fredag 20. juli 2012

Solplass ferdig og bedet jeg startet med i går

PS: Bildene blir klarere dersom du klikker på de. Ihvertfall blir de det når jeg gjør det!
Ja, for jeg klarer ikke å bare holde meg til et prosjekt når jeg driver i hagen, litt variasjon må til. Men nå er, som overskriften sier, både solplass og bedet jeg startet på i går ferdige. Vel, riktignok skal vi ha en solstol til, men det tar vi til neste år så sant de ikke kommer på salg i høst da. Må si jeg har tynnet ut masse her nå og det trengtes virkelig. Men slik ble resultatet og jeg tror det blir bra når det får vokst seg til litt mer her.
031
008 007
005
010
Tomatplantene jeg fikk av Vivi har vokst seg såpass svære at jeg måtte sette på ekstra støtte i dag. Spent på om vi rekker å få smakt på tomatene før høsten slår til. Jeg har nemlig aldri klart å få tomater modne før det har vært for sent.
Når man sitter i stolen ser man dette…
006
Det nye bedet jeg laget i vår er jo det som ligger til høyre i bildet og som jeg, hihi, plantet om igjen i går. Var liksom ikke helt fornøyd her så jeg måtte gjøre noen justeringer. Hmm, tror egentlig det startet da jeg plantet ned rosa officinalis her og fant plutselig ut at jeg ville fixe hele bedet. Dette tror jeg egentlig er veldig typisk meg, enten ingenting av bedet eller hele bedet. Nesten i forkant av bedet bortover hele, har jeg plantet ned egensådd lavendel. Jeg håper jeg er like heldig med disse som med de jeg har sådd tidligere år. Nedenfor er en av lavendelene jeg har sådd selv…
012
Til høyre for solstolen vokser det som bare rakkern og jeg er igrunn superfornøyd med bedet her…
040
Helt til høyre i bildet skimtes oliventreet jeg overvintret i kjelleren i vinter og som har begynt å få friske blader igjen. Superstolt for det har jeg aldri klart å få til før.
Nok om solplassen! Nedenfor er resultatet av bedet jeg startet på i går. For å være ærlig ser det jo ikke spesielt flott ut nå da, men jeg tror det vil bli det, ihvertfall til neste år. Igjen har jeg ikke kameraet helt på min side og bildene er nok ikke av beste kvalitet. Må få kjøpt meg nytt kamera altså!!
020 026
023
Sitter man på kjærlighetsbenken og ser nordover så ser man dette…
027
Og ved nærmere øyesyn i obelisken der fremme ser man denne flotte rosa, nemlig Constance Spry…sikle…
029
Og enda bedre, ser man rett opp på himmelen ser man dette…
041
…BLÅ HIMMEL FOR I DAG HAR SOLA NEMLIG VÆRT MED OSS!  Riktignok startet dagen med sprut regn men rundt 13-tiden kom omsider sola og den har skinnet i hele dag. På bildet begynner det forøvrig å bli kveld og da jeg gikk inn ved 21.30-tiden tok jeg noen bilder som avslutning på kvelden. I morgen er jeg mutters alene et helt døgn, sambo jobber døgn og Martinus er hos sine besteforeldre på sommerferie. Jeg vet nøyaktig hva jeg skal begynne med, nemlig å plante ned noen roser jeg har stående klare. Og kjenner jeg meg selv rett blir det masse andre hageprosjekter også. Jeg må passe på nå når jeg er alene og virkelig utnytte tiden.
070
074 073
071

1 kommentar:

loftkroken sa...

Du har en hage som er bare SÅ vakker,det må være en drøm å sitte der :)
Kos deg og nyt alt arbeidet du har lagt ned :))

Benteklem