mandag 5. august 2013

Den ærlige sannhet

Har jeg vært fraværende i blogglandia en stund? Ja! Og hvorfor? Grunnen er at jeg rett og slett er møkkalei hage! Egentlig er dette en skikkelig nedtur da det fremdeles er mye flott å se på i hagen. Men når ugress og annet dritt dukker opp og som man rett og slett ikke gidder å gjøre noe med, ja da gir ikke det mye motivasjon til å drive i hagen.

I fjor husker jeg at jeg ikke ble lei av å drive i hagen før snøen omtrent kom, i år ble det desverre motsatt. Men sommeren er jo fremdeles ikke over, så det er jo lov å håpe at hageånden slår til igjen. Men just nu blir det nok en liten pause fra meg. Jeg tok noen bilder fra hagen i sted og jeg får nesten dårlig samvittighet når plantene nærmest roper til: Kom å se på meg, kom å se på meg. Pøø, planter kan ikke snakke så disse desperate skrikene kommer nok sannsynligvis bare fra mitt lille, forskrudde hode.

002 006
007 003
009 010

Litt spiselig har det også blitt i hagen. Både bringebær, månedsjordbær, solbær, jordbær og snart epler (eplene er ikke så gode så da har vi besøk av barnehagen til Martinus som er her å plukker på høsten). Gulerøtter sådde jeg også i år. Så svære har de ikke blitt enda, men gode allikevel.

001

 

8 kommentarer:

November- symra sa...

Hehe, kjenner igjen den tanken om å være lei.. men hagen din er jo et syn og grønnsakene dine fristende gode...
Sommeren byr på så mye annet og jeg tror det er bra.. Ugresset trenger også ferie, vet du...

loftkroken sa...

Sender deg noen klemmer for å se om det
hjelper ;-);-)
Håååper lysten kommer ♡♡ Lei inn litt hjelp da?
Det går an, bare for å komme igang :-):-)

Bente

Vivishagerom sa...

Hei
I fjor var jeg hagelei, men ikke du. I år har jeg overskudd, men da er du hagelei :)) Jeg bryr meg ikke så mye om ugress, og slike ting. I år har jeg bare gått og kosa meg med hagen. Ingen prosjekter og ingen slit, og det har vært så deilig.
Kom over en tur en dag, om ikke du vil se på hagen, så kan vi drikke kaffe og skravle litt.

Klem

Unknown sa...

Sånn har jeg også kjent det noen ganger Lene. Men det går over kan jeg love deg hehe. Jeg er veldig ivrig på våren og forsommeren også dabber jeg av litt utpå...I år har det gått greit takket være det fine været. Men tidligere år har jeg vært lei før juli starter, da har jo alt vært ødelagt av regn. Vi trengte slik vær i år, godt for kropp og sjel.
Ønsker deg en fortsatt fin hagesommer :) Klem :)

Bestemors hus sa...

Jeg er også lei av hagen min akkurat nå...ugress og flere uferdige prosjekter står i kø å venter på meg....slik går det når jeg tror jeg skal klare alt i den korte sommersessongen....i tillegg har jeg jobbet hver dag, også helg, i drivhuset på jobb med å ta stiklinger og lage flere tusen, hold deg fast, julestjerner...men etter denne uken er det min tur til 3 ukers ferie, så da håper jeg at hage og malingslysten kommer litt tilbake....men som jeg har sagt mange ganger før, du har en alldeles nydelig hage som krever mye stell...nyt hagen og la ugress være ugress en stund fremover, for lysten kommer helt sikkert tilbake....kos deg...

Fjordheim sa...

Mange nydelige blomster hos deg.
Liljene er bare så skjønne.
Her er det lite hagearbeid,
mistet så mange roseplanter i
vinter så jeg mistet litt gnisten
da. Men en får vel prøve å få unna litt ugress en dag en har fri og
det er litt brukbart vær.
Vi har og en del bær i hagen, bør
nok plukke litt rips så fort som
mulig. Må fryse de for jeg har ikke
tid til å kose gele nå.
Ønsker deg ei herlig uke :)

Turid sa...

Det er lov å være lei iblant. Jeg har nesten ikke luket i sommer så her regjerer vassarven ;) Etter nesten 4 uker på loffen midt på sommeren blir hagen deretter. Men til neste år blir det sikkert fint igjen.
Nyt dagene du, Lene. Uten dårlig samvittighet.
Klem.

ingridn sa...

Enig med de andre her. Hagen din er utrolig vakker, la ugresset gro og kos deg med alt det vakre du har. Hagegleden kommer helt sikkert tilbake.
Hilsen fra Ingrid