torsdag 12. juli 2012

Nå begynner det å skje saker

I dag har det vel nesten ikke regnet i det hele tatt og vi har omsider sett den gule sirkelen på himmelen som etter fagbøkene å tyde kalles sol. Og jammen ser det ikke ut til at vi får en så gæærn helg heller. Jeg sier bare……JIPPII!
I dag har riktignok dagen foregått på Hunderfossen og vi ruslet rundt der i 4 timer. Selvsagt koselig det, men hadde jeg vært alene hadde du sett meg stående med baken i været i hagen. Jaja, har man barn så må selvsagt det prioriteres først, slik er det bare.
I kveld har jeg vært på en liten fotorunde i hagen og jammen skal jeg si det begynner å flaske seg der også. Jeg ser også en ting til som tidligere aldri har vært et tema; jeg må begynne å tynne ut litt her og der. Vræææl…og jeg som ikke kan fordra å kaste planter. Men jeg trøster med meg at de forhåpentligvis etablerer seg i steinrøysa, steinrøysa hvor alt “hageavfall” ender sine dager.
Et par “kræsj” har jeg i hagen også. Den ene skal få stå for den kommer fra hagen fra mitt barndomshjem. Fin synes jeg den også er selv om den kræsjer litt med fargene jeg har ellers i hagen. Nå står den jo egentlig helt feil for en av naboene er rosa astrantia major (husker ikke det norske navnet i farten jeg). Men tror denne kunne ha passet bedre sammen med blå ridderspore feks. Hmm, tror jeg skal flytte den jeg.
005 
Men denne skal VEKK. Noen som vil ha den?
019
Riktignok har jeg noen andre gule iriser også, men de er litt mer gjemt så de kan få stå.
Da jeg kom hjem i dag hadde omsider min favorittpeon endelig kommet i blomst. Og da snakker vi om peonen Sarah Bernhardt. Dette var den første peonen i hagen og ble kjøpt på Plantasjen som en liten pussling. Denne ble kjøpt for mange år siden, på den tiden hvor jeg hadde null peiling på hage og heller ikke visste forskjellen på en tullipan og en peon.
001
Ække denne lekker så vet ikke jeg! Denne trenger forresten ikke noe ekstra støtte da den har andre stauder som “støttespillere”, deriblant artemisia og hvit geranium. Yummi, en herlig kombinasjon.
En annen herlig kombinasjon som jeg har vært heldig med er en herlig lilla iris sammen med linaria purpurea…me like!
037 038
Lillafargen på irisen er bare helt nydelig og passer utrolig godt her.
Jeg har ikke så mange bilder fra……ja, hva blir det da, sør-øst-siden av hagen, noe som heter det? Her hadde jeg opprinnelig et irisbed men med lite sol plantet jeg om bedet til hostabed. Her har det stadig blitt byttet om og flyttet, men i vår plantet jeg det på nytt så nå skal det bare få vokse til.
029
Egentlig ikke så mye å skryte av enda, men jeg vil tro det blir bra med årene når hostaene får etablert seg skikkelig og vokst litt mer sammen. På den andre siden av dette bedet har jeg en lavendel jeg sådde for en del år tilbake og som bare har vokst seg større og større. De fleste vet at lavendel kanskje ikke er den mest anvendelig planten, ihvertfall ikke her på østlandet, men denne har overlevdt flere vintre. Selvsagt vet jeg ikke navnet på denne, men det går jo an å ta stiklinger av den. Ikke lenge før det kommer blomster på den.
028
Hmm, dette bildet ble jo bare kjempedårlig, men man ser lavendelen ihvertfall. Her skal jeg ha levendel langs hele gjerdet.
Når man snur seg litt rundt herfra og ser litt mer nordover, ja da ser man dette…
031 032
I rosebua vokser det humle, sansynligvis det eneste som vil vokse her da grunna er utrolig dårlig. Dette var opprinnelig innkjøringen til huset i gamle dager, da kjørte man nemlig inn her fra Nordseterveien. Da vi kjøpte stedet var det bare en blanding av dårlig plen og asfalt. Fysj og fysj.
Ellers er det flere roser som er på vei. Lykkefund som jeg plantet ved støyskjermen mot Nordseterveien har et flust med knopper nå og jeg vil tro den blir flott om noen dager. Desverre remonterer den ikke så man får glede seg så lenge det varer.
018
Til slutt kommer det litt flere bilder på rekke å rad som jeg tok i kveld. Føler jeg har skrevet nok for i dag, hihi!
Tuddeliduuu!
002 013
017 024
020 011
016 040
042 025
010 015
022 043
036 041

5 kommentarer:

ingridn sa...

Du verden for en flott hage du har laget deg. En fornøyelse å få være med på hagevandring i.
Takk for titten.
Hilsen Ingrid

ingridn sa...

Du verden for en flott hage du har laget deg. En fornøyelse å få være med på hagevandring i.
Takk for titten.
Hilsen Ingrid

Vivishagerom sa...

Hei på deg!
Kjempe nydelig pion. Skjønner godt at den er en favoritt!

Kos deg i helga og vi håper på sol! Jeg har ferie over helga, så om du føler for en tur ....

Klem

Snuffeldyret sa...

Nydelige bilder som vanlig! Min Sarah har blomstret en uke nå, men er ikke så flott da regnet har tatt den. Råtne rosa kjempehoder er ikke spesielt lekkert, så jeg har tatt inn noen stilker.

Anonym sa...

Her bor det ei med grønne fingre ser jeg,kjempefint hos deg både ute og inne. :)
Ha en fin dag.
Klem fra Mette.