lørdag 4. oktober 2008

I mangel på å ha noe å gjøre

Det blir vel kanskje litt feil å si at man har lite å gjøre når man har en liten prins på 5 mnd. men han koser seg så fælt på leketeppet sitt så jeg vil ikke forstyrre han. Dessuten har han bare godt av å aktivisere seg litt selv også. Så ettesom været har vært dørgande trist i dag har jeg gått gjennom albumet fra da vi flyttet hit høsten 2004. Vi fikk tatt noen bilder som viser hvordan det så ut her da. Uheldigvis hadde jeg bare et dårlig gammelt kamera så det ble ikke så veldig mange bilder, men noen ble det og jeg tenkte jeg skulle legge inn litt før- og etterbilder. Ganske morsomt å se hvor mye det har forandret seg.
Når jeg skal prøve å definere min stil er ikke det så lett, blanding av shabby chic og "sørlandsstil" kanskje. Før var det bare antikviteter og gamle mørke, trehvite møbler som fasinerte meg, men den stilen har jeg gått bort i fra selv om det fremdeles finnes noen antikviteter her og der i huset. Dessuten tror jeg sambo fortsatt er litt fasinert av det. Men de fleste antikke møblene vi har har jeg valgt å male eggehvite, blir så mye mer stilfult synes jeg. Sambo er like skeptisk hver gang jeg kommer med noen nye idèer så jeg forbereder meg godt hver gang jeg vil lufte de ut men med en god posjon med overtalelsesteknikk går det som regel veien for meg. Jeg tror egentlig han stoler på meg og vet at resultatet blir bra. Vel her kommer det noen bilder:

Her er kjøkkenet slik det opprinnelig var. Gulvet bestod av gulvbelegg som skulle forestille kork eller noe. Veggene var forsåvidt ok men fargen på kjøkkendørene var ikke helt etter min smak. Jeg husker jeg hadde sånn farge på kjøkkenet mitt i et tidligere hus jeg hadde da jeg var 18 år.


Her har jeg malt veggene med en farge som heter blåfjell og skap og skuffer har jeg malt i en lysere farge som jeg bare har koden på. Noen sjablonger her og der har jeg også lagd. Opprinnelig var det som sagt gulvbelegg men det rev vi av og under dukket det frem et kjempeflott tregulv. Det slipte vi helt ned og ble deretter lutet og oljet. Men etterhvert som tiden gikk og man ikke var noe flink til å vedlikeholde gulvet, ble det så stygt og flekkete og nesten håpløst vanskelig å vaske så sant man ikke satt på alle fire å brukte skurekost, så vi valgte til slutt å male gulvet i en lysgrå tone, noe vi forøvrig har gjort i alle rommene.

Vedovnen vi har på kjøkkenet er sansynligvis det beste kjøpet vi noengang har gjort (ikke komfyren altså, den vil jeg bytte ut en dag). Fyrer man opp vedovnen på morgenen så har man varme der til langt utpå eftan. Forøvrig er den utrolig fin å lage mat på (en vinter brukte vi bare den) og ikke minst å steke brød og annet snadder ettersom den også har stekeovn. Anbefales!! Så når vi fyrer med den pleier jeg av og til å lage sveler med takke fra Høyang-Polaris som jeg bare legger rett oppå ovnen. Finnes det noe bedre enn varme sveler med smør og brunost og en god kopp te når høsten og vinteren herjer som verst der ute? Tviler på det!

Flisene jeg har brukt over vedovnen, de avlange var forresten styggdyre og jeg er glad vi ikke trengte for mange av de.


Disse synes jeg er så søte og de fant jeg på hytta vi eide for mange år siden. Morten fikk lagd en hylle som vi fikk satt de i ettersom det ikke fulgte med. Hva heter nå disse oppbevaringsboksene igjen? Disse er av keramikk eller porselen, ihvertfall noe knusbart materiale.

