lørdag 1. november 2008

Diver å maler gulv

Sakte men sikkert går det fremover med barnerommet. Nå føler jeg det begynner å flaske seg og nå har jeg fått begynt å male gulvet der. Regner med at jeg trenger ihvertfall 3 strøk så det vil selvsagt ta litt tid, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves heter det vel. Og når det er ferdig skal Morten gjøre ferdig listinga i taket og til slutt blir det litt maling av hvitt på lister pluss litt småmaling. I dag har jeg forresten vært å kikket etter liftgardin men det var neimen ikke lett. Har funnet ut at gardina må være ca. 90 cm bred dersom jeg skal ha gardina fra karm til karm men det må tydeligvis være et håpløst mål for alle liftgardinene jeg har sett på i dag er 100 cm brede. Men de må da finnes i smalere utgave? Selvfølgelig kan jeg få de sydd men det synes jeg blir dyrt. Et sted jeg forhørte meg ville stoff og syinga komme på ca. 1600 kroner og det er absolutt ikke aktuelt. Jeg hadde håpet å få tak i gardin i smårutete hvit og lysblå men det finner jeg ikke så det blir vel at jeg kjøper helt hvit. Det er vel kanskje greit å ha en nøytral farge og så kan vi heller kjøpe litt annet smånips som setter litt farge på rommet.

Her om dagen fant jeg forresten er kjempesøt gyngehest på nettet jeg kunne tenkt å ha på rommet. Noen som vet hvor man kan få tak i en sånn?Okidok, nedenfor er noen bilder av rommet etter at jeg har malt gulvet, synes det blir bra jeg.


Ønsker alle en strålende dag!

9 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Blitt god venn med malekosten du, Lene. Kjempe fint rom som minsten skal få. Bare vent til han blir rundt 4-5 år og bestemmer selv hva som skal spares på og ikke. Jeg lurer meg til å kaste litt etter litt når jeg er alene hjemme. Nå har jeg endelig fått kastet en stor pappeske, som var huset til kosebamsen. Joda, fantasien er det ikke noe å si på, men et lite rom kan fort bli fult.

Liftgardiner er dyrt når man skal ha størrelser som ikke er standard. Etter hvert som årene går, så er det biler/spiderman eller supermann gardiner som gjelder.
Pass på nå, Lene, mens du bestemmer.

Red Hobbitt sa...

Så flittig du er som maler og står på. Maling er absolutt det verste jeg vet, skulle ønske jeg kunne få ånden over meg til å ta fatt med malekosten jeg også.
Syns du det gjør noe om liftgardinene går litt utenfor karmen? For med 100 cm blir det bare 5 cm utenfor på hver side. Tror ikke det blir så verst. Vi strevde fælt med å finne liftgardiner til kjøkkenvinduene på hytta, fant også ut at det kom til å bli svindyrt å bestille de. Så kom jeg over liftgardiner på mega-salg til kun 50 kr stk. Kjøpte to bare for å prøve, fant ut at om de ikke passet, så var de så billige. Vi må ha de utenfor karmene, men jeg syns ikke det gjør noe. Men det er jo smak og behag. Du får uansett ha lykke til og god helg til deg og dine.

Sine sa...

Hva med å sy gardiner selv? Stoff og stil selger liftoppheng og det er enkelt å sy.

Jeg anbefaler nøytrale gardiner. De varer lengst. Hos oss har vi noen lystette liftgardiner med marihønemønster på, men nå vil femåringen ikke ha marihøner. Nå er det prinsesser som teller. Da skulle jeg ønske at jeg hadde en hvit lystett gardin som basis.

Lykke til.

Rommet ble kjempefin, og du er kjempeflink!

Unknown sa...

Mener de har 90cm liftgardiner på både Jysk og Kid? Sikkert ikke de fineste på "by`n". Men kan jo funke hvis man er flink til å kombinere ting?

De gulvene så mistenkelig like mine? Ha-ha! Hvilken farge har du brukt? Jeg har brukt Sand, tror jeg den hette.
Du kan se gulvene i kattebloggen best. www.kattenepamovik.blogspot.com I de første innleggene.

Anonym sa...

Ja jeg misunner deg ikke den malingen, men det blir jo veldig flott ser jeg :)
For et år siden kjøpte jeg et hus som trengte mye oppussing, og alle rommene måtte tapeseres eller males...brukte en del mnd på det, og er ikke helt ferdig med alt enda. Så maling er jeg vel ikke så veldig gla i....bortsett fra når jeg pusser opp møbler :)

Har også en del vinduer på 90 og faktisk 80 cm som jeg har letet etter liftgardin til, men har ikke funnet noen som passer helt. Har derfor gjort som red hobbitt sa....kjøpt en på 100 cm og latt den gå litt utenfor på et par av vinduene. Det gikk helt fint :)

Ha en fortsatt fin helg du :)

IngunnBW sa...

Rommet til Martinius blir bare finere og finere. Det er så gøy å pusse opp, man ser resultatet raskt og blir ivrig etter å få det enda finere. Man blir selvsagt litt lei innimellom og synes man aldri blir ferdig, men SÅ fornøyd når ens eget verk til slutt står der fiks ferdig!

Gyngehesten var kjempesøt! Jeg vet at LilleTrille (nettbutikk) har en solid gyngehest med en bøyle man kan fjerne når barnet blir større. Den er ikke lyseblå riktignok, men skal være god i bruk.

Liftgardiner kan volde hodebry. Jeg fikk sydd 3 stk til stuevinduene med fór da vi flyttet inn hit, så jeg vet det er dyrt. Jeg foretrekker å ha de så tett som mulig inntil vinduet og ikke utenpå karmen for å stenge så mye som mulig av solvarmen ute midt på sommeren. Alt i alt ble det rimeligere enn markiser eller utvendige pesrienner. Er du flink til å sy skulle det være lett match å sy selv som Sine foreslår. Og ja, nøytralt stoff er nok lurest!

Annika Christensen sa...

Vilket fint hus ni bor i. Din trädgård är väldigt fin den också.
Kul att hitta till andra bloggare.
Ha det gott
Annika

Lene fra Lillehammer sa...

Takk for alle hyggelige kommentarer. En ting kan jeg si med en gang og det er at å sy gardiner, det kan jeg ikke. Men jeg må inrømme at jeg virkelig skulle ønske jeg klarte det og faktisk så ønsker jeg meg symaskin til jul. En husmor må jo ha symaskin, ikke sant?
Jeg skal nok klare å finne liftgardiner i rett størrelse for min mor hadde vært på Kid i går og da hadde de hatt den i 90 cm, det dumme var at den ene de hadde igjen hadde vært off-white og det vil jeg ikke ha, det vil bli for gult til det andre hvite som jeg har malt. Men jeg gir ikke opp!

Gave og Interiørglede sa...

hei igjen :)
ser du har lagt ut bilde av e gyngehest. Den er nok fra Sia, vi har den i rosa på jobben nemlig :) finner den i Det lille rommet, og kan helt sikkert skaffe den i blå :) er bare å høre med sjefen =)