tirsdag 28. juli 2009

Prosjekt kjøkken dag 1

Som kanskje noen har fått med seg har jeg begynt å male inne...............igjen! Og i dag har jeg begynt å male veggene på kjøkkenet. Tidligere hadde vi en farge som heter blåfjell, nydelig farge som jeg lette lenger etter å finne. Men ettersom vi har et lite kjøkken synes jeg det blir mye finere å ha det helt hvitt.

Ettersom vi har en liten tass har jeg denne gangen satset på sens og jeg synes den er god å bruke jeg og beste av alt så slipper vi den forferdelig malingslukta. Nå var blåfargen vi hadde ganske mørk så jeg regner med at jeg sikkert må ha fire strøk før resultatet blir bra. Men dette går så kjapt så for malinga er tørr på under en time. Men jeg så jo fort at det dukket opp litt ekstra arbeide da jeg begynte å male, for nå ble listene rundt vinduer og dører helt gule, samt taket og grunnen til det er at jeg tidligere har malt de med Lady 80, altså en helblank maling. Desverre så gulnes den etterhvert selv om den fra børjan var hvit. Litt synd men slik er realiteten. Nå har ikke sens en tilsvarende helblank maling men jeg tok den som var blankest, sense 30, så blir det vel greit alikevel selv om det er stoooor forskjell på 30 og 80. Jaja, hvitt blir det uansett!!


I morgen skal jeg på jobb igjen så jeg regner med at det ikke blir så mye maling da men jeg satser på å bli ferdig om ikke så altfor lenge, klarer liksom ikke å vente så altfor lenge med å bli ferdig jeg da. Nedenfor er før- og etterbilder av den ene veggen!Kjøkkenbordet og den ene stolen har jeg også fått malt så det blir jo ikke bare veggmaling. Bordet er egentlig litt spesielt, kanskje ikke så superflott, men det betyr litt for meg, for kjøkkenbordