søndag 28. november 2010

Første søndag i advent

Jeg har holdt på å pynte litt i dag, ikke så mye men bare slik at man føler at man er inne i julehøytiden. Jeg må vel kalle meg minimalist hva julepynt angår, så her blir det ingen overdreven julepynting selv om jeg vet at mange liker det. Men noen innslag av rødt her og der skaper den rette stemningen for mitt vedkommede ihvertfall. For meg er det lukt og smak som får frem julestemingen og i skrivende stund står en bit med ribbe og steker i ovnen.


Jeg kjøpte noen søte tall på Mange Ting på Gjøvik og jeg syntes de var helt meg. De kostet bare 29 kroner og definitivt verdt prisen.Julegardinene har også kommet på plass i kjøkkenet. Disse kjøpte jeg i fjor og var opprinnelig en duk. Men duk kan brukes til mye.Rød-stripet kopphåndkle har kommet på plass ved kjøkkenvasken.........og også på vedkomfyren. Egbert er plassert på ovnen slik at har får noe annet å se på enn det han til vanligvis gjør når han sitter i buret.


Martinus koser seg med play-doh og brødskive med sylte mens mamma pynter.

Sviblene jeg kjøpte for en tid tilbake dufter himmelsk.

Gangen har også fått litt "julepynt" i form av en kunstig granremse. Jeg hadde denne i fjor også og jeg klarer ikke helt å bestemme meg om dette blir litt jalla, men pytt-pytt!


Til og med i trappegangen har jeg skapt litt julestemning i form at rødrutet gardinkappe, tidligere brukt på kjøkkenet. I sinkbøtta har jeg tenkt å pynte med noen grankvister.
I går kveld var vi på julegateåpning. Sabla koselig med akk så kaldt. Men vi fikk med oss talen til ordfører'n, tenning av julegrana, fakkeloppvisning, julesang og gaver til barna. Martinus syntes det var sååå stas å få gave av julenissen, som forøvrig kom i hest og slede, skikkelig, god, gammeldags, nostalgisk julestemning.Lille, kalde trøllgubben vår!
Tro det eller ei, nå skal Lene fortsette å male i vindfanget (jadda, jeg malte i går også).

2 kommentarer:

Simones Country Home sa...

Hei på deg.

Så koselig du har pyntet da. ;o)

De tallene har jeg kjøpt meg også, men glemte å kjøpe kubbelysa. hehe

Klem Simone ;o)

Kristin Aurdal sa...

For et koselig blogginnlegg. Fikk skikkelig julestemning av de flotte bildene.
Søt liten krabat du hadde i vogna da - hjerteknuser -