søndag 29. april 2012

Nytt blomsterbed

Været denne helgen har vært ubeskrivelig herlig. Litt vind var det riktignok i går men ikke noe problem å være ute når sola skinner.

I dag var været ENDA bedre og jeg har fått antydning til en lettrødlig farge i fjeset.

Som overskriften sier har det blitt lagd enda et bed her i gutua. Denne gangen ble det et bed langs veggen på sørsiden av huset. Jeg begynte å grave bort torv på fredag, men ble selvsagt ikke ferdig. Men i går var svigers her og da ble selvsagt all torv fjernet takket være de. Veldig lurt å fjerne torv/plen på denne tiden da det er lettere å dra den opp. Regner med at jeg har nok stauder til å få beplantet hele dette bedet, har bl.a. sådd masse lavendel og den har jeg tenkt å bruke som ramme langs bedet. Men det gjenstår å se om denne type lavendel er herdig da, men det ser jeg til neste år.

004 

På langs der hvor grusstien og bedet slutter har jeg plantet hekk, hekk som jeg plantet i fjor så den er ikke veldig synlig her.

I dag har jeg og Martinus vært alene (sambo jobber døgn og tjener til livets opphold), så da må man jo prøve å finne på noe. Så i dag drog vi bl.a. til Biristrand hvor vi plukket litt mer stein (har så altfor lite i hagen fra før…NOT!!!). Men rullestein går som en rød tråd i hele hagen så hvorfor ikke pynte litt med dette flotte, naturproduserte produktet? Nedenfor ser dere hva jeg har gjort med steinen vi plukket i dag…

011 012

Her har jeg rett og slett bare lagt de i en liten haug og jeg tror jeg skal ha litt mer som fortsetter rundt den ene siden. Mulig dette blir en lite slik prøv- og fjernforsøk, men finner jeg ut at dette ikke var noe kult alikevel, har jeg ingen problem med å finne plass til steinene et annet sted i hagen.

I tillegg til alt annet vi har gjort i dag har jeg også fått begynt å finluke bedene og jeg har vel kommet litt over halvveis. Hva slags aktivitet jeg fant på til Martinus da jeg drev å luket? Joda, jeg fant vannslangen!

Til slutt ønsker jeg alle mine bloggvenner en riktig god uke med et par bilder av min vårpryd, løk jeg og Martinus satte under epletreet i fjor.

013 007

Nå skal jeg kose meg på sofaen resten av kvelden tror jeg og ikke minst må jeg få med meg Mrs. Marple, ME LIKE!

3 kommentarer:

mirjamsdrøm sa...

Så fine bilder hos deg!
Høres ut som du har hatt en perfekt helg :)
Hagearbeid er jo egentlig bare kos, og veldig gøy når man ser hvor fint det blir!
Fin uke til deg ;)
Klem Mirjam

Snuffeldyret sa...

Jeg har også gravd torv i helga, alltid moro med nye bed..rart hvordan man klarer å fylle de på 1-2-3 også..

Simones Country Home sa...

Hei på deg. :o)

Blir jo så fint ute hos deg da. Jeg driver å planlegger hage selv, jeg kjøper ferdigplen jeg. hihi Orker ikke vente på at det skal gro her.
Å kommer til å plante en del greier, da kommer jeg sikkert til å spørre om noen råd om det er greit?
Å en ting, jeg kjøpte netopp en hagehortensia her, å latt den stå på et kaldt rom osv for at den skal holde lenge da liksom. Men nå så jeg på den å noen av de nye knoppene er jo bare døde, henger med hodet liksom. Så jeg klippet de av, å det blir bare mer og mer sånn!!! Åffer det da? Skal ikke den blomsten være ganske så enkel da tro? Å ja den har fått masse vann, så det er ikke det det står på. hihi Men tok sånn flytende gjødning som jeg bruker en del av på inneplantene mine her å helle på se nye uteblomstene mine, som enda står inne, å det er kanskje det som gjør at de dør? Men trodde jo en skulle passe på å gjødsle litt når de vokste jeg? Gjorde det på Dronning Ingridene også, men også der har de nyeste knoppene blitt brune å dødd?! Hva skjer? Er jeg helt fjern tro? hihi Vil jo så gjerne få dette til. :o) HJELP!!! ;P

Ha en god natt.

Klem Simone :o)))