onsdag 20. mai 2009

Så skjer det ting på sørsiden av huset også

For nå er Morten omsider ferdig med det svært så etterlengtede tørkestativet, gjett om jeg er glad. Nå har jeg igjen å male det, jeg har så vidt begynt forresten, men de siste stolpene må jeg vente med å male til neste år ettersom de er altfor fuktige (impregnert vett dere).....æsj og urg! Men jeg får male det jeg kan så får resten vente til neste år. Vi har også igjen å sette på kroker og snorer men det er jo bare smårusk. Jooooooooo, selfølgelig skal jeg feste på armeringsnetting på hver side av stativet og i de har jeg tenkt å plante clematis. Det blir lekkert trur jeg. Hva har ellers skjedd på sørsiden? Jo, jeg har begynt å lage en liten grussti. Der hvor stien slutter har jeg plantet alperipshekk på hver side som foreløpig er mikroskopisk. Og som avslutning på grusstien og der hvor hekken er har jeg lagt teglstein. Den vil da fungere som grense mellom grus og gress. Planene er forøvrig at når alperipshekken blir fullvoksen skal Morten lage en liten port der, hvitmalt selvfølgelig. Juppps!
Ja, plenen trenger å bli klippet, men sånt blir litt nedprioritert akkurat nå!
Ellers har jeg fått kjøpt 2 humler i dag som skal plasseres på hver side av den nye rosebua. De kommer i jorda i morgen, helt sikkert! Morten mener at jeg ikke MÅÅÅÅÅÅ ta alt på en gang. Jeg mener det stikk motsatte.
Jeg klagde over at jeg begynner å få lite å gjøre i hagen, men jeg tror jammen meg jeg skal sette i gang å lage et nytt bed nettopp her på sørsiden, det jeg har der er litt for lite, så planen er å forstørre det. Da har Lene en dags jobb til. Ellers skulle jeg gjerne ha kommet til alle dere som trenger hjelp i hagen!! (o;
Okidok folkens, ha en strålende kveld!

8 kommentarer:

Mariann S sa...

Kjempeflott tørkestativ då :)
For en flinke gubbe du har.

IngunnBW sa...

Tenkte jeg det ikke, du fant noe mer å gjøre! Det tørketativet blir kjempefint, flink mann :) Klemtatis på hver side setter prikken over i'en.

Fridashus sa...

Første gangen jeg er innom deg tror jeg. Koselig blogg. Dere har et veldig søtt hus med anneks:o)

Ha en fin langhelg:o)

Klem

Anonym sa...

Du er så energisk at jeg blir helt svett bare av å lese om det :) Men humle? Er du sikker på det? Skal du gå gjennom den rosebuen?

Linecas have sa...

Mangler du noe å gjøre så må du gjerne kome hit å lage bed hos meg. LOL!

Lene fra Lillehammer sa...

Hei Hilde! Ja, jeg har allerede plantet humle der...er ikke det noe sjakktrekk? Hvorfor? Og ja, det hender vi av og til skal gå gjennom bue, men heller sjelden for å si det sånn. Før hadde vi postkassa oppå der, men den er flyttet så derfor blir det heller sjelden nå. Grunnen til at jeg plantet humle der er fordi jeg vil ha noe som vokser fort der (noe som jeg forøvrig skulle ønske alt gjorde i hagen), dessuten er det så dårlig grunn der at jeg vil tro humle er nesten det eneste som vil vokse der. Selvfølgelig hadde det vært flottest med rose, men jeg tør ikke ta sjansen på det. Men kanskje en gang i fremtiden velger jeg noe annet dersom jeg klarer å komme meg dypt nok ned i jorda (les: tidligere asfaltert vei der).

IngunnBW sa...

Du, den humlen - den er ikke så hardfør den gule, så jeg er ikke sikker på om jeg ville plantet den der det er lite jord. Den mest nøysomme klatreren tror jeg vil være villkaprifol.

Lene fra Lillehammer sa...

Ninni, det er ikke den limefargede jeg har der, de jeg har plantet er helt vanlige humler. Den limefargede har jeg et helt annet sted. Kaprifol har jeg så mange andre steder, men jeg skal vurdere det.