mandag 13. oktober 2008

Årets siste bukett

Ja for etter en runde i hagen i går er det ikke så mye som blomstrer lenger, men jeg ble så inspirert av Helen's flotte buketter så jeg fikk så lyst til å lage en liten bukett selv av det siste som blomstrer. Buketten består av Louise Odier, malurt, ormerot og hjortetrøst....synes den ble søt jeg da.

I dag er det skikkelig høstvær ute, det blåser og er surt. Samboer jobber døgn så jeg vil vel tro at jeg og Martinus skal kose oss inne i dag. I går derimot, var det kjempefint vær og uvanlig god temperatur så da ble det en lang tur på oss som vi avsluttet med nystekte scones da vi kom hjem.

Nå har forresten hagegalskapen min kommet skikkelig igjen. Jeg har så lyst til å begynne å lage nye bed og jeg har så lyst til å plante og styre, men det er nok desverre litt for sent nå igrunn. Jeg har ihvertfall funnet ut hva jeg skal gjøre til neste år og det er få få plantet ferdig det store bedet som går mot utedassen, det ble liksom aldri ferdig i år. Dessuten skal jeg også få forstørret et lite bed som jeg har under fuglehuset. Å jeg gleder meg, særlig fordi jeg har funnet ut at jeg faktisk får plass til litt flere bed. Kan man få for mange blomsterbed i hagen? Ikke vet jeg.

Nå drøyer det vel heller ikke så lenge til før jeg begynner å så, bør vel kanskje vente en mnd. til men da kjører jeg i gang og i år har jeg faktisk ganske mange frø, mer enn i fjor men mindre enn året før, men jeg regner med at annekset blir fult denne gang, både på bord og gulv.

Til slutt må jeg bare skryte litt. På Tv3 sender de en serie som heter Sykehuset og i dag er faktisk min ambulansesamboer med i serien. Jeg vet ikke hvor mye man ser av han men vi så ihvertfall på klippet at han ble filmet. Grunnen til at han er med er at de hadde hatt Oslotur med pasient og på vei hjem kom de først til en bilulykke. Så jeg skal følge stolt med i dag!

Ha en trivelig dag alle mann, nå hører jeg Martinus holder på å våkne!

4 kommentarer:

Ninni sa...

Nyyydelig sensommerbukett! Man kan aldri få for mange bed Lene, tvert i mot! Herlig å ha slike planer og bare lengte etter våren ellerede i oktober :) Du får bruke vinteren til å finslipe planene dine og komponere bedene du skal lage og utvide. (Utedass hørtes forresten utrlig nostalgisk og koselig ut!)

Sliter selv med å finne plass til alle rosene på ønskelisten min, dvs må-ha-listen. Det er så mye jeg har lyst på, både stauder og busker/trær, men har ikke plass til alt. Den siste plassen jeg kunne opparbeide i haven gikk til grønnsaker i pallekarmer.

Så artig med mannen din som blir kjendis i kveld ;)

Tonerose sa...

NEI - det er ikke mulig å ha for mange bed! ;o) Hvem trenger vel plen?? hihi. Det er mye morsommere å holde på ute i hagen med blomster, enn å måtte ut for å slå plenen uansett.

Herlig bukett du har laget, jeg har akkurat kjøpt meg en Louise Odier - og gleder meg veldig til sommeren for å se hvordan den blir! (blomstene lukter jo så deilig!)

Ja, litt vemodig at det er siste bukett i denne runde - selv har jeg ikke hatt hjerte til å grave opp georginene enda, de blomstrer jo fremdeles.. Men ja, jeg skal komme meg ut og bare gjøre det snart..

Moro med tv-stjerne hjemme! ;o)

Charlotte sa...

ja det var jo en kjempesøt bukett. Gjett om jeg skal følge med på Tv3 i dag. Så gøy!

Vivi sa...

Gleder meg til å komme å se de nye beddene dine.

Ha en kjempe fin høstdag, og da skinner jo sola igjen også.

Kjempe fin rosebukett.