tirsdag 23. august 2011

Sommerfugler i fleng hos oss

Ikke vet jeg om det bare er veldig mye sommerfugler i år eller om det er at jeg har plantet to sommerfuglbusker i sommer, men hos oss florer det med sommerfugler i år. De er så søte og det er så koselig å ha de flygende rundt når jeg driver ute. Men for å være ærlig trodde jeg at de kom til å sette seg på sommerfuglbuskene, men det gjør de da ikke. Er det en eller annen lukt som tiltrekker de? Ikke vet jeg. De fleste av sommerfuglene tror jeg er av typen aglais urticae eller neslesommerfugl som de også kalles. Nedenfor er ihvertfall en liten filmsnutt jeg tok av de i dag. Kanskje ikke den beste filmingen da det var midt på dagen og sola sto på for fult.

Sommerfugler i fleng……

Jepp, i dag har vi hatt KNALL vær her på Lillehammer og gjett hva jeg har holdt på med?

003

Bildet taler vel for seg selv. Men for den som ikke skjønner det har jeg altså drevet med haging til den store gullmedaljen i dag. Jeg har luket, tynnet, flyttet, kastet, gravd i hele dag og solbrent har jeg også blitt. Jodda, jeg bruker hansker men det hjelper så lite når jord og smuss  på en eller annen merkelig måte ALLTID havner på innsiden av hanskene. Men shit au, litt møkk skader ikke. Men ihvertfall, nå er flere av bedene fullstendig helomvendte og jammen fant jeg igjen et par roser som var helt bortgjemt og jeg har null peiling på hva slags roser det er. Det er ihvertfall mange år siden jeg plantet noen der.

Men summasumarun,  jeg håper mine helomvendte bed endelig gir flotte resulateter, men det ser jeg desverre ikke ordentlig før til neste år da.

Fy søren, jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har flyttet stauder både her og der i håp om at jeg ENDELIG har fått til det PERFEKTE bed, men så resulterer det oftest i at det ikke ble så bra som jeg trodde. Haging har jeg vel holdt på med i 6 år nå og jeg føler jeg er fremdeles i etablingssfasen med flere av bedene. Så min konklusjon er at haging tar tid........og godt er det!

I morgen er det meldt regn (igjen), men jeg skal drive ute åkke som....

3 kommentarer:

Hulda sa...

Oi, ja, men slik ser jeg også ut når jeg er i hagen hele dagen. ;) Et godt tegn!

Ser på innlegget under at du har jo en ordentlig flott hage! :) Det er så gøy å holde på der.

Simones Country Home sa...

Hei på deg berta.

Hehe ja men man har vel godt av litt shit under negla væ?! Det er bare et bevis på at du gjør no det. hihi blir så fint hos deg atte. ;o) Her også er det flust med sommerfugler i år, men her er ingen sommerfugltre. hehe

Ha en super kveld.

Klem Simone ;o)))

Linecas have sa...

Hehe slik ser fingrene mine også ut. Det er neglene mine som gnager hull i hanskene. Sånn blir det når man på død og liv skal ha lange negler.:) Artig å se armerings obeliskene dine.
Her er det Ligulariaene sommerfuglene går på.Sommerfugl busker har jeg ikke enda i nyhagen. Plantet en i fjor men den tok kong vinter gitt. Lysthuset ditt ble mildt sagt knallfint. SUKK!
Lekker frøliste. Cephalaria frø har jeg sikkert mengder av typisk. Den er utrolig lekker. Må bindes opp, da den blir helt sinnsykt høy. Men pytt med det, lange bambuspinner gjør susen.Dårlig form + elendig vær har stoppet meg i det siste + ekstrem jordmangel. Ble ganske satt ut av det.Bedene mine ser ut som muldvarp bed.Not nice. I dag skinner solen formen er bedre så da blir det tømming av resten av komposten så jeg får fylt opp noen av hullene , har hundrevis av små gaver som venter på en plass i jorden.
Klem!