torsdag 12. april 2012

Årets ertefrøbestilling og ny pellis og litt søtt

I år glemte jeg nesten å bestille ertefrø, men jeg fikk omsider sendt bestilling og frøene kom for et par dager siden. Jeg legger de i vann over natten i morgen og sår de på lørdag. Og som alltid er frøene også denne gang bestilt fra English Sweet Peas. De har så utrolig mange flotte erteblomster så det er vanskelig å begrense seg.

Men jeg fikk omsider bestemt meg til slutt og følgende ble bestilt:

Kanin Romeo
Kanin Singing In The Blues
Kanin Breath Of Fresh Air
Kanin Charlies Angel
Kanin Grace Of Monaco
Kanin Janet Scott
Kanin Blanche Ferry

Jeg kjøpte også for en tid tilbake en ny pellis, eller rettere sagt stikling. Fant den på Plantasjen og jeg bare MÅTTE ha den da den så så fin ut på bildet. På lappen står det pelargonium pelt. ‘Royal Lavender’. Den har vokst bra og jeg har gått å gledet meg til at den skulle blomstre, måtte jo bare se blomsten selv om man aller helst bør knipe av blomstene i begynnelsen da. Og jeg sier bare Oh My God, den var urlekker som helst. Minner meg egentlig litt om Green Eyes i fargen og det er en zonale tror jeg ettersom bladverket er mørkt innerst. Rett meg hvis jeg tar feil for jeg er ingen pellisekspert.

Ja, jeg har knepet av blomstene nå så nå skal den vokse seg enda større. Tok også en stikling til som jeg har satt i vann. Greit å ha et par ihvertfall.

001 002
008 004

Se nøyere på de to siste bildene! Jepps, Lene følger trenden og har forsøkt seg på franske makroner. Jeg sier bare nam-nam, så sinsykt godt da, men veldig skummelt for den som ikke ønsker å legge på seg så altfor mye. Enkle å lage men litt tidkrevende. Disse er fylt med hvit sjokoladefrosting, men jeg fylte også noen med mørk sjokolade og de var egentlig best.

Tuddelidu – god kveld folkens!

4 kommentarer:

Hulda sa...

Så herlig pellis du viser, den passet jo også godt i fargen til makronene. :)

Vivishagerom sa...

Hei Lene!
Denne pellisen var aldeles nydelig. Håper stiklingene roter seg, for kanskje du har en liten til meg :)) (smisk-smisk)

Håper vi snakkes snart! Klem

Snuffeldyret sa...

Jeg eeelskee macroner! Det er det beste jeg vet! Kanskje må jeg lage noen selv..

Og den pellisen var fin!

Simones Country Home sa...

Hei på deg.

Åh tipper det blir lekkert hos deg ja. :o)

Vært på hagemessa i dag å blitt grundige opplært i pellargoniar! Klippes ned ja, å om man har stklinger sett de i jord ikke vann sa han??? Så jeg har nå klippet å satt i jord så da får vi se. Fikk mange gode tips av en ekspert,så gleder meg til å se om jeg får det til. ;o)

Ha en super helg.

Klem Simone. :o)))