lørdag 21. juli 2012

Å neiiiii, jeg skulle jo ikke……

……kjøpe flere planter, men dengang ei. Når gartneriene frister med 3 for prisen av 2 og tilbud i den retningen blir jeg selvsagt som en unge i leketøysbutikk og klarer ikke å styre meg. Men en liten ting før jeg begynner å skrive om det jeg har gjort i dag. For i skrivende stund sitter jeg og spiser noe som slettes ikke var godt, så styr unna dette. Min “mat” i dag (jepp, handlet ungkarsmat i dag da jeg er helt alene)…
page
Jeg snakker ikke om smash, definitivt en av mine største sjokoladefavoritter, ikke snakker jeg om suksessterte, den er knæsj-god og selvsagt snakker vi ikke om cola, det er jo bare yummi! Nei, bilde 1 er det jeg snakker om. Dette var ikke godt! Løkringene smakte ikke løk, mozarella-sticksene smakte fiskepinner, og jalapeno-poppers…hmm, ok, men ikke noe som frister til gjentakelse. Både rømmedippen og tomatdippen som fulgte med skulle tines i lunket vann, men smaken var ikke god og rømmedippen skilte seg. Tomatdippen smakte sopps pastasaus.
Så nå går det i søpla (trash-food bokstavelig talt) og jeg takker og bukker for smash og suksessterte i stedet jeg.

Så fra møkkamat til hage... 
Så med de gode tilbudene ble det selvsagt med noe hjem da:
3 stk. David Austin roser av typen Eglantyne (ta 3 betal for 2)
2 store lavendel av typen Hidcote (30 % rabatt)
2 stk. Stachys byz. ‘Silver Carpet’ (50 % rabatt)
2 stk. lamium ‘White Nancy’ (var en eller annen rabatt på disse også)
2 ampler med fylt petunia (ta 2 betal for 1). Disse har jeg egentlig ikke bruk for i år, men jeg skal overvintre de og lage masse planter til neste år. Disse er hvite/krem med lys rosa i midten.
Og til slutt, 8 blomsterstøtter.
003
Her er nærbilde av den fylte petunian…
009
Og her er de plassert nå…
046 047
Jeg har holdt på siden 7 i morges og jeg har enda ikke begynt med deg jeg egentlig skulle gjøre i dag, nemlig å flytte å plante noen roser av typen Martin Frobisher, men kvelden er fortsatt ung og jeg har fortsatt tid til å gjøre det. I stedet har jeg gjort alt annet som ikke var planlagt. Selvsagt har jeg fått plantet ned det jeg kjøpte og både lammeøre, lavendel og to av rosene har fått plass under kjøkkenvinduet. Bedet er jo ikke noe fint enda, men jeg håper det blir det etterhvert.
035
Her er også nærbilde av den flotte rosa Eglantyne…me like!
004
Før jeg startet hagingen denne sesongen hadde jeg lange negler og til og med neglelakk. Men etter all hagingen har negla blitt klippet og neglelakken har så og si blitt slitt av. Man skal ikke være prippen når man driver med hage. Og ja, jeg bruker stort sett alltid hansker, driver med mitt 10. par denne sesongen, men det hjelper ikke åkke som…
048
Egentlig ser jo hånda mi uforskammet rein ut, men slik er den ikke alltid! Joda, jeg har neglelakkfjerner men jeg har ikke giddet å bruke den.
Hmm, hva annet har jeg gjort i dag da…jo, hengeselja vi hadde ved den hvite sittegruppa er blitt gravd opp og flyttet til utenfor lysthuset. Grunnen til at denne ble flyttet er at vi får espalierveggen vår på mandag og da må hele møbelgruppa flyttes lenger mot garasjen, så da blir det for trangt med buska der. Men jeg syntes det ble fint der den står nå jeg.
020 019
Ellers setter riddersporene sitt preg på hagen nå og rosene blomsterer og gir fra seg en utrolig godt duft. Ikke nok med det, erteblomstene er også på vei, så da blir det jo bare fryd og gamme hva lukt angår her i hagen.
005
008 016
Ellers er det jo veldig frodig sånn generelt over hele hagen og jeg tror jeg kan konkludere med at det er NÅ hagen er på sitt flotteste.
011
012
026
037
029
036
022
Nå kjenner jeg at jeg begynner å bli trøtt så da må jeg få reist på baken trur jeg!
SO LONG…

9 kommentarer:

Vivi sa...

Det er herlig å holde på ute og la timene bare suse avgårde!
Håper virkelig vi får en flott dag i morgen også, for da skal jeg lage nytt bed!

Nyt sommerkvelden! klem

Villrose sa...

Vel, plantestøtter er jo nyttig. Og Smash og sukksessterte er perverst godt!

Tigertina sa...

Så flink du er!
Og hellandussen for en fantastisk hage du har! =D Akkurat sånn romlemantisk hage jeg ønsker meg!
Masse skjønnheter på rekke og rad!

Villmarkstausa sa...

Du har em veldig flott hahe. Til inspirasjon for oss amatører.Man gjør ikke mye gæli når man handler planter. Som mor mi sa.... Det er deg væl undt;-))

Tvi, tvi;-))

Nina sa...

Heia. for en hage du har, utrolig mange flotte busker og planter du har. Her ligger alt flatt etter alt det regnet som høljer ned, her i nord!

Jijji sa...

Du har bare en fantastisk hage! Masse inspirasjon å hente her. Jepp, suksessterte er knallgodt! Viktig å kose seg ;)

Klem fra Jijji

merethe sa...

For en frodig hage du har!!! Så lekkert. Det er vist bare ut å handle planter ser jeg ;) Det er artig...har masse ny plass som skal fylles. Må bare vente til kantsteinene langs beddet er på plass. Flere roser blir det i allefall. Også må en jo ha litt stauder som fyll. Her regner det i dag. Men er vist meldt bedre vær utover dagen. Håper på det for jeg har mye å gjøre i hagen. Ønsker deg en flott ny uke. Klem Merethe

Vivi sa...

Du her helt rett i den rosa jeg kjøpte hos Helen, Lene! Har aldri vært flink på navn, jeg!

Takk for det, snupp!

Håper jeg ser deg i løpet av helga. Send meg en melding, så finner vi et tidspunkt som passer oss begge!

Klem

http://www.billigebrudekjoleronline.dk/ sa...

Meget smukke blomster, jeg tror, ​​du malede med neglelak forandring · · ·