tirsdag 30. september 2008

Høst i hagen med innslag av fargeklatter!

Joda, for selv om basisfargene i hagen nå består av grønt, gult, rødt, orange og brunt finnes det fortsatt noen blomster som holder koken; akeleiefrøstjerne, ormerot, høstanemoner, stokkroser, legestokkroser, erteblomster, agastache, revebjeller, rusoløye, hestemynte, fløyelsblomst og ikke minst en del av rosene som de jeg har tatt bilde av nedenfor.


Vi har vel på en måte avsluttet hagesesongen for denne gang, men hvor ble sommeren av? Den forsvant for meg i år ihvertfall. Men nå er de fleste møblene tatt inn og vi har kun igjen å ta inn den hvite krakken og heise ned vimpelen. Og jo, jeg har igjen å dekke rosene med kukompost men det er så utrolig kjedelig så jeg venter litt til.
Som jeg tidligere har skrevet har jeg så vidt begynt å så litt og uheldigvis har det allerede begynt å spire i to av pottene, Artemisia Ludoviciana og Hyssopus Officinalis, så jeg var nok litt for tidlig ute, men heldigvis har jeg igjen flere frø.

Nå når hagesesongen er over og man ikke får drevet ute får man heller drive med litt huslige syssler. Her om dagen var vi bl.a. på Rognstad Kjøtt på Tretten og handlet diverse kjøtt, medisterfarse, ferdigspedd karbonadedeig, litt pølser, fårikål-kjøtt og kjøttdeig. Utrolig god kjøttmat (anbefales på det sterkeste). Jeg angrer litt for at vi ikke kjøpte med elgekjøtt for det er jo så godt, men mulig vi stikker en tur opp dit igjen snart, det tar jo tross alt bare 20 minutter å kjøre fra Lillehammer. Så nå har jeg fått stekt masse kjøttkaker, karbonader og en kjempeposjon med kålstuing har jeg også fått lagd og fryst ned i posjoner. Er så greit å ha litt i fryseren.

I dag har jeg også vært hos tannlegen, 2 år siden sist og jeg var vel litt skeptisk, regnet med at jeg hadde masse hull, men neida, tanngarden min var visst i perfekt stand. Tannlegen min sa at enten hadde jeg vært flink til å stelle tennene mine eller så hadde jeg hatt utrolig flaks. Jeg kan jo tro på det første men holder vel heller en knapp på det siste. Jaja, 800 kroner ble Visa-kortet mitt belastet med og det er jammen meg dyrt.

Okidok, ha en strålende aften alle mann!

1 kommentar:

Anonym sa...

I am now not sure where you are getting your information,
however good topic. I must spend a while finding out more or figuring out more.
Thank you for excellent information I used to be looking for this info for
my mission.

My blog post children sex stories