Så kommer vi til gangen og her har jeg ikke fått tatt noe særlig med bilder men man kan så vidt skimte gangen fra de gamle kjøkkenbildene. Her var veggene i samme farge som kjøkkenveggene og hele trappa var i en slags mørk mintgrønn farge, ergo, ikke min smak at all! Her er ihvertfall noen oppdaterte bilder:

Stolpen på trappa har jeg marmorert, veldig morsom maleteknikk hvor jeg brukte fjør fra kråka og male med. Stakkars Egbert, han ble nesten fjærløs da jeg holdt på som verst. Neida, det var vel kanskje å overdrive en smule!

Igjen så har jeg valgt lyse farger på både vegger og tak. Trappetrinnen har jeg malt i samme farge som gulvene og resten av trappa et par nyanser mørkere.

Så beveger vi oss i 2. etasje hvor soverommet vårt er. Her var det opprinnelig himmelblå plater på veggene og parkett på gulvet. Alt ble fjernet og frem kom den vakreste smalpanel. Her har vi forresten valgt å ikke male gulvet men kun oljet og lutet det.

Trist soverom og ikke min smak!

Her har jeg igjen malt i lyse farge og er godt fornøyd med det. Ettersom soverommet ikke er så veldig stort var det litt vanskelig å ta bilder. Til seng bruker vi rammemadrassen til Morten og den er SVÆÆÆR, egentlig altfor svær for rommet men sabla god selvfølgelig. Her kunne selvfølgelig jeg tenkt å ha noe annet men vi får se i et annet århundre. Planen er jo at vi en gang skal bygge på et rom til i 2. etasje og bygge nytt inngangsparti så da har jeg tenkt at vi skal lage soverommet vårt der.............i rommet over inngangspartiet altså! Men slik er ihvertfall det lille soverommet vårt pr. dags dato:Til slutt noen bilder fra stua, både før og etter selvsagt.

Slik stua opprinnelig var. Litt for mørkt for meg så jeg valgte å male den i litt lysere farger. Det passet mye bedre ettersom stua er såpass liten.


Så til slutt en liten quiz: Dette bildet er fra stua. Gjett hva jeg har lyst til å gjøre her?

8 kommentarer:

Anita sa...

Så koselig det er hos deg da!! Morsomt med sånne før og etter bilder!! Nydelig den blomsten din, ute! Hva er det slags! Staude eller??!! Fortsatt god helg!

Lene fra Lillehammer sa...

Da tenker jeg du mener Nicotiana 'Bella Bambino', den fargerike foran døra. Det er en sommerblomst!

marita sa...

HEI SÅ KOSLIG DU HAR DET !
JA NÅ HAR JEG SITTET Å KOST MEG MED BLOGGEN DIN, FANT DEG FORRESTEN GJENNOM NINA S.
HAGEN/UTEPLSSEN ER KJEMPEFIN , VEDDER PÅ AT DU HAR HATT MENGE FINE STUNDER DER I SOMMER.

marita sa...

Hei glemte å svare på quizen din , det måtte bli å male skapen egghvit he he.

Lene fra Lillehammer sa...

Hei Marita! Tusen takk for for hyggelig hilsen. Og når det gjelder quizen så tror jeg sannelig du hadde rett! Men den var vel kanskje ikke av de vanskeligste!

Inger sa...

Deeeeiiiiilig kjøkken!!!!
Kjempefint med blå vegger og hvite golv.
Deilig hus!! ^^,

Ninni sa...

Jeg er mektig imponert, dere har virkelig skapt et drømmehjem. Så utorlig mye finere det har blitt etter oppussingen. Nydelig interiør og farger som harmonerer fra rom til rom. Kjøkkenet var aldeles skjønt! Quizen var lett :)Man blir skikkleig bitt av malebasillen. Opplever det samme selv etter at jeg begynte å male, er blitt helt allergisk over alt som heter furu

Anonym sa...

чтобы добавлять свои статьи, обязательно ли регистрироватся?