lørdag 13. september 2008

Pellis-dilla!

Jeg må nok bare inrømme at jeg har fått pellis-dilla som mange andre. Har vel egentlig alltid forbundet pelliser med gamle-tanter-blomster men fy flate, de er jo bare superlekre da. Jeg bestilte en del stiklinger fra Lille Gartneri i våres og det ble superfine, kommer nok til å sende inn en bestilling der igjen til neste år. De jeg bestilte i år er nå plassert i stua og kjøkkenet og får pryde rommene så lenge de blomstrer. En del av de andre jeg har hatt i noen år har nå blitt klippet ned og gått i hi i kjelleren, tør ikke å la de stå ute lenger. Jeg har også fått stiklinger av både NinaS og av Keri for ikke så lenge siden og de står også inne, så etter en rask opptelling har jeg nå 22 stk. som står inne. Joda, det blir trangt i vinduene men det får bare gå. Og ja, jeg måtte herme etter Assa som hadde fått lagd så fin pelargoniumstrapp, det tok ikke lang tid før en slik var på plass i gutua heller, så det blir nok lekkert til neste sommer.
Ellers meldes det om strålende vær her på Lillehammer og heldig er den som kan drive med haging i slikt vær. Desverre for meg har sambo døgnvakt og når man har en liten tass på 4 mnd. som kun sover en halvtime i strekk og maks to timer til sammen i løpet av en dag, blir det ikke mye haging på denna kjerringa. Så mellom soveøktene til Martinus har jeg rukket å lufte og skifte på sengene, malt litt på rommet hans, lagd tyske skiver, støvsuget, plantet stauda jeg kjøpte i går og hentet posten som hver bidige lørdag stort sett inneholder Elkjøp-avisa. Jeg lurer på hvor mye penger de har brukt på meg ved å sende ut avisa si, for det kan jeg si er lite lønnsomt.
Okidok folkens, ha en strålende dag hvor du nå enn er i verden!

Nedenfor er et par bilder av noen pellisfavoritter som ble kjøpt på Lille Gartneri, 'Engel fra Motala' og 'Solferino'.

4 kommentarer:

IngunnBW sa...

Jeg har et litt anstrengt forhold til pelliser, men disse var kjempesøte!

Aud sa...

Velkommen i "Pellisdille" klubben ;-)))
Oppdaget selv Pelliser i vår her da jeg var på Hagemo. Skulle bare kikke litt jeg, vips det ble med 12 stk. hjem. Har vel drøyt 20 stk. jeg også. Mest duft, blad og miniatyrer.

Vivishagerom sa...

Synes du får gjort mye, selv om prinsen ikke sover så mye. Jeg gidder liksom ingen ting om dagen og roter bare litt rundt både inne og ute i hagen.
Kjempe fine pelliser, Lene.
Ha en super lørdagskveld.

Tonerose sa...

Så søte de var!! Imponert over hvor mye du rekker jeg, med en såpass liten krabat! ;o) Nydelig blogg du har!