onsdag 31. mars 2010

Bestilling til English Sweet Peas

Som alle andre år pleier jeg å så erteblomster som slynger seg til armeringsjern og annet i hagen og i år er intet unntak. Så for noen få dager siden sendte jeg inn en bestilling til Enligsh Sweet Peas. Der har de UTROLIG mange flotte erteblomstfrø, så mange flotte at det er vanskelig å begrense seg. Men nå vet jeg jo sånn ca størrelsen på hagen så jeg må jo bare handle deretter så følgende ble bestilt:

Noel Sutton (Lathyrus Odoratus)

Lathyrus Latifolius

Alan Titchmarsh (Lathyrus Odoratus)

Grace of Monaco (Lathyrus Odoratus)

April in Paris (Lathyrus Odoratus)

Prima Donna (Lathyrus Odoratus)

Første gang jeg har betalt via Paypal forresten og det var jo superenkelt. Har strevd med å få det til før, men nå gikk det smertefritt. Frøene kommer jeg til å så direkte på vokseplass, erfart at det er mye enklere da erteblomstene krever ganske mye plass når man sår de inne pga. at de slynger seg så lett inn i hverandre. Gleder meg til å se resultatet.

I dag jobbet jeg kun til 12 og nå har jeg sannelig fri ei hel uke, skal bli utrolig deilig, trenger å slappe av nå. Blir vel værende for det meste inne da været er ubeskrivelig dårlig. Men vi skal nok klare å finne på noe. Har begynt på stol nummer to nå og jeg har funnet ut at det trengs 4 lag, puhhh.
Men selv om det er vinterslafs ute er det sommer i kjøkkenvinduet. Pellisene vokser og sannelig har de begynt å blomstre så vidt. Kanskje litt for tidlig men jeg har ikke hjerte til å klippe de av.

Nå skal vi slappe av resten av kvelden. Kjøpte oss forresten et par flasker med nederlandsk øl i dag, Grolsch. Bare for å påpeke det så er jeg og Morten ingen øldrikkere og dersom vi skal "skeie" ut med noe flytende går det i form av glasscola. Hihi, ja der har dere oss i et nøtteskall. Men det er litt morsomt å prøve noe nytt også bare for å ha gjort det og for å få en følelse av å være "voksne" og drikke "voksendrikk". Joda, det smakte godt det, ihvertfall sammen med potetgull. Men det stiligste var vel nesten selve flaska med swingtop.....The bottle is the brand!Pris?!...........altfor dyr og man kunne fått flere glasscolaer for en slik.


Kos dere med påskegodt, god mat, godt drikke, levende lys og som jeg skal gjøre, hekling av oldemorteppe!

10 kommentarer:

Linda sa...

Jeg som ikk eskulle bstille fler frø... men nå ble jeg fristet:) Er jammen ikke lett å begrense seg når det er så mye fint, og erteblomster er jo bare helt nydelig:) God påske og kos deg masse:) Klem

Tonerose sa...

hihi, sånn er jeg med pellisene her også - jeg synes jo det er SÅ stas med de få blomstene som kommer nå! :o) Men, jeg tar de gjerne av når de er kommet i full blomst - og setter de i en liten vase. Men da har den allerede brukt energien sin på blomstringen! Men men, pyttsann.

Så mange lekre erteblomster du har kjøpt - likte utrolig godt noel sutton og grace of monaco. HERLIGE! Jeg har også kjøpt inn masse erteblomstfrø i år igjen, jeg synes det er herlig å ha mange av disse i hagen - det er vidunderlig å kunne ta inn i søte små deilig duftende buketter. Jeg gleder meg til å se bilder av disse i blomst i hagen din i sommer, du har en NYDELIG hage! Imponerende alt du får til, frodig og flott hage. :o)

josimo sa...

Erteblomster!!! JA!!!!
De og roser .....blir grådig av utvalget. Mange flotte sorter du har valgt.

Ønsker deg en flott Påske
Var det sånn at du var ute etter en Madonna figur, eller har du fått tak i ?
Naboen min er Sofies Villa og de har MYE lekkert

nefertiti sa...

Erteblomster er jo et must!

Grolsch, er ikke det kåret til verdens beste øl, da?

God påske :-)

Elsa sa...

Å herlighet, her var det mye fine erteblomster. Men jeg skal ikke, skal ikke bestille mer frø. Bestillingsfingeren skjelver av arbeidslyst, men det hjelper ikke;)

Ha en fin og koselig påske.

IngunnBW sa...

Hei på deg vennen :) Der var du ute med bestillingsfingeren igjen ja - Den er vanskelig å holde i sjakk! Så søte erteblomster, ser det for meg hos deg - aldeles nydelig blir det. Jeg har lyst på en lys lilla sort jeg har sett til krukker, den ser sååå søt ut - velter seg litt over kanten men blir ikke stor. Så vidt jeg husker hadde de den på Plantasjen. At jeg ikke bare kjøpte den med en

Pellisene dine er så frodige, i blomst allerede ja, min ene er også i gang. Den ene har gitt mersmak, så nå har jeg mange nye ønskeplanter på listen min. Det har løsnet som de sier på fagspråket :)

Ha en riktig god påske Lenemor, kos deg masse med guttene dine :)

josimo sa...

Sender en STOR trøsteklem,hadde det begynt å snø ute nå så tror jeg nesten at jeg hadde blitt kvalmn*ler*

Svar på ditt spørsmpål,jeg har et canon 450D med standard linse,så en macro linse er selvfølgelig øverst på ønskelisten.Syns at ikke bildene mine blir skarpe nok slik de er nå.

Kos dere i Påsken

IngunnBW sa...

Der gikk en bestilling avgårde på erteblomstfrø til krukke, Sweet Pea Cupid Lavender var nyyydelige! Takk for tips!

Jeg har noen frø jeg høstet i fjor av Papaver somniferum, mix enkle blomster + fylt sort. Har du lyst på? De er bare å blande med litt jord og strø ut i bedet så fort snøen har forsvunnet.

Tonerose sa...

off, der gikk det jammen avgårde en ny bestilling på erteblomst. Siden du linket til hadde jo SÅ masse lekkert!! (for jeg har jo ikke akkurat sådd masse erteblomst, neida..) Men jeg har aldri hatt dverg-erteblomst enda, og det går jo ikke ann.. Da må det jo være lov å sende avgårde enda en bestilling på frø, må det ikke det?

Gleder meg til sommer'n! :o)

Huset på landet sa...

Det var jammen mange flotte erteblomster! Og så vakre farger!

Fortsatt god påske :-)
Line