lørdag 7. juli 2012

Å lage egne petunia-ampler

I fjor spanderte jeg på meg fylte petuniaer til to av balkongkassene utenfor inngangspartiet. Disse kostet 150 kroner stykket, så ingen hyggelig pris for en mager lommebok. Ettersom vi har til sammen 7 balkongkasser som skal fylles kan dette bli en dyr affære. For i hver av kassene må jeg da ha 2 planter, det vil si 14 planter til sammen……og hvis da hver plante koster 150 kroner……ja da vrir det seg en kniv i hjertet mitt og hjernen roper NEI-NEI!!!
I år derimot, har jeg 2 fylte petuniaer i 5 av balkongkassene og det har kostet meg null kroner. Hvorfor? Fordi jeg har lagd avleggere selv av fjorårets plante. Jeg angrer meg for at jeg ikke tok de i de resterende kassene også, men det kommer jeg definitivt til å gjøre til neste år. Så oppskriften på å lage egne planter er veldig enkel:
Jeg overvintret plantene på et passe lyst rom, vinduskarmer går sikkert veldig bra og rett etter jul klippet jeg av ca. 10 cm lange stilker og plantet 3-4 stilker i potter med plantejord. Deretter lot jeg de stå i vinduskarmene med passelig mengde med fuktighet i jorda. Etterhvert vil de begynne å vokse og da er det bare å knipe og knipe slik at de ikke blir lange og slintrede med det første. Jeg vil tro jeg knipet av toppskudd slik at plantene ikke var høyere enn i underkant av ca. 10 cm noen måneder fremover og til jeg plantet de i balkongkassene etter at frosten hadde gått.
Så nå har jeg flotte, fylte petuniaer i kassene og de er bare superduper lekre. Jeg har forøvrig plantet de sammen med blå hengelobelia.
010
011
Jeg har også en balkongkasse på rekkverket inn til anekset. Den er litt mindre så har jeg små lys blå fioler. Disse skal jeg ta frø av når de er klare for det og vips så vil jeg ha plenty av disse til neste år også – helt gratis!
 012Endelig ferie og været deretter (les: regn). Vel, akkurat nå regner det ikke, men det har kommet mye før i dag. Men shit au, regnet skal ikke ødelegge for meg. Kan man ikke drive ute får man drive inne og i dag har jeg lagd ostekake med friske jordbær og en sjokoladekake er akkurat blitt tatt ut av ovnen. Vil tro gutta kommer til å kose seg i dag, gutta som i skrivende stund er på cafè og helt sikkert koser seg masse der også.
Okidok, ønsker alle en strålende lørdag!

6 kommentarer:

mirjamsdrøm sa...

Så flotte blomster! Veldig lur ide, å lage de selv...men krever vel litt grønne fingre ;)
Ikke så himla grønne fingre hos meg...
Deilig å kose seg inne når været er sånn typisk sommer!
Tenker gutta blir fornøyde!
Fin lørdag videre til deg :)
Klem

Vivishagerom sa...

Hva du kan, Lene og får til! Jeg har holdt på litt på ute i dag, men regnet fikk meg inn etter hvert! Håper på bedring snart. Kos deg med kaker og gutta dine!

Klem fra berta på andre sia!

Bestefars Verksted. sa...

Hærremin så flink du er !!!! Jeg hadde aldri kommet på den ideen,det er iallefall helt sikkert !!! Fikk veldig lyst å prøve det samme,men siden vi er på flyttefot i tiden fremover,må jeg nok vente til neste sesong....får bare håpe jeg husker det,da..... Likte så godt fargene på de du hadde,duse og fine.......nei,dette var bare helt NYDELIG Lene !!!

http://www.billigebrudekjoleronline.dk/ sa...

Blomsterne ser godt ud, virkelig nemt at dyrke ·

Anonym sa...

禄Et les芦 parcs puis loisirs 禄sera [url=http://www.sreecgmath.org/ralphlauren.php]Polo Ralph Lauren[/url]
renouvel茅
A good: The actual [url=http://www.sreecgmath.org/ralphlauren.php]Ralph Lauren pas cher[/url]
actual perception ended up not have access to your [url=http://www.sreecgmath.org/ralphlauren.php]Polo Ralph Lauren[/url]
vision in any way and merely somewhat [url=http://www.sreecgmath.org/ralphlauren.php]Ralph Lauren[/url]
let the idea develop per se. It was usually basically all of us in addition to Dion receiving in concert and also taking and using nearly most people probably can and getting any [url=http://www.sreecgmath.org/ralphlauren.php]Ralph Lauren pas cher[/url]
good effort. In my opinion it is actually a bigger factor, an important [url=http://www.sreecgmath.org/ralphlauren.php]Polo Ralph Lauren[/url]
lot associated with [url=http://www.sreecgmath.org/ralphlauren.php]Ralph Lauren pas cher[/url]
times. to permit a fabulous [url=http://www.sreecgmath.org/ralphlauren.php]Polo Ralph Lauren Pas Cher - Veste de printemps décontracté[/url]
song speak out or possibly tell you exactly what it needs to plus allow appears kind of [url=http://www.sreecgmath.org/ralphlauren.php]Polo Ralph Lauren pas cher[/url]
form independently and not trying to use a product specified.

Anonym sa...

Nice blog here! Also your website loads up very fast!
What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
I wish my site loaded up as fast as yours lol

Feel free to surf to my web blog ... CHI Flat Iron