lørdag 2. januar 2010

Nytt år og nye muligheter!


Så skriver vi 2010 og vi har nok et nytt år foran oss og det er vel nå vi skal starte med blanke ark og friskt mot og gjøre som ekspertene sier: gjøre mer av det vi ikke liker og mindre av det vi liker.......kan ikke si meg enig der nei!

For meg betyr det nye prosjekter i både hus og hage og jeg gleder meg til å ta fatt. Selv om jeg for en tid tilbake følte null interesse for å ta fatt på en ny hagesesong kjenner jeg at det nå omsider begynner å klø i fingra. Så som dere kanskje leste i forrige innlegg har jeg allerede bestilt litt frø, dog i en mindre skala enn tidligere år. For et par dager siden fikk jeg sådd litt av frø jeg allerede hadde:
Viola Wittrockiana - bildet er lånt fra Ninni's blogg og fiolene som er avbildet er frø hun fikk av meg forrige sesong
Geranium Versicolor - Chiltern Seeds
Lys blå akeleie - egensanket, noe tilsvarende den på bildet
Sidalcea 'Purpetta' - Chiltern Seeds
Althaea Officinalis (legestokkrose) - Primafrø
Hollyhock 'Appleblossom' - Thompson&Morgan

De har nå stått inne et par dager og i dag tidlig satte jeg de ut hvor jeg lar de stå ute ut januar tenker jeg.

Jeg har forresten ganske mye overskuddsfrø, deriblant en del av de ovenfor, så er det noen som ønsker frø av meg får de si ifra. Her er ihvertfall lista:
Diverse stokkroser i forskjellige pastellfarger, enkle
Viola Wittrockiana, kanskje det ikke kommer tydelig nok frem, men disse er bittesmå og veldig søte
Althaea Officinalis (legestokkrose)
Eupatorium Rugosum (hvit hjortetrøst)
Digitalis Grandiflora (tror det er det)
Send meg en mail til lenenordberg@rocketmail.com dersom du er interessert i noe av dette. Kan ikke garantere spireevnen på disse da noen av de kan være oppimot et par år gamle.
HELT GRATIS!!!!!
Tenk at nå er snart denne julen over og jeg og Morten har konkludert det med at jula har vært kjempekoselig med masse sosial omgang med resten av familien. Forrige jul ble jo litt amper i.o.m at Martinus ble sjuk på juleaften og alle planer måtte droppes. Vel-vel, nå ble han syk denne jula også, dagen på juleaften hadde han nesten 40 i feber og Morten måtte ta han med seg til legevakta. Heldigvis hadde det ikke utviklet seg til halsbetennelse og 1. juledag var han så og si bra igjen. Nå er det jeg som har blitt dårlig; vond hals, vonde ører, stiv nakke og supervondt i hodet. Ellers tett som ei gammel potte, men jeg blir vel bra igjen snart.

Som dere ser har bloggen min blitt fornyet litt, følte for en liten oppdatering her og jeg syntes det ble bra jeg. Forandring fryder sies det og det håper jeg det også blir her i gutua i år. Jøsses så mange prosjekter jeg har på gang men mest av alt håper jeg at vi får begynt å bygge nytt inngangsparti og nytt soverom i 2. etasje. Dessuten skal jeg få malt innvendig på lysthuset, kjøpt nye møbler der og ikke minst få laget bed rundt, som sansynligvis vil bestå av en del roser. Tørkestativet skal males og ellers skal jeg få plantet mer i hagen.

Nå ser det forresten ut til at det blir Ektorpsofaer på oss tidligere enn anntatt. Jeg hadde vel egentlig tenkt å vente noen år, men da vi hadde besøk av min nevø med familie i går ble vi nesten truet til å selge sofaen vår....hihi! Men vi får kjøpe ekstra trekk så går det vel bra..................ja, selvfølgelig skal vi ha den som er hvit.

Okedidok folkens, kos dere i kveld, nå tror jeg at jeg skal ta meg en varmt bad og bare slappe av en stund, tror nemlig at jeg trenger det.

12 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Det blir et fint år, kjenner det på meg. Lykke til med sådden,jeg har ikke kommet igang enda.
Godt nytt år til deg og gutta i gutua.

Anonym sa...

God bedring og godt nytt år! Gleder meg til å følge med på utviklingen i Guttua!

Igi

Anonym sa...

Godt nyttår!

Elsa sa...

Ja nå ser vi framover mot et nytt hageår. Jeg har ikke kommet så langt at jeg har fått frø i jorda enda, men jeg har tatt fram frøboksen så det er en begynnelse.

Godt nytt år i Gutua og god helg:)

Tove sa...

Godt nytt år til deg og dine :-)

Unknown sa...

Godt nyttår!!! Her klør det i frøfingrene også. Men det er litt for kaldt for såing av sommerblomster enda tror jeg. Når de spirer pleier jeg å sette dem ut i drivhuset. Og selv med varme der inne sliter jeg med å holde det over null i disse dager.

Men snaaart! Tuddeluuu.

Evelyn sa...

Hei :)

Godt nytt år !!

Oii så mange prosjekt du he på gang da.. dykitig du.

Bloggen din ble kjempe fin.

God bedring.. ikke noe gøy å være syk

klem

Red Hobbitt sa...

Hei og godt nyttår! Bloggen din er blitt kjempefin, likte godt den designen. En dag når jeg er virkelig i humør til det, så skal jeg se om jeg også kan fikse min blogg.
Har du flere frø av Scabiosa Black knight? Den har jeg hatt før og er nydelig.

IngunnBW sa...

Godt nytt år Lene!
Så nydelig layout du har fått! Vakkert bilde i headingen også, du har så sansen :)
Frøfingrene mine er nesten helt døde i år, men har fremdeles tanker om månedsjordbær. Må begynne å lete etter frø og få bestilt dem tror jeg :) Jeg har forresten sådd minichillifrø, de fikk jeg av en kunde i høst. De spirer som bare det, moro!
Jeg skjønner ikke hvordan du greier å ta frø fra de små fiolene, er det en egen hemmelig inngang jeg ikke vet om? Håper du er frisk igjen nå, hvis ikke ønsker jeg deg gooood bedring :) Klem

Elisabeth sa...

Godt nytt år til deg og dine, Lene. Håper vi kan få til noen frøbytter etterhvert, ennå har jeg ikke funnet helt frøformen ..fryser jo spent ihjel *ler*

Kari sa...

Hei, Lene.
Koselig hus- og hageside du har; jeg ble så inspirert nå nettopp! Godt i januarkulda, det :)
Har du fortsatt frø fra enkle, pastellfargede stokkroser?
Jeg googlet nettopp "enkle stokkroser" på jakt etter slike frø (det var slik jeg fant bloggen din), men nettbutikkene har stort sett frø fra fylte eller doble stokkroser. Overtar gjerne noen til vår hage - som også ligger i ei gutu ;)

Kari sa...

ups, nå ser jeg at kanskje ikke stokkrosene var enkle likevel ;) Leste nok litt fort...