søndag 4. januar 2009

Julepynten skal bort!


Vil ha blondegardiner på kjøkkenet!!! Hvorfor er det så lite utvalg av det?

Fordi dette har vært en jul med en del sjukdom glemte jeg rett og slett og ta frem mye av julepynten. Ikke det at jeg har så veldig mye, men noe er det da. Så i år har stort sett det meste fått ligget trygt i juleesken i kjelleren og det lille vi har oppe skal jeg få tatt bort i dag tenker jeg.

Nå vil jeg få bort jula og heller begynne å glede meg til våren igjen...hmm, det er visst igjen noen måneder til det da. Men fy som jeg gleder meg til å begynne i hagen igjen. I fjor ble det lite haging og dessuten rakk jeg nesten ikke å få med meg sommeren pga. Martinus som kom, ikke noe negativt med det altså, men for meg så kom sommeren like fort som den ble borte igjen.

Langstilka roser fra svigermor Ingebjørg!

I dag er det minus 18 her og bitende kaldt, jammen godt vi har ved å fyre med. Men slik det ser ut har vi nok ikke ved lenger enn til mars, det blir jo litt ekstra med vedfyring nå ettersom jeg er hjemme med Martinus hver dag. Men jammen skal jeg si det har gått mye ved. Vi kjøpte 10 kubikk pluss at vi fikk masse bjørkeved av svigers.
I helga har jeg fått gjort ganske mye her, julevasking på etterskudd. Har fått vasket alle de hvite dukene mine, støvsuget og vasket gulv, tatt en grundig vask i huset generelt, dusja kråka og skiftet nytt høy i buret hans og til slutt fått skiftet dynene våre fra sommerdyner til dundyner (jaja, bedre sent enn aldri). Men så må jeg bare tilføye: HVOR I SVARTESTE GRANSKAUEN KOMMER ALT STØVET FRA???? For selv om jeg både har støvsuget og vasket gulv, dukker jammen lodottene opp igjen dagen etter, uff for et pes spør du meg.
I dag vurderer jeg å ta meg en tur på Plansjen og kjøpe noen planter. De fleste av de jeg hadde her har dødd og det er nå litt stusselig her synes jeg. Men det er vel kanskje ikke lenge før Plantasjen har sånn tilbud på grønne planter? Noen som vet når de pleier å ha det?

Okidok, ha en strålende søndag alle mann!

8 kommentarer:

Elsa sa...

For et nydelig rosebilde.
Lodotter formerer seg verre enn kaniner spør du meg...

Her hos meg får jula bo inne til tjuendedagen. Dvs noe av nissene blir pakka vekk før den tid, men englene får være framme.

Sendte frø til deg på fredag.

Ha en fortsatt fin helg

Lene fra Lillehammer sa...

Ja, de er vel ganske like lodotter og kaniner da....
Tusen takk Elsa, gleder meg til frø selv om jeg er usikker på hva du vil ha tilbake???

Elsa sa...

Jammen jeg skal da ikke ha noe tilbake:-)
Bare kos deg med frøene du, håper du får god spiring på de.

Ninni sa...

Da har vi avjulet husene våre i dag begge to Lene. Jeg våknet tidlig (som vanlig i helgene...grynt) og hadde ryddet bort det meste før kl var 08. Deretter vasket jeg på skap og hyller ol og bar inn det jeg hadde ryddet bort da julepynten ble satt frem. Da ble nemlig benken på planterommet klar! Nå er det ene lysarmaturet oppe, og jeg venter bare på mer hjelp av forkjølet og veldig puslete sønn. Det er et mareritt for vonde nakker og holde på sånn oppunder taket med syler og bor og skruer. Jeg har målt meg til og tegnet kryss der det skulle bores, så overtar sønnen. Når yngstemann kommer hjem i kveld, skal han få bære den digre sekken med såjord inn på benken. Når den er tint blir det sådd her også :). Det er vel ikke noen overraskelse av gleder vettet av meg :)

Ninni sa...

Glemte å spørre om du fant noen fine blondestoffer i den svenske butikken? De hadde mye lekkert! Det var altså blondekappe på kjøkkenet du skal ha :)

Håper dere er helt friske igjen alle mann og holder dere sånn lenge!

Lene fra Lillehammer sa...

Tusen takk Elsa, du er nå jammen meg snill. Håper jeg får noe etterhvert som kanskje du vil ha da.

Hei på deg Ninni: Joda, det var altfor mange fine blondegardiner der, men herregud for noen priser og når det også var svensk firma har jeg avskrevet det helt.Det var ikke kapper jeg skal ha men gardiner.

Vivi sa...

Hadde egentlig planlagt skitur i dag, men det er som du skriver - veldig kalt. Levende og døde lodotter fyker over gulvet her også, pluss litt flis. Joda, støvsuger er tingen.
Jeg skjønner godt at du rydder bort jula, det blir nok gjort her også i løpet av uka.
Ha en fin søndagskveld.

intelligence sa...

prada bags
prada wallets
prada bag
prada handbag
prada handbags