torsdag 15. januar 2009

Arkitekturens mester.....


......kan jeg ihvertfall ikke kalle meg men ved hjelp av Word har jeg forsøkt på best mulig måte å lage en tegning av fremsiden og baksiden av huset. Dette er ikke bra men jeg går ut ifra at han som skal ha tegningene og som muligens skal tegne de ORDENTLIGE tegningene skjønner sånn nogenlunde hvordan vi vil ha det. Selvfølgelig hadde det vært enklere å ha et proft tegneprogram men når man bare har Officepakka får man gjøre så godt man kan.
I løpet av tiden mens jeg satt og lagde tegningene kom det et par nedturer for meg gitt; jeg fant ut at vi desverre ikke kan ha innebygd inngangsparti, det pga. vindfanget...USJ OG ÆSJ! Dessuten ble det heller ikke bra med skråtak, eller røsta tak som sambo kaller det, som balkongtak, da ville huset virke skakt. Men en opptur er at vindfanget muligens blir litt større enn det er i dag.
Når det gjelder "utskuddet" som jeg har tegnet på nedsiden av huset har vi tenkt å ha det i stedet for balkongen som er der nå. Den bruker vi jo aldri og jeg synes dette blir en bedre løsning. Dette blir nok et prosjekt som er langt frem i tid, men det er greit å få en ordentlig tegning på det og deretter få det godkjent, da kan vi jo bare starte når vi vil.

Nedenfor er de "ekte" bildene av huset og til slutt mine tegninger. Dersom noen har noen superdupre gode forslag er jeg kjempeåpen for det.


8 kommentarer:

Mona sa...

Arker og tak som går høyere, med skråtak, rom i andre etasje og veranda i første. Jeg har innmari lyst til å sende deg utbyggningstegningene av mitt gamle femtitallshus, der var det arker med skråtak så høyt at skråtaket var helt greit. Men jeg er neimen ikke sikker på om jeg har de tegningene lengre... skal lete på en gammel pc. Du må også tenke på takvinkler når du tegner, kommunen her var veldig opptatt av det husker jeg.

Lene fra Lillehammer sa...

Å ja, har du tegninger du Mona så er det bare å sende det til meg, for som sagt, jeg er kjempeåpen for andre idèer. Når det gjelder tankvinkler og den slags krimskrans er jeg fullstendig klar over at det må være nøye, men det har jeg jo selvfølgelig ikke brydd meg om her på mine tegninger. Det er derfor vi vil ha en som har tegnet hus før og som har greie på slikt, men jeg ville bare lage en grovskisse så han har noe å gå ut ifra.
Selvfølgelig hadde alt dette vært litt enklere dersom det eksisterte tegninger på huset. Men nå ble dette huset bygd i 1946 og lå den gang under Fåberg kommune. Den gang var det ikke krav til at man måtte sende inn tegninger til kommunen så derfor må vi gjøre det på nytt.

Anne på Moseplassen sa...

Hva er det du egentlig ønsker å oppnå ved å bygge på? Og har du mulighet for å få tegnet en enkel og målsatt planskisse (huset innvendig ovenfra)

Har du sjekket hvor mye du har lov å bygge ut på tomten, siden huset er lite og gammelt så kan det hende dere kan gjøre nokså mye arealmessig om dere har behov og økonomi. Det rimligeste er ofte å forlenge huset i gavel (kortenden). Men om dere gjør dette mest for å få en fungsjonell gang så er det jo å overdrive å forlenge.
Du må også passe på å ikke komme for nærme nabogrensen med tilbygget.

Ellers var da tegningene dine høyst forseggjort og illustrative de :)

Lene fra Lillehammer sa...

Arealmessig kommer vi jo ikke til å bygge på huset i hverken lengde eller bredde, eller vindfanget skal bygges ut en meter lengre mot øst. Innvendig skisse har jeg også laget selv om den også er litt bob-bob.
Dette vil heller ikke berøre naboer ettersom vi kun har naboer på sørsiden.
Grunne til at vi ønsker å "bygge på" er fordi vi trenger et rom til i 2. etasje, dessuten er innganspartiet dørgande stusselig og jeg ønsker å få det litt mer stilig slik at jeg ikke beøver å skamme meg over det. Dessuten er vindfanget krypende lite.
Det at vi vil bygge på på nersiden er fordi stua er rimelig liten og ønsker å få den litt større.

Anne på Moseplassen sa...

uff, jeg ser nå at det jo er en planskisse først på posten din, sorry, må ha vært blind i sta jeg.

Skal prøve å mene litt på dette i løpet av helgen jeg. Huset så veldig koslig ut i allefall :)

Lene fra Lillehammer sa...

Neimen Anne da, det er nok ikke du som har vært blind, planskissa la jeg til etter at du lurte på den....hhihi!

Oline sa...

Hei
Hvis du får godkjent tegningene i kommunen kan du ikke bygge når som helst. Du må påbegynne bygget innen tre år, ellers er det full runde med kommune og naboer igjen.

alerts sa...

I will pass on your article introduced to my other friends, because really good!
wholesale jewelry