tirsdag 12. mai 2009

Nye roser i gutua og nytt bed ferdig

Da ble det tur til Bjørke Gartneri i dag og følgende roser ble kjøpt:
Moserosa Christata som jeg har kjøpt med til Vivi. Den har jeg selv og den er bare supernydelig.

Ellers ble det et par pioner til; Sarah Bernhardt og en Shirley Temple til (eller retter sagt to til, fikk en til av svigermor).

Ellers har Morten hjulpet meg å gjøre ferdig det nye bedet i dag og jeg tror det blir veldig bra.
I bedet har jeg plantet:
Fløyelstjæreblomst
Diverse riddersporer
Diverse revebjeller
Pion 'Shirley Temple'
Pion 'Sarah Bernhardt'
Jenny Duval
Alba Maxima
Mme Hardy
Ispahan

Ellers var dette i bedet fra før:

Langs hele kanten har jeg plantet Lavandula angustifolia.Det er jo mulig det dukker opp noe mer etterhvert som fremdeles ligger godt gjemt under jorda, vi får se.

Nå bare går vi og gleder oss for å se hvordan det blir etterhvert.

Jeg hadde håpet å få tak i clematis 'Blue Angel' som Nina har klart å friste meg med men den ser ikke ut til å være i salg her i traktene.

9 kommentarer:

Sine sa...

Dette kommer til å bli kjempeflott.
Jeg synes både du og andre er så flinke til planlegge alt før dere starter. Blir helt imponert jeg.

Ninni sa...

Nyyydelig Lene! Og så mange lekre stauder, roser og pioner :) Bedet kommer til å bli helt skjønt!

Jeg plantet også frøplanter i går, om enn ikke i like store mengder. Det ble de fylte hvite riddersporene og Campanula medium jeg har fått frø av fra deg som kom i jorden. Jeg er enda usikker på hvor jeg skal plante ting, så det går litt etter innfallsmetoden og der jeg vet at det er ledig plass. Men det blir sikkert bra og om jeg finner ut at jeg vil ha dem andre steder, er det jo ikke verre nen å flytte dem :)

Lene fra Lillehammer sa...

For å si det sånn, når jeg planter frøplanter går det helt på måfå her også. Jeg må være ærlig å si at jeg synes det er kjedelig å plante de, for stort sett vil jo de fleste av de ikke gjøre så mye ut av seg første sesong. Så frøplantene planter jeg der hvor det er ledig plass og noen får stå i ventebed. Og jeg VET at stort sett de fleste av de må flyttes 2. sesong og sikkert mange sesonger fremover. Det første bedet jeg lagde i 2005 er jeg enda ikke 100% fornøyd med og det blir stadig flyttet på planter der også. Men det er vel det som er så morsomt med haging, man vet aldri helt hvordan det blir, noen ganger blir det veldig bra og noen ganger stemmer det ikke i det hele tatt. Det hadde jo blitt litt kjedelig dersom alt hadde stemt 100% med en gang, da hadde vel hagen min snart vært ferdig. Hva skulle jeg ha funnet på da da? Gått å luket løvetann?
Ønsker dere en flott dag!

Nina (fra Hagegal) sa...

Dette blir jo kjempefint! :-)

Jeg følger med på bloggen din og blir veldig inspirert av hva du får til. Skal jo opparbeide ny hage nå, ikke så langt fra deg (Hamar), så det er spennende å se hva du planter, siden det da vil kunne gå bra hos meg også. Er litt overgang å gå fra H3 til H4, merker jeg, men satser på å tøye grensene... ;-)

Berit sa...

Åhå, har Bjørke satt fram rosene?
Da blir det hentetur m. innlagte impulskjøp neste uke.

Berit sa...

Og så glemte jeg å kommentere hvor flott det blir hos deg, så ivrig var jeg på mine egne bestillinger. Rødme, rødme!

Nina i Paradiset sa...

Men det må da vel ordne seg, så lenge Arild har flere 'Blue Angel'...
Disse tantene som bor i Oslo (Andreas' tanter) kjører jo forbi Lillehammer når de skal hjem herfra! Og det er jo ikke verre enn at de setter den av på en bensinstasjon der nede, så henter du den der. Eller at vi skal på tur til hytta og Hunderfossen. Men det kan jeg ikke svare på enda.... (må se litt an hva jeg og magen orker + hva vi har tid til!)
Hva koster forresten pionen 'Festiva Maxima'? Den er bare nyydelig, og jeg har sjekket to av de 4 gartneriene her, men de har den ikke....
'Blue Angel' kostet 99,- tror jeg.(eller var det 119,-....)

lavendel mio sa...

Dette blir garantert flott!!
Gleder meg til å følge hagen din fremover:)
Ha en fortsatt nydelig dag ,klem:))

Anonym sa...

免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室