tirsdag 10. juli 2012

Nå blir det rosehekk

En spontan handling fra min side førte meg til Bjørke Gartneri på Kvam i dag, et superflott gartneri med et stort utvalg av roser, stauder og det som tenkes kan. Ikke minst har de også super mange lekre urner der og annen hagepynt. Mens jeg var der drog gutta til Hunderfossen og koste seg.
Joda, bilen ble full den og ikke nok med at jeg kjøpte med meg roser og stauder, neida, sannelig ble det ikke med en superflott urne hjem også. Den er svæææær og kostet egentlig over 1200 kroner. Men fordi det hadde gått av en bit på foten fikk jeg den til en MEGET god pris…tusen takk Kjell Olav for supergod handel.

016
Et par sekker med kukompost fikk jeg også med meg. Dette gartneriet kan jeg ikke skryte nok av altså!
Så for å komme til det, på lasset hjem ble det med meg følgende:
Gypsophila Paniculata ‘Schneeflocke’ – Brudeslør
Dianthus Plumarius ‘Aslaug Wegdahl’ – Hagefjørnellik
Bredbladet prydløk – Allium fra Aukrust
Rosa ‘Officinalis’ – fy søren, denne lukter helt sinsykt godt altså
Rosa ‘Blush Damask’

Hvor jeg skal få plassert alt dette hen? Hakke snøring!
Til rosehekken kjøpte jeg F.J.Grootendorst i lys rosa og cerise. Egentlig hadde jeg tenkt å bare ha de som er lys rosa, men herr Bjørke hadde ikke nok av den. Men jeg tror dette blir flott sammen.
013 014
012
Denne ble også med hjem, men jeg klarer ikke å koble de små grå, så jeg husker ikke hva denne heter igjen…
015
Oppi dalen skinte faktisk sola men det gjør den desverre ikke her. Men hagen trenger så sårt litt omsorg nå ser jeg for herregud som regnet har herjet med den. Men det regner ihvertfall ikke enda og gjør det det når jeg skal ut å plante i kveld så gir jeg uansett fullstendig f!!!
Nå er klokka 22 og jeg har just kommet inn etter å tatt hagen i nærmere øyesyn. Jepp!!! Hagen kan beskrives som katastrofeområde. Jeg tror seriøst at jeg aldri har sett hagen så herpa av regnet som i år. Buhuuuu!!! Jeg har knepet råtne roseknopper og slimete roseblomster for harde livet så jeg har ihvertfall fått de fleste rosene sånn nogenlunde i orden, men det er mye annet som ikke ser særlig bra ut. Men det går ikke an å gråte over spilt melk åkke som.
Nedenfor er forøvrig noen bilder jeg tok i kveld av hagen, tatt fra balkongen…
017
018
019
På bildet over hvor vi ser den “flotte” sandkassa til Martinus, skal det en gang i fremtiden lages vanndam. Mangler liksom det i hagen vår. Og der hvor den brune kurvstolen står og bak hvor stolpen ligger på bakken skal vi sette opp espalier som jeg skal male hvit (jepp, bestilt i dag), men malinga må vente til neste år da dette er impregnert materiale.
020
021
Siste bildet er av anekset og inn den blå døra finner vi det som jeg på vinterstid kaller spirerommet. Her sitter jeg og koser meg og prikler for harde livet. Har allerede begynt å planlegge hvilke frø jeg skal bestille til neste år.

Bittelitt interiørrelatert..
Et godt tips fra Merethe med den superflotte bloggen Livet på småbruket ga meg tips om at de hadde så flotte lappetepper på Nille. Så gjett hva Lene gjorde i går? Jupps, drog på Nille og kjøpte lappeteppe til den nette sum av under 300 kroner. Størrelsen er 130x200.
003 005
Og gutten i sofaen står selvsagt i stil til teppet…
006

6 kommentarer:

loftkroken sa...

Du,den kaka var bare heeeelt herlig ♥
Så takk for at du delte
oppskriften :') Familien var enig at dette var SOMMERKAKE nr.1 :)
Gratulerer med nytt teppe også,håper du er like fornøyd som jeg :)

Benteklem

Tua sa...

Aiaiai, jeg som passerer Kvam i morgen :)) Mye lekkert i handlekurven, den rosa tror jeg er en flittiglise, likner iallefall.
Ha fine dager.

RandiF sa...

Åh, en slik urne ønsker jeg meg, men de er jo som du sier, veldig dyre. Heldiggris var du der.Her på vestlandet har vi sluppet unna det sedvanlige regnet så langt i år,i stedet er det visst østlandet som har fått det. Godt vi kan bytte på iblant...:-))). Nydelig i hagen din, og godgutten er skjønn han og. Ha en god sommer videre.

loftkroken sa...

Hei på deg igjen :))

Liket deg på innlegget mitt :)

Klem

Tigertina sa...

Gosh for en flott hage du har! Uansett om den er herja av regnet eller ikke - det er en slik hage jeg drømmer om å lage her hos meg :D

http://www.billigebrudekjoleronline.dk/ sa...

Smukke haver · · · sød lille dreng, lille fyr ·