lørdag 7. april 2012

Gutt med egne meninger…

Påskeaften og jeg sitter her alene og synes absolutt ikke synd på meg selv. Neida, seriøst så koser jeg meg godt alene jeg så det går veldig bra. Morten har døgnvakt og tjener gode penger, penger som også kommer meg til gode, hehehe…

Jeg har fått kommet litt lenger på lekerommet til Martinus og i går fikk jeg tatt det første strøket med gulvmaling, lys grå, type dempet, som jeg forøvrig har brukt på alle gulv i huset.

Taket har jeg malt helt hvitt og halve er malt med helblank maling og resten er halvblank. Lister er også helblanke. Blåfargen heter gustaviansk blå og den andre blåfargen som jeg bl.a. har brukt på klesskapdørene er i samme blåfarge som Martinus har på soverommet sitt. Dette er en egenkomponert farge jeg fikk lagd hos malebutikken, en farge jeg bare eeeelsker.

Som overskriften sier; gutt med egne meninger…Ja, det skal være sikkert og visst. For i dag da Martinus fikk se gulvet malt for første gang sa han til meg: “Men mamma jeg ville ha grått gulv jeg…!” Jeg svarer da tilbake: “Jammen Martinus, gulvet er jo grått…!” Og som svar tilbake svarer godgutten: “Nei, gulvet er jo hvitt og jeg ville ha grått gulv og lysblå vegger…!” Hmmm, lurer på om gutten har arvet min fargesmak jeg. Gutt på snart 4 år og supergod smak, ME LIKE! Men jeg håper vel egentlig ikke at han kommer til å si at han vil ha blondegardiner da.

002 005
006 010

For på det siste bildet er nemlig gardinene jeg skal bruke. Vel, gardiner er det vel ikke enda, for dette er opprinnelig dynetrekk som jeg fant på Åhlens. Jeg lette i mange butikker før jeg fant noen som passet. Jeg er liksom ikke helt tilhenger av “disneygardiner” med glorede farger og mønster. Det er jo ikke gardinene som skal være i fokus mener jeg da. Dessuten er de fleste barnegardinene så korte og jeg liker å ha de helt til gulvet. Og enda bedre, myyyye billigere å kjøpe dynetrekk.

Selv om jeg er litt nostalgiker og liker det gammeldagse må vi nok investere i spotlights i taket slik at det blir ordentlig lys på rommet. Det finnes selvsagt mange flotte “barne-tak-lamper”, men for det første så gir de dårlig lys og for det andre er jeg ikke helt tilhenger i å ha lampe i knuselig materiale.

I dag kom verdens snilleste besteforeldre en tur innom og de hadde selvsagt med seg påskeegg til godgutten. Eggene var bare så utrolig flotte og dekorative så de kommer til å bli fin påskepynt (nei, jeg har ikke påskepynt da jeg ikke er glad i gult), men disse eggene passet helt perfekt. Så her traff eggene helt perfekt for både mor og sønn; sønnen med innholdet og mor med emballasjen…heheh!

019 011

så litt “gartnersnakk”. Hagen er fri for snø og jeg har fått luket 6 av jeg-vet-ikke-hvor-mange-bed. Litt skummlet og gjøre det så tidlig, men jeg tar sjansen for at det går bra. Har ikke vært helt trivelig å være ute bestandig for vi har en lei vind som ikke helt vil slippe taket, men man får bare kle seg godt så funker det å være ute alikevel.

Og inne begynner vinduskarmene og fylles opp igjen av pelliser og avleggere av den fylte petuniaen jeg hadde i balkongkassene i fjor. Jeg bare digger disse nydelig, lysrosa petuniaene, så jeg overvintret morplantene og tatt masse nye stiklinger. Og vokse gjør de så da slipper jeg å kjøpe.

001

Vår i heimen…

014 020
015 016

Til slutt noen bilder tatt fra hagen i fjor. Når jeg ser på disse får det meg virkelig til å glede meg til det som kommer…

003 022[7]
013 013[4]
015[4] 022[3]
021 024[3]
050 046
021[7] 026[7]

På det siste bildet blir det forandringer til våren. Der hvor det er plen på høyre side for grusstien skal det bli bed istedet. Trøsten til Morten; enda mindre plen å klippe. Men det blir litt jobb for grunnen her er elendig og består nesten bare av fyllmasse, så noen tilhengerlass med god jord må vi fylle på her.

Jepp, det klør i hagefingrene mine nå!

11 kommentarer:

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du så mange flotte bilder du byr på!!
Nydelige farger på gutterommet
Og som jeg gleder meg til sommeren når jeg ser på bildene dine!
God påske!!
Klem:-)

Monica sa...

Hei på deg.
Så herlige bilder du deler. Utrolig mye vakkert å glede seg over i hagen din!
Artig med en gutt med egne meninger, flotte farger på barnerommet.
Ønsker deg en fortsatt fin påske.
Klem, Monica

mirjamsdrøm sa...

Hei Lene!
Takk for dine fine ord hos meg!
Gutterommet har fine farger, morsomt at gutten din vet hva han vil ha ;)
Nydelige bilder fra det koselige huset ditt, og hagen....ja den får en virkelig til å lengte etter sommer!
Fortsatt god påske til deg og dine :)
Klem Mirjam

Tigertina sa...

Wow, så fint lekerommet blir!
Og så utrolig lekker hage dere har! Lykke til med endringene! Mer bed, det liker vi ;)

Gårdsjenta sa...

Det blir fint på gutterommet :)

Og deilig å se hagebilder!! :D da kan man glede seg ja!

Jeg er veldig spent nå, har mye nyplantinger her....

Anonym sa...

For ein herlig blogg du har,måtte legge meg til følger eg:)
Kjempefint gutterom,fargene va jo veldig fine isammen:)
Ønske deg ein fin påskedag!

Villrose sa...

Når jeg ser dynetrekket som skal bli til gardiner, ga du meg en kjempeide! Har lenge tatt vare på noe hjemmevevd stoff i hvitt og blåstripet arvet etter bestemor og grandtante. Det skulle sys til sengetøy, noe jeg aldri får gjort. Men gardiner!! Genialt.

Får håpe poden blir fornøyd :-)

Vivishagerom sa...

Hei Lene! Så flott lekerommet blir og jeg er helt sikker på at gullgutten kommer til å kose seg der inne!

Jeg gleder meg til sommeren når hagen igjen står i full flor, blir herlig. Gleder meg også til å treffe deg!

Ønsker deg en fin søndag. Kos deg!

Simones Country Home sa...

Åååh så fint det blir berta. ;o)

Må du skynde deg å få det ferdig. hihi. :P

Ha en fortsatt god påske.

Klem Simone :o)))

Anonym sa...

For et nydelig rom dette blir,så heldig liten gutt. :) Herlig farge,skjønne blomsterbilder også. :))
Ha en flott ny uke.
Klem Mette.

Anonym sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg. :))