mandag 27. juni 2011

Første peonblomstring og supergodt knekkebrød


Hurdalsrosen som jeg har formet som en klatrerose titter fram på hjørnet av garasjen og ruver høyt opp på veggen. Synd den ikke er remonterende, så man får bare glede seg over den så lenge det varer.

Nå har også, som overskriften sier, den første peonen i hagen begynt å blomstre. Denne har aldri blomstret før og er en av de MANGE peonene jeg fikk i bursdagsgave av svigers for et par år siden. Lappen er selvsagt blitt borte men etter at jeg har sett listen på de jeg fikk fant jeg ut at den må hete Dr. Alexander Flemming.


Det drøyer nok ikke så lenge før flere peoner begynner å blomstre og jeg ser det står peoner med masse knopper både her og der. Herlig og flotte er de men her er det viktig med støtte.

Så over til en supergod oppskrift på et knekkebrød ihvertfall jeg har blitt avhengig av. Supergodt med smør og brunost:


2 dl store havregryn

2 dl sammalt rug

2 dl havrekli

1 dl kruskakli

2 dl sesamfrø

2 dl linfrø

2 dl solsikkefrø

2 dl gresskarkjerner

1 ss salt

7 dl vann
Alt det tørre blandes godt sammen og deretter tilsetter du vannet og blander godt sammen. La det stå og "trekke" i ca. 10 minutter og deretter dekker to store stekepanner med røra. Det er veldig viktig å få presset det så tynt som mulig ellers blir det trått å tygge. Jeg prøver først å klemme det ut med ei skje og deretter bruker jeg hendene som jeg dypper i vann flere ganger (ellers sitter røra fast på hånda). Steker det midt i ovnen i ca 1,5 time ved 170 gr og deretter oppmot et par timer på lav varme, rundt 100 gr. Etter 10 minutter tar jeg forresten ut panna og risser passe store ruter med en pizzacutter.

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Fantastisk peon, det er bare så lekre blomster!!

Gårdsjenta sa...

Den var nydelig! :)

Tror det er en hurdalsrose jeg har knabbet meg stiklinger fra også, spent på å se om jeg får den til :)

Ingvild sa...

Den var jo bare kjempenydelig! Veldig spent på om mine peoner har fått etablert nok røtter til at de vil klare å vokse seg store. Har visna flere stengler... så er litt skaptisk....