søndag 25. april 2010

Spirene venter på avklimatisering

Fortsatt ikke ferdig med spisestua, andre ting blir prioritert som prikling av spirer og maling av lysthus. Men spisestua skal nok bli ferdig etterhvert. Morten syntes det blir kjempebra selv om han var veldig skeptisk til prosjektet mitt i børjan. Har forresten fulgt J.D.L forslag til å lage slitasje på møblene, å bruke varmepistol og skrape etter med sparkel for å så til slutt å pusse over med sandpapir. Snakk og shabby og det beste av alt er at Morten syntes det ble enda flottere. Til og med prinsen kikket grundig på resultatet i dag tidlig da han stod opp, merket nok at mamsen hans hadde fått tatt et strøk med hvitmaling på bordet i går kveld. Inspektøren godkjente det tror jeg.

I dag, mens prinsen sov og som fremdeles sover, fikk jeg tatt en økt i annekset. Petuniaer, asarina og cobaea måtte få større potter. Nå begynner det å bli virkelig trangt på arbeidsbordet mitt der, men det får klare seg. Snart skal de uansett ut. Nedenfor er noen bilder jeg tok i sted.
Cobaea Scandens har snart vokst til taket og jeg måtte ut å få ordnet lengre støttepinner til de. I år ser det faktisk ut til at jeg har fått de til, før har jeg nemlig klart å sette frøene feil vei og da har det ikke blitt noe. Trodde først at jeg hadde gjort det i år også, men fant snart ut at jeg tok feil. Så nå går det den rette veien heldigvis. Blir bare 3 planter i år og dumme meg klarte å kaste posen med resten av frøene. Men til neste år skal jeg ihvertfall bestille mer, for denne planta er jo bare supernydelig.

Ønsker alle en strålende søndag!

PS! Dersom noen har tips til hvordan jeg skal gjøre det når jeg får beskjed om at det er sertifikatfeil på bloggen min blir jeg kjempeglad.

12 kommentarer:

Alexia sa...

Åååå, nå fikk jeg skikkelig såkløe... ;) Har ikke sådd noe i år og nå er det nok for seint...Kanskje jeg skulle så noen stauder...? Hehe...
Håper det står bra til med prinsen - nå har prinsene våre snart bursdag :D

Tonerose sa...

Spisestuen din blir NYDELIG!!! Helt herlig! :o)

Så frodig og flott det er hos deg, hagen din kommer til å bli flottere enn noensinne i år. Så søt den cobea'n er!

Jeg har nå sådd flesteparten av mine erteblomster jeg bestilte etter at du la inn så fristende innlegg om nettsiden. Jeg gleder meg STORT til de kommer i blomst!

Heldige deg som har fått lysthus, gleder meg til bilder i sommer. :o) Perfekt med oliventre..!

Ønsker deg en vidunderig søndag!

josimo sa...

Du har virkelig sansen for de små delikate detaljene.Liker snaken din :-)
Kos deg videre med søndag og fri

IngunnBW sa...

Gosj! Lene!! SÅÅÅ nydelig spisestuen har blitt! Er det varmepistol og sparkel som er hemmeligheten med det nydelige slitte du har fått frem. Dette ble bare så fantastisk flott!
Stuen din er så delikat at det er en fryd å se :)

Og du, så store planter du har! Mine er små pingler i forhold, men så kom jeg sent i gang med sådden i år. Jeg ser på bilder fra i fjor at plantene hadde en helt annen størrelse. Så moro at Cobea kommer som et skudd! Og det gresset jeg skimter bak i der, er det også sådd i år? Det var jo virkelig stort.

Du spurte om jeg skulle ha noe for frøene jeg sendte, men det skal jeg altså ikke. Jeg fikk Viola x wittrokiana-frø av deg tidligere husker du :) Og så skal jeg jo få småplanter av Alchemilla Mollis også :) Så vi må helle snu på flisa og finne noe jeg kan sende deg!

Jeg har ingen bilder av valmuene dessverre. De kommer heller ikke helt opp fordi jeg hadde sådd dem for tett, derfor jeg forelo at du blandet frøene i fjor. Jeg har sådd 6 sorter valumefrø rundt om i bedene på den måten i helgen. Er spent på om det dukker opp noe!

Vivishagerom sa...

Du verden så flink du er, Lene. Den spisestua blir jo kjempe lekker. Skjønner godt at gutta dine er stolte.
Det gror godt på anekset også og den Cobaea Scandens var flott.
Nå i helga har jeg også endelig fått ryddet og prikla. Jeg har ikke sådd i nærheten av det jeg har gjort før, men av det som spirer ser bra ut.
Ønsker deg en fin uke.

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Heisann!
Så kjekt du ble fornøyd. Også så kjekt at jeg fikk vite at det var til deg jeg sendte varene.

Den spisestua de ble kjempefin. Virkelig forsegjort med avansert måte å få fram patina på. Jeg har garasjen full av maleprosjekter nå. Kanskje jeg også skal avansere litt. Det ble hvertfall veldig fint.

Må du ha en herlig uke.
Klem:)

frøken olsens drømmer sa...

Det må jo være de fineste stolene jeg har sett !!så fin den spise stuen din er -I like !!!
jeg er også glas i skrift på ting å tang ;))
kjempe koselig blogg ..retten og sletten ;))
god mandag til deg ;))

MumsiMumsan sa...

Hei!
Kom over bloggen din, og her kommer jeg tilbake! Så koselig du har det! Liker stilen din ja!
Ha en flott dag - her skinner solen!
Mumseklem fra Vibece :O)

Snuffeldyret sa...

Hei du

Så flott at pellisen kom frem i god form.
Om du har tilovers av enten Akeleie eller Verbena vil jeg gjerne ha det :-)

Den spisestua di blir jo råflott!

Laila sa...

Så kjempefin spisestuen din blir, du hadde rett i det å male bordet.
Masse fine planter hos deg.
Sertifikatfeil har jeg ikke hørt om.
Ha en riktig god helg.
Klem Laila

Snuffeldyret sa...

Hei du!

Takk for tilbudet om petunia. prøver gjerne en jeg!

har stukket masse pelliser i helga, skal gi et lite pip når de er rotet sånn i tilfelle du vil ha noen av de..

Ha en flott dag! Og god bedring til prinsen!

Nina Iren sa...

Sååå nydelig spisebord/stoler du hadde, det likte eg. Fin stil. Å så mange spennende planter du har. Jeg har ikke fått gjort noen ting, her er det kuldegrader og snø enda.........