lørdag 2. juli 2011

Ny sitteplass og ellers litt bilder

Omsider har sittegruppa jeg bestilte fra Jysk kommet på plass og jeg ble veldig godt fornøyd med det jeg da selv om Morten fremdeles mener vi har altfor mange sitteplasser i hagen. Men det bryr jeg meg ikke noe om så lenge det er jeg som har betalt for det. Det er da ikke noe vits å ha en svær, tom grusplass uten å bruke den til noe og uten noen form for visuell stimuli og dessuten begynner resten av hagen å bli ganske overfylt så da må man begynne å fylle ut de resterende tomrommene som ellers ikke brukes til noe annet enn å gå på.







Bak gjerdet begynner skjærsminen omsider sin blomstring og ikke for å snakke om den herlige lukten den sprer rundt seg.

Hurdalsrosa er flott men den synger desverre på siste vers nå.

Men når noen sier takk og farvel for i år kan man ønske nye velkommen opp fra vinterdvalen og her er rosa Morden Centennial på vei med masse knopper.

Clematis Pamela Jackman har vært trofast gjennom alle årene og kommer like frisk tilbake hvert år. Denne klippet jeg forøvrig skikkelig ned i vår men svær har den allerede rukket å bli. Jeg lar den både klatre oppover syrinen og ned over steimuren.

Petunia 'Pearly Queen' som jeg sådde i vinter. Overskuddsfrø fra i fjor og jeg husker de var forholdsvis dyre så jeg måtte frå brukt de opp.









Ridderspore har jeg MASSE av i hagen og jeg bare digger de. Noen er superhøye bl.a. de som står ved lysthuset.



Ridderspore igjen og det er like før de blomstrer for fult. Fylt campanula er også en av mine favoritter og disse fikk jeg av Sigrid i fjor.





Den ene hurdalsrosa blir brukt som klatrerose og klatrehortensia er heller ikke så verst. Her klatrer den forøvrig på utedassveggen.


Litt pynt i hagen hører med.....




En av mine favorittroser Martin Frobisher. Remonterende men ikke så veldig glad i regn. Jeg har flere av den men denne her har jeg hatt noen år og er blitt sikkert bortimot et par meter høy.


Til slutt et par bilder av min trofaste hagevenn som elsker at jeg driver ute. Mosse poserer gledelig og her henger han på "taket" av kjærlighetsbenken.


So long, nå skal jeg ut å plante. Herlig vær men desverre så altfor lite sol.

6 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Koselig sittegruppe, Lene! Alltid like koselig og fint i hagen din. Jeg har vært på Kvam i dag og kjøpte meg noen flere roser. Synes nok ikke at dem hadde like mange nå som i fjor, så det ble bare 4 fra ønskelista.
Håper vi kan møtes en dag!!

Fossestua sa...

Herlige bilder fra hagen din, og grattis med ny fin sittegruppe :)Mannen min klager forøvrig også på dette med sitteplasser, altså mengden av de, fnis ;) De skjønner jo ingenting disse mennene ;)
Mosse var jo bare skjønn der han titter ned på deg fra buen!
Falt helt pladask for rosebuen din og gjerdet i samme stil! Kan jeg få spørre om hvor du har fått tak i de? Akkurat sånn vil jeg også ha :)))

God helg til deg og dine :)
Klem fra Lise

Anonym sa...

Herlige hagebilder du viser!
Klem

Laila sa...

Sitteplasser må man ha, så man kan følge solen og se hagen fra alle kanter. Rundt mitt lille hus er det nå seks steder man kan sitte ned, to med tak. Og når man har en bue er det noen som finner plass der også ser det ut til. Masse fine bilder hos deg.
Ha en fin søndag, klem Laila

Ingvild sa...

Å, så masse fine blomster du har. Får mye inspirasjon til hva jeg har lyst på til hagen min! Koselig hagegruppe!
Klem

Sisselshverdag sa...

Så nydelig sitteplass :D Flotte blomster du viser fram også, masse inspirasjon hos deg :D

Første gang innom, kommer garantert tilbake :D

Ha en flott sommerdag :D