søndag 6. september 2009

Så har hagegalskapen her igjen

Har akkurat kommet inn etter en lang økt i hagen. Men når myggen er for plagsom og det står en grevling bare noen meter unna meg og ser grotesk på meg og mener jeg heller burde være inne på denne tiden av døgnet, ja da er det best å bare pakke sammen. Å ja, det var faktisk en grevling som bare var noen meter unna meg og den var svæææær. Men jeg tror vi ble like redde begge to da vi begge innså hva og hvem vi stod like ved for vi tok firsprang begge to og det i HVER vår retning. Tro om det ikke er grevling Mosse har hatt noen slåsskamper med gjennom sommeren. Vi har fundert så fælt på hva eller hvem han har slåss mot hele tiden men mulig det er herr grevling som ikke er så rent uskyldig her.

Men over til hagegalskapen igjen. Jeg trodde aldri den skulle dukke opp så sent på året for jeg vet av tidligere erfaring at på denne tiden av året er jeg mettet på hage. Men neida, ikke denne gangen, men mulig det skyldes lite haging i løpet av denne regnfulle sommeren som vi har hatt. Men ihvertfall så har jeg startet storrestaureing av diverse bed. Og i dag har jeg fått røsket opp alt som var i dette bedet (dere ser at jeg allerede har begynt):

Jeg var egentlig ganske misfornøyd med denne delen så da var det bare å sette igang. Jeg hadde mæssom tenkt å ikke ha noen høye stauder her men noen ble det alikevel helt bakerst. Og på bildet nedenfor sere dere resultatet. Hmm, ser jo ikke akkurat så flott ut nå da, men jeg regner med at det blir bra til neste år når det får vokst seg til.
Men det er ikke bare i dette bedet jeg har røsket i, neida, her har jeg også hatt storsatsing i andre bed også. Det er så greit å se hva som må fjernes nå som alt er fullvokst. Fy søren, jeg har plantet så altfor tett alle steder, men nå blir det vel forhåpentligvis en løsning (tror jeg liksom).
Ellers må jeg legge ved bilde av en av mine liljer som endelig har slått ut i blomst, den er bare så flott å se på nå............
Fy søren, jeg synes jeg har fått gjort så utrolig mye på få dager nå. Jeg er så å si ferdig med kjøkkenet, malt vegger og lister og sydd kappe til det siste vinduet (vi har bare to vinduer på kjøkkenet da), jeg har malt sprosser til lysthuset (nei Nina, det er IKKE gøy!!!!!!!), jeg har plukket epler og lagd eplesyltetøy, fått gjort MASSE i hagen, jeg, Martinus og mamsen har rukket å være litt sosiale i gågata. Hmm, nå husker jeg ikke alt i farten men jeg vet bare at jeg har fått gjort mye på få dager, men jeg husker ikke alt og alt dette har jeg rukket til tross for at sambo har jobbet både dagvakt og døgn siden fredag. Jo, jeg har til og med vært supersnill mot sambo for jeg har nemlig også lagd desserter til han. Jeg er absolutt ikke et dessertmenneske, men det er sambo så da var det bare å innse at man innimellom må vise seg fra sine bedre og moderlige sider slik at bamsen skulle få desserten sin.
Så summasumarum er jeg dødsfornøyd med min effektivitet de siste dagene........jo forresten, jeg har rukket å sove da, bare for å slenge med det på slutten av min daglige skryte-av-seg-selv-greie.
Til slutt vil jeg takke alle for så mange hyggelige kommentarer i forrige innlegg! Jeg og Morten ble SÅÅÅÅ stolte av det dere hadde skrevet og vi kan ikke akkurat legge skjul på at vi også er utrolig stolte over lysthuset. Men forresten, nå trenger jeg litt hjelp av dere interiørkyndige folk. Vi må jo ha gardiner i lysthuset (definitivt ikke kapper, det er bare kjempestygt har jeg sett........håper jeg ikke fornærmer noen nå, men jeg ser at de har det et sted her på Lillehammer, skal ikke nevne sted og det passer definitivt ikke selv om det sansynligvis er den mest økonomiske løsningen). Men ihvertfall trenger jeg tips til type gardin (forhåpentlivis noen som ikke er altfor dyre da det kommer til å gå ganske mange meter med stoff). Hmmm, kanskje jeg skulle ta meg en tur til Ikea? Jeg ser ihvertfall for meg at de skal være hvite og veldig tynne og lette. Er det noen som har noen anbefalinger til meg?
Vet dere hva, nå skal jeg legge meg rett ut på sofaen og ikke gjøre mer på en stund, akkurat nå føler jeg nemlig at jeg fortjener det. Men bare slik på tampen: JEG OG SAMBO ER MEGET FORNÆRMET PÅ NRK FOR AT DE HAR SLUTTET Å SENDE HERCULE POIROT, SÅ DET SÅ.................aaaaaaaah, godt å få det ut...hihihi!
Ha en fortsatt strålende kveld folkens!

6 kommentarer:

Thorins Trädgård sa...

Efter ett sådant inlägg finns det bara en sak att säga: Ha en skön och trevlig kväll!

Marit

Miamaria sa...

Helt enig, nå sitter vi og ser på den dårlige versjonen av Beck, i manko på Poirot. :( (Nåja, bare med et halvt øye.)

Mer Poirot!!!

Mariann S sa...

For en energi'klump' du er Lene :D Godt at du rekk og sov litt og - hi hi.
Eg kjenner at eg får litt lyst til å ta i ett tak eg og, men ikkje ute i hagen :) Har diverse som skal malast av møblar.
Usj, no MÅ eg legge meg - skal stå opp kl 6 i mårgå. Eg er ikkje flink å legge meg ;) Natta.

RandiF sa...

Tynne og lette gardiner....da må jeg anbefale mine - og Ninas - yndlingsgardiner hos KID, merket heter Maria. Bare lekre....

Laila sa...

Helt enig i tynne hvite, og for at rommet ikke skal virke trangt må de være lange.
Jeg jobbet også ute i hele går, fikk gjort ferdig gjerde, og ryddet i tre bed. I dag har jeg tenkt å gjøre ferdig det nye bedet, rydde i grønnsakhagen og plukke rognebær. Puhh jammen har man litt å gjøre når det plutselig er vær til det.
Klem Laila

Emmas utsikt sa...

Hei, fin blogg du har. Nå ble jeg så inspirert at jeg skal ta meg ut i hagen å jobbe litt. Må begynne et sted! Takk for titten og jeg kommer sikkert snart tilbake.