mandag 23. juli 2012

Nytt i hagen

Omsider kom espalierveggen, gratis tilkjørt fra Maxbo (service sier nå jeg). Morten var nok like ivrig som meg på å få den opp, så mens jeg grillet så fikk han opp veggen. Nå er jo ikke denne malt enda da, men det må jeg vente med til neste år ettersom den er impregnert. Men hvit skal den bli.

009

Her har jeg fått plantet en clematis som heter Queen Mother. Gleder meg sinsykt til neste år når denne blir malt og den flotte clematisen vokser oppover.

010

Til venstre for veggen og et lite stykke nedover kunne jeg godt tenkt meg å lage en liten rosehekk. Og jeg har allerede funnet ut hva slags rose jeg kunne tenkt å hatt, en som heter Duc de Guiche. Jeg sier hele tiden at jeg ikke skal handle mer til hagen, men jeg vet at dersom Bjørke Gartneri hadde hatt den (vet de har hatt den tidligere), hadde jeg nok måtte kjøpe en 3-4 stykker.

Jeg har også hagesyndet i dag også. Jeg har handlet ENDA flere planter. I dag ble det med meg 2 clematis hjem. Disse kjøpte jeg på Ringstad Gartneri på Gjøvik. Den ene heter Mandshurica og den andre heter I am stanislaus. Begge to var bare supernydelig og jeg bare MÅTTE ha de. Den blå har jeg plantet ved den ene stolpen ved inngangspartiet og den andre står fremdeles i potta.

Ellers går det som det alltid pleier å gjøre når jeg skal fikse bittelitt på et bed, da blir HELE bedet fikset. I går tok jeg for meg et av bedene, et bed som jeg alltid har syntes har vært så “mørkt”. Men nå fikk jeg plassert et hjemmesnekret, hvitmalt klatrestativ der samt plantet litt nytt. De høyeste staudene fikk jeg plassert lengst bak og en haug med ormerot ble dratt opp…puhhh!

022

Ellers er det riktig så frodig i hagen og jeg liker slik det har blitt…

Hesperis matronalis ‘Alba’ er blitt en stor favoritt og en nykommer i hagen. Denne sådde jeg i vinter og den skal det bli flere av. Frøene kjøpte jeg fra Primafrø i Danmark. De har også en som er lys fiolett og den skal jeg definitivt så i vinter.

008

011

Til venstre kan man så vidt skimte lupinene som jeg også sådde i vinter. Disse er bare så utrolig søte og yndige og lukter helt herlig. Litt lenger frem til høyre er også en stor favoritt i hagen, nemlig linaria purpurea. Denne er veldig flink til å selvså seg selv og jeg sier bare: kjør på!

006

Til høyre for linariaen har jeg forresten plantet 3 stykk Chaerophyllum hirsutum 'Roseum'…

chaerophyllum%20hirsutum%20'roseum'

Dette tror jeg blir en herlig kombinasjon, mørk og lys lilla.

Velkommen igjen David Austin! Endelig har du begynt å springe ut etter å ha stått i knupp en god stund.

014 015

Den supersøte, fylte geraniumen Summer Skies er bare helt sinsykt vakker, men synger desverre på siste vers denne sesongen…

017

Flott bladverk…

019

En søt en til som jeg ikke klarer å finne ut hva heter, så her trenger jeg hjelpe av hageeksperter. Er det en eller annen form for malva moschata? Denne hadde jeg plenty av i hagen, men nå er den blitt kraftig redusert desverre. Men denne har jeg lyst til å ha flere av.

005

Dagen er snart over, en jobbdag er unnagjort, snørra renner pga forkjølelse, men alt er bare velstand når man har en hage å kose seg i. Etter jobb i morgen skal jeg kose meg i hagen til ei venninne av meg. Jeg har nemlig lovt henne å lage et blomsterbed, så i kveld har jeg fått dratt opp og delt en del stauder. Håper det blir bra da og at hun blir fornøyd!

God natt alle sammen!

4 kommentarer:

Eli's lille rede sa...

Så flotte hagebilder! Du kan male espalierveggen selv om den er impregnert. Det var før i tida det ikke gikk. Den impregneringen de brukte før var så giftig ved brann at den ble byttet ut. Vi fikk beskjed om at det var bare å male. Meeeee, må vel få litt finvær så ting tørker først, da;) Ha en toppers dag ute eller inne!

Klem fra Eli:)

krepsemor sa...

Der var du jo! Lenge siden jeg besøkte bloggen din, for jeg har rett og slett ikke funnet den igjen :) Nå har jeg lagt deg til i bloggrollen min, for jeg syns du har en herlig, frodig og flott hage! Linaria purpurea har jeg også, og de frøsår seg rikelig. Har du sett en som heter `Canon Went`? Den er aldeles nydelig i en sart rosa farge, så den skal jeg skaffe meg til neste år!
Espalièrveggen din blir flott med hvitmaling på, og clematisen du har valgt der er nydelig! Jeg begynner å få sans for klokkeklematisene :)
Fortsatt god sommer, og takk for titten!

Ingvild sa...

Dere får det bare finere og finere, jo! Det blir sikkert nydelig med Klematis på det espalieret! Så flinke dere er til å skape små og koselige uterom! Og så mange fine planter! Alltid koselig å stikke innom:).

Vivi sa...

Dette ble jo virkelig flott, Lene. Rosehekk hørtes veldig fint ut, så jeg tror nok at det det i gutua - kanskje til neste år :))

Jeg har vært på salg hos Oasen i dag. 3 nye roser og litt annet!

Kos deg! Klem