mandag 7. september 2009

Litt fra kjøkken og litt fra hagen

Lett påvirket av Hulda ble denne med meg hjem i dag (altså husketalvla nederst):
Jeg sa til Hulda i går at jeg hadde sett på en slik men at jeg vurderte frem og tilbake om jeg skulle kjøpe denne eller lage den selv. Men det enkleste er ofte det beste og for meg er det enkleste å dra opp visa-kortet og kjøpe den ferdig. Så nå henger den på kjøkkenet hvor jeg har pyntet den med litt stæsj.

Ellers er jeg, som tidligere skrevet, snart ferdig med kjøkkenet. Men helhetsinntrykket er ikke helt som jeg vil ha det enda, så istedet følger noen detaljbilder fra kjøkkenet. Noen av detaljene har dere helt sikkert sett før, men jeg legger ihvertfall med de jeg tok i sted.

Så var det hagen da..........ja her har man flere baller i luften. Som jeg skrev i går har jeg røsket opp hele det ene bedet på nersiden av anekset og nå har jeg også fått dratt opp det meste i det lille bedet ovenfor det nyrestaurerte (hmm, dette ble tungvint skrevet) og gjort det bittelitt større. Jeg mangler fortsatt noen store steiner og jeg må også få plantet litt mer i det, nå står det bare et par roser der og en iris. Tro om det blir et par geraniumer der kanskje. Vi får sjå.

Jeg har også fått plantet litt nytt ved siden av vanntønna, tror det blir bra med tiden. En del avleggere til Mathea på gal har jeg også fått ordnet, skal se om jeg får sendt de avgårde snart. Ellers har jeg måttet kaste en hel haug med stauder i steinrøysa. Jeg har rett og slett ikke plass til alt. Men det positive er at steinrøysa bare blir mindre og mindre og hagen vår blir bare større og større. Kanskje jeg skulle begynne med staudesalg????........hmmmm.....kanskje når jeg blir pensjonist!
Okidok, nå kommer gutta straks tilbake fra trening men vi snakkes folkens!

12 kommentarer:

Hulda sa...

Det ble jo flott med den tavla hos deg også. :) Den er utrolig dekorativ. Også må man jo bare unne seg litt av og til. :) Supert det andre du viser også.

Margrethes hus og hage sa...

Tavlen er kjempeflott! Og så mange koselige bilder fra kjøkkenet ditt!

Kjekt med hage, og mye gjøre nå på høsten... Her har jeg ligget på latsiden. Men må nok gå i gang til helgen tenker jeg.
Du har plantet fint og fått en koselig hage.

Hilsen Margrethe

Crinoline sa...

Hei.Synes du viser mange nydelige detaljer fra kjøkkenet ditt.Her er det en god del som burde gjøres i hagen,men,men...

Vivishagerom sa...

Så flott og fint du har fått det på kjøkkenet, Lene. Jeg har fulgt med deg på bloggen, selv om jeg ikke har vært pålogga selv. Du har virkelig fått sving på malekosten i sommer.
Lysthuset er på plass også har jeg sett. Kjørte forbi og fikk så vidt et glimt av herligheten. Gratulerer, dette kommer du til å bli glad i.
Håper vi kan møtes en dag. Jeg begynner sakte, men sikkert å vokne til liv igjen. Blir lite hage på meg i høst, men det kan jeg ta igjen til våren. Bra med alt som kommer igjen, for da trenger jeg ikke å bruke energi på det nå.

Solveig sa...

Så fint du har fått det:o) Veldig koselig tavle - og praktisk i tillegg:o) Du er jammen flink å jobbe i hagen. Får dårlig samvittighet, men har dessverre ikke samme driven nå som om våren. Men det hadde nok spart meg for masse om jeg hadde fått somlet meg til med litt hagearbeid....
Skalulle ha vært i nærheten av deg og komposten med stauder:O)))
Ha en nydelig dag!
Klem fra Solveig

Solveig sa...

Ååååå, du er snill, du!! Ja takk begge deler, heter det visst:o)Liker veldig godt både storkenebb og revebjeller. Malva moschata 'White Perfection' er bare nydelig og spesiell. Har du drevet frem alt dette selv? Tar gjerne imot frø av alle disse plantene:o) Men det jeg trenger er noen gode råd om såing....der ligger du nok mange hestelengder foran meg. Gleder meg til jeg skal prøve meg på det dette til våren. Håper da å kunne starte hageplanleggingen litt før.
Ha en flott kveld min venn. Her skal det lages kort og bilder med venner i kveld:o)
Klem fra Solveig

purglede sa...

Hei,tenkte å stikke innom deg en kjapp tur,men her ble jeg lenge gitt. Så fine bilder du tar og så koselig å lese din blogg.
Kommer gjerne innnom igjen en dag jeg:)

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Evelyn sa...

Fint kjøkken du he.. koselig :):)

Og den tavla .. kjempe smart:)

Ha en flott søndagskveld og ei fin uke:)

Solveig sa...

Så flott, Lene! Gleder meg til å så frøene til våren:o) Geraniumavleggere tar jeg mer enn gjerne imot:o) Sender deg adressen min:o)
Ha en fin dag.
Klem fra Solveig

Solveig sa...

Hmmm, når har jeg lett en stund, men finner ikke denne mailadressen din... Det er godt mulig det er meg som ikke ser....i så fall er det ikke første gangen jeg leter og leter og når jeg endelig spør om hjelp, ligger det rett foran meg-sånn nesten i allefall:o)like flaut hver gang....Surrehuet meg:o)
Mulig det er sånn nå også.
Kan du legge den med i en kommentar eller sende meg en mail, så sender jeg deg en tilbake??
Snakkes:o)
Klem fra Solveig

lavendel mio sa...

Å for et koselig kjøkken du har!
Du har styrt på i hagen ser jeg, her er det ikke mulig å gå ut et sekund p.g.a alt regnet, håper på bedre tider så jeg får snudd opp noen bedd;/
Gratulere med nydelig lysthus, det blir garantert mye brukt kan jeg tenke meg:)
Ønsker deg en nydelig helg,klem:=)