søndag 12. juli 2009

Rotete sammensurium!

Her er en liten bildeføljetong av hagen pr. i dag. Bildene er plassert helt rotete og det er rett og slett fordi de ikke ville det annerledes og fordi det symboliserer hagen vår nå. Uff, regnet har virkelig satt sitt preg og mye ligger nede desverre. Heldigvis er det ikke mye som har knekt men for mange av staudene ble det rett og slett for tungt og de har nå inntatt en vannrett, ikke passende stilling. Det eneste jeg kan trøste meg med nå er at det sansynligvis er flere som er i samme situasjon som meg hva hage og blomster og hva regnet har gjort.
Ikke nok med at hagen er blitt rene myrhullet, bloggentusiasmen min er også borte. Har ikke hatt overskudd til å blogge og jeg er lei meg for at jeg ikke har vært noe flink til å svare på innlegg, ikke har jeg vært noe flink til å skrive i andres blogger heller. Har bare ikke orket selv om jeg har vært inne hos flere av dere. Så mange nydelige bilder som er blitt lagt inn og så mye fint som er skrevet og dumme meg har ikke orket å skrive noe som helst. Men dere skal vite at jeg besøker dere titt og ofte. Og når jeg førstes er i sytehjørnet kan jeg vel også fastslå at jeg er bittelitt hagelei, men det tror jeg kommer av hva regnet har gjort med hagen. Men det vil jeg tro tar seg opp igjen etterhvert slik som forhåpentligvis de "liggende" staudene også vil gjøre.
Ellers går det i samme tralten her i gutua og nå er det vel ikke så lenge til før lysthuset kommer, det er da et lyspunkt. Hmm, selv om alt er litt trist og kjett finnes det alltid noe positivt bare man tenker etter. Enda en negativ ting til er at Martinusen har vært syk. Startet forrige søndag. Da var han så slapp og survete, men jeg tenkte vel at det bare skulle gå over av seg selv. På mandag var han heller ikke den samme, glade gutten han pleier å være og han virket så varm. Jupps, prinsen vår hadde nesten 40 i feber han stakkar. Heldigvis hadde vi feberdempede stikkpiller så han fikk det da. Etter som dagene gikk, gikk feberen opp og ned og gutten var fortsatt slapp. Vi tenkte vel at det var en forkjølelse på vei slik som også skjedde i jula. Men på onsdag ringte Morten min fastlege og da fikk vi time en halvtime senere. Og vet dere, han hadde jammen pådratt seg halsbetennelse han. Uff, ikke rart han var som han var. Så nå har vi gitt han kur i snart en uke og i morgen skal han kun få en dose til så er han ferdig. Om Martinus er seg selv igjen.........ooooooooo jaaaa, han smiler, ler, tuller og er i 100 igjen.
Ok, nå gir jeg meg for denne gang, men mulig jeg skriver litt en annen dag når motivasjonen er på topp igjen. So long folkens så får dere kose dere med noen bilder fra hagen tatt for et par dager siden.


10 kommentarer:

Helen sa...

Hei Lene!
Så vakre bilder av hagen din! Jeg tror nok vi liker de samme fargene. Dersom det er noen trøst, så ligger også altfor mange stauder i horisontalen hos meg også. Det er vel tilpass når en foretrekker høye og staselige planter. Selv om jeg føler å ha brukt kilometervis med oppbindingstråd og uendelig mange bøyler hjalp det ikke. Du nevnte kaprifol/vivendel i et innlegg. Jeg har pottet en avlegger fra min som du kan få.

Elsa sa...

Som alltid - nydelige bilder fra hagen din.
Og jeg kan trøste deg med at det er ikke bare i din hage det er sammensurium etter regnet, det er det her hos meg også. Og det er lov å være hagelei, det blir vi alle fra tid til annen.Og det går over.
Godt at lilleprinsen er på bedringens vei, det er ikke noe kjekt når ungene blir syke.
Ha en fortsatt fin uke:)

Solveig sa...

Å se at det en strever for ligger nede for telling, er slett ikke gøy! Sånt kan ta motet fra de fleste. Og du, blogging skal være noe en gjør fordi en har lyst og ikke fordi en føler en må. Vi har vel alle perioder vi ikke orker å være like entusiastiske og delaktige, eller hur?
Bare vent, når lysthuset kommer så kommer nok entusiasmen tilbake også - spes. nå når veslegutt er på bedringens vei også og du slipper de bekymringene.

Du har en fantastisk hage og du viser alltid så nydelige bilder. Du er bare god :-)

Håper du får en fin dag i morgen!

Nattaklem fra en som legger seg altfor seint mtp jobb i morgen.....

Solveig sa...

Tuuusen takk for hyggelig hilsen! Den varmet! Så snill du er! Ja, jeg tar gjerne imot frø av deg :-) Så kjekt og spennende! Kanskje jeg får betalt deg med en liten hjemmelaget gave til ditt nye lysthus???
Har sittet og sett på bildene av din hage nok en gang; det er så mange detaljer - må kikke om og om igjen. Gleder meg til jeg får startet noen av mine prosjekt i hagen - har noen planer som jeg tenker å få satt ut i livet i løpet av sommerferien - så får jeg se hva vi rekker:-)Imens samler jeg inspirasjon hos deg. Det skal nok mer enn regn til for å knekke denne oasen.
Snakkes nærmere om forsendelse :-)

Sommerklem fra Solveig

Lene fra Lillehammer sa...

Å så søt du er Solveig. Du skal få frø av meg og ser du noe annet du kunne tenke deg må du bare si ifra, det går jo fort til jeg skal begynne å samle frø vet du.

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Hei!
Nydelig hage du har.

Men du; jeg kan ikke huske å ha fått noen mail ang. noen gamle bøker. Jeg har jo gamle bøker, så nå ble jeg veldig nysjerrig på hva det var du lurte på:) Så om du kan være så snill og sende meg den på nytt.

Ønsker deg en herlig torsdag
:)

Viola sa...

Hej, vad roligt att du tittade in..så jag hittade hem till dig och vilka underbara bilder du bjuder på från din fina trädgård..önskar dig en fin dag och hoppas vi hörs igen,,,,klem

M.E.V. foto sa...

Du har da en fantastisk flott hage! Mange nydelige blomster:)

solfrid sa...

Campanula latifolia 'Alba'.

Du har en aldeles fantastisk hage!

IngunnBW sa...

Du har det så utrolig vakkert Lene! Samstemte og nydelige farger med små blikkfang innimellom. Jeg blir helt betatt av de fine bildene du viser :)

Så leit at Martinius har vært syk da, i sommervarmen pleier det å trekke ut i langdrag også. Fint han er seg selv igjen nå!