søndag 24. januar 2010

En syk, liten Martinus

En syk og slapp liten Martinus som måtte ta seg et bad i dag tidlig!

Vi har hatt noen utrivelige dager siden torsdag ettermiddag. Martinus har nok fått skikkelig omgangssyke som har resultert i masse spying, diarè og litt feber. Ingenting har han klart å ta til seg og det kom like fort ut som det kom inn. Men fra i dag på ettermiddagen har vi vært veldig forsiktige med å gi han for mye væske på en gang og mengden har ikke vært mer enn litt over en spiseskje sånn ca. hvert femte minutt. Jeg reiste på bensinstasjonen og kjøpte farris og eplemost og det har han faktisk klart å holde på uten at noe har kommet ut igjen. Vi har også gitt han noen små biter med brød og også litt kanelbolle men vi har vært veldig moderate med mat. Vi har funnet ut at dette har vært den verste dagen noensinne. Du vet at ungen din er kjempesulten og han nærmest kaster seg over det lille han får, og vi må bare være harde å begrense det. Stakkar, han vet jo ikke bedre. Nå har han sovet litt over en time og vi har enda ikke hørt noen ulyder fra rommet hans. Så nå krysser vi alt vi har for at ikke noe kommer opp igjen. Jøsses, jeg har aldri vasket så mye klær og gulv som i helga jeg. Men nå satser vi på at han har blitt enda bedre til i morgen. Og er det noen der ute som har gode tips mot omgangssjau, tar vi imot det med stor takk. Men egentlig har vi vel lest det meste på nett. Men kanskje noen har en skikkelig vidunderkur!?

Ønsker alle en god søndag, det trenger ihvertfall vi nå etter noen leie dager. Nå skal vi bare legge oss rett ut på sofaen og se opptak av Poiret som gikk for en uke eller to siden.

10 kommentarer:

Henriette's innfall og påfunn sa...

Jeg har ingen vidunderkur, men ha ett tips til hvordan få i seg næreing på en skånsom måte.

Avsilt havregrynssuppe:
Kok opp havgryn med litt mer vann en vanlig.
Kok til havgrynene er ferdige og sil av vannet.
Sukre, salte og ha i smør i suppen og det blir en svært styrkende drikk som er lett fordøyelig.

Lykke til :-)

Anonym sa...

Det går også an å koke havresuppe med rosiner. Det tilfører sukker og næring.

Ellers er det cola det går på her under omgangssyke. Det virker jo desinfiserende i seg selv. Om barn bør ha det er en annen sak, men om ikke annet fungerer så går det jo an å forsøke en spiseskje.

Mine Blomster sa...

Uff !!! Dette er ikke gøy!!!
Jeg har to tette og en badehette her.. Så når omgangsyken kom, satt min mann og jeg barna på gulvet, med tre bøtter i hendene og hjalp alle tre samtidig!!!
Det skal jeg love deg var et syn!!

Jeg har studert dette med kost og sykdom... Henriettes forslag er utrolig bra. Havre suppe er bra!!
Karbohydrater er det verste du kan gi... Så SUKKER... det er gjæring til omgangsyken... M.A.O Cola -NEI!!
Men det du har gjort er jo kjempebra, med farris og eple drikk. Rist ut kulsyren..... osv...

Probiotikka, er en helsekosttablett med riktig bakterier for magen. Den går mine barn på hele vinteren. Med den, så har ikke mine barn vært syke på flere år nå.....Bank i bordet.
Men Mitt mellomste barn ville ikke ta den, og var den eneste som fikk Svineinnfluensa i familien. Ingen av oss andre fikk den, da jeg var nøye med probiotikka og høye doser med C-Vitamin.
Nå går vi alle på tiskudd.
Så ingen omgangsyke her nei!!!
Hvet ikke om du ble noe klokere av det, men uansett.
God bedring til ditt vakre lille barn og deg ;O)))
Lykke til;O)

Anonym sa...

Vi Hadde samme runden her forrige uke, både jeg og datteren på fem. Hun gråt og gråt over at hun ikke fikk drikke :O( Vi prøvde med Cola - dårlig resultat. Så tipset bestemor om risavkok (kok opp ris med litt salt i vannet). Det fungerte bedre. Gi eventuelt bare litt av gangen. Første mat vesla fikk var riskaker (de som er tilsatt salt). Risavkoket var det en barnelege som hadde tipset bestemor om da sambo var syk som liten.

Lykke til - det er helt forferdelig når småttisene er syke.

Mvh UnaCita

Elsa sa...

Ikke noe koselig når småtassene blir syke.
Jeg kan huske min mor pleide å lage byggrynsavkok når vi ungene fikk magesjau. Kokte gryna både vel og lenge og silte av vannet.

God bedring:)

Laila sa...

Stakkars liten da, han har det nok ikke godt, men pass godt på, så små barn kan bli alvorlig uttørket etter kort tid.
Klem Laila

hildeG sa...

Lite og ofte er tingen. Når det gjelder HVA man skal gi, er det faktisk ikke så nøye - det viktigste for små barn er at de får i seg væske. Gi dem det du klarer å få i dem/det de vil ha, pleier jeg å si. Og får ofte storøyde blikk av foreldre som er blitt tutet ørene fulle av du MÅ absolutt sånn, og FOR ALL DEL IKKE slik av svigermor/naboen/gudoghvermann.

Hvis ungen ikke får i seg NOE, og det ikke er tiss i bleiene, evt ungen blir så slapp at det er lite kontakt å få, er det på tide å dra til legen.

Solveig sa...

Håper Marius nå er på bedringens vei..... Det er lurt å få sjekket hvilken bakt/virus en har med å gjøre hvis det går utover den vanlige 3-dagers syka som mange opplever i disse dager.
Sukker og salt taper en jo fort, så eplejuice og farris er bra. Avsilt havresuppe er heller ikke dumt.
Uttørking følger en best med på ved å følge med hvor mye han tisser - eller om han gråter tårer.. Skal være litt obs på disse små:o)
Håper det bedrer seg fort for dere!
Klem fra Solveig

Vivi sa...

Nå er jo dette noen dager siden, og jeg håper at god gutten din er frisk igjen. Det viktigste er vann og drikke, og det har dere jo gitt han. Håper heller ikke at dere voksne får det. Her på andre sia, så er det noen som har det, men ikke så mange på skolen enda. Jeg krysser fingrene for at vi holder oss friske. Når barna blir syke så er det vondt å være mamma.
Håper alt står bra til nå, Lene.
Vi snakkes. Klem

Laila sa...

Hei igjen.
Tusen takk for frøene, de kom i går, men da var jeg helt utslitt etter en tur med en venninne som har svart belte i shopping.
Sender avgårde en ting til deg i dag, som du kan få bruk for om noen måneder.
Klem Laila