søte, lille buketten jeg plukket i går og som jeg har plassert på bordet i lysthuset. Kos å kunne gå ut i hagen og plukke det man vil og lage flotte buketter synes jeg.

001

002

Så litt interiør på tampen!

Homemade by Lene…

021 022
024 025

Jepps, jeg har lagd meg ei ny hylle som jeg har plassert på soverommet. Synes ikke den ble så verst jeg da.

Rammene på hylla har jeg kjøpt på Nille og blomsterbildene har jeg printet ut fra nettet. I vasen har jeg lavendel og lyslenka går på batteri og kjøpt på Clas Ohlson.

Jeg vet ikke om jeg har vist dere pidestallskapet etter at det ble malt jeg, men her er det ihvertfall, også plassert på soverommet.

027

028

029

Jepps, taklistene er fremdeles ikke på plass!

Ønsker alle en riktig god natt, nå føler jeg at jeg har skrevet nok for i dag. I morgen våkner vi opp til en ny, solrik dag, så her er det ferie for alle penga!

3 kommentarer:

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Åhh du og du - her var det mye flott å kaste blikket på!
Hagen din er som et eventyr. Ikke vet jeg hva du vil gjøre bedre. Den er så vakker som den er! Men du har vel allerede bestemt deg, tenker jeg:-)

Og pidestall-skapet er nydelig. Så koselig soverom dere har!!

God natt til deg også. Og tusen takk for gode ord!

Klem fra Hjørdis

P.s. Mye jobb med siste innlegg - og så var jeg for sen!

Vivishagerom sa...

Hei på deg!
Sitter og ser på bilde av hekken din. Kanskje du kunne lage en bue der hekken slutter i dag, også starte på hekken etter bua igjen. Da slipper du å gå oppover, for å gå nedover igjen til klesnora. Bare en tanke som slo meg :)

Kos deg i sola. Kanskje jeg tar meg en tur en dag! Klem

shabby chic og lavendel sa...

Eg trur eg kunne ha sittet og kikket på alle dei nydelige bildene av ditt like nydelige hjem en hel dag :) Er soverommet ditt grønt? Deler du kanskje fargekoden?

Mvh. Catharina