fredag 3. august 2012

Høstfloks og liljer er vakkert

Yeaaahhh, endelig ferie i to uker igjen og været er nettopp slik ferieværet har vært for meg de 2 siste årene……REGN OG ATTER REGN! Men det HAR faktisk vært sol før i dag da.

Jeg tok en liten runde i hagen før regnet kom og jeg ser at liljene så vidt har begynt å komme…

001

004

034

026

De tre nederste liljene ble plantet i fjor og jeg er sannelig ikke helt sikker på hvem som er hvem. Men jeg kjøpte disse og noen til fra Zimetrade i fjor:

Lilje 'Brasilia'

Dobbel LILJE 'White Kiss'

Dobbel Lilje 'Spring Pink'

Lilje 'Hoffrica Vicky

Så noen av disse burde det ihvertfall være selv om de absolutt ikke ligner på noen av de på bildet…hmmm, strange! Dette gir meg forresten en påminnelse på at jeg må få sendt inn en liten bestilling i år også. Man kan jo aldri få for mange liljer og jeg ser de har noen flotte nyheter.

I tillegg til liljene er det høstfloks, clematis og erteblomster som virkelig kjører showet i hagen nå, men selvsagt er det også andre planter som glimter til.

006 010

Disse er forresten plantet i samme bed og fargekombinasjonen på høstfloksen, det sølvfargede bladverket på artemisia ludoviciana og den mørk lilla clematisen (uten navn) blir bare så utrolig bra. Men ikke nok med det, lilla agastache blomstrer også her, men også andre steder i hagen…

035 036

Denne sådde jeg for flere år siden og den er flink til å selvså seg, noe jeg absolutt ikke har noe imot.

Erteblomster…

Hva lukter vel bedre enn det?

028 025

024

Nytt prosjekt…

På mandagen som var var jeg i Brumunddal og hentet 100 år gammel teglstein – puhh, det var litt av en jobb og jeg fikk vel med meg bortimot en 150 stein tilbake. Men her skal det legge teglsteinkant langs en del av grusveiene i hagen ihvertfall.

016 015

Det andre bildet viser hvordan jeg omtrent har tenkt å ha det. Men for det første må vi legge på ny grus på veien, for det andre må jeg få fylt på mer jord på rosehekken, for det tredje skal jeg legge ned sånn plastremse for å hindre at gresset vokser over grusen og for det fjerde skal teglsteinene ligge på lik høyde med grusveien. Summasumarum er det mulig at dette er noe jeg gjør til neste år.

Noen clematis er bare så utrolig søte, slik som disse bittesmå klokkene som jeg har hatt i mange år…

018 019

Denne clematisen var igrunn litt gjemt og glemt men jeg “fant” den igjen bak masse stauder. Hihi, jeg har ofte gått og tenkt på hvor mange planter som er blitt gjemt bak andre planter? Tror ikke det er så få for å si det sånn, for jeg vet at jeg har flere enn de man kan se. Så jeg må få skjerpet meg litt og få tynnet ut enda mer.

Nedenfor er bilde av noen utrolig søte fioler jeg kjøpte i våres og de er fortsatt like flotte og blomstrer som bare rakkern. Disse skal jeg virkelig få tatt frø av slik at jeg har plenty av disse til neste år…

030

Til slutt vil jeg si litt om lysthuset vårt for jeg har fått en del spørsmål om det.

Lysthuset er fra Ida Idè Lysthus og vi valgte den som heter Lisa og som er 8 kvm stort. Det var litt frem og tilbake om vi skulle velge Mona i stedet for Lisa (Mona er 5,2 kvm), men vi fant ut at det ville bli litt for lite. Ingen av oss har angret oss et sekund på at vi kjøpte det og selv om det ikke er blitt brukt så altfor ofte enda (med untak av katta da), så må jeg si den dekorerer hagen enormt og jeg vil nok også tro at vi kommer til å bruke den mer med tiden. Vi valgte å legge inn strøm her og den dyreste krystallkrona hos oss er faktisk den vi har her.

Okidok, ønsker alle en strålende helg! 

 

6 kommentarer:

Gårdsjenta sa...

Masse nydelig blomstring :) Du har så fin hage :)

Skjønner du må ha flere liljer ja, de er jo nydelige :)

Mette sa...

Hei ! Mange nydelige bilder av herlige blomster ! Tegelsteinen kommer til å bli utrolig fin langs kanten der. Du svarte på mitt spørsmål ang. lysthuset sist uke . Tusen takk for det ! Ble veldig glad for at det kom fra Ida ide, vi har tenkt på å kjøpe det der. Har sett på lysthuset Linnea`vi Skjønner at det er flere med meg som kommenterer det flotte lysthuset deres, og det blir jo flott når du er så flink til å pynte det både utvendig og innvendig. Det er jo det som gjør det så utrolig koselig og vakkert ! Ønsker deg og dine en flott helg !

Vivishagerom sa...

Huff, for et vær vi våknet til i dag. Da blir det frøtitting på nett for meg ;)
Flott blomstring hos deg, og liljene din var kjempe fine!

Kos deg og nyt ferien din. Klem

ingridn sa...

Du har utviklet en aldeles nydelig hage. Moro å følge utviklingen.
De mursteinskantene blir flotte, som alt det andre hos deg.
Har aldri kommentert hos deg før, men er inne og titter nesten hver dag.
Husker du vi hadde et minitreff på Chaplin på Gjøvik? Jeg planter fremdeles en liten vårblomst i den lille potta alle fikk av deg, og så tenker jeg på hvor utrolig omtenksomt det var av deg.
God ferie, og så håper vi på litt bedre vær. Ikke bedre her på Fagernes, men vi kan jo gjøre som foreslått? Frøtitte.
Med hilsen Ingrid

Turid sa...

Nydelige liljer du har, de fleste av mine har sånn Botrytis eller hva det nå var, en kjei sjukdom med masse brune flekker iallefall. Tok turen til Kvam på Bjørke, fy fl..... det er det fineste hagesenteret jeg har sett. Fine planter tross at det er seint på sesongen og fortsatt litt utvalg. Heretter blir det bare Kvam på meg :) Kos deg i lørdagskvelden.

krepsemor sa...

Utrolig nydelige bilder fra hagen og beda dine! Angående flere liljer, så minnet du meg på at det er på tide å handle inn flere :) Og det blir mest sannsynlig hvite, fordi de er så vakre!
Kos deg i hagen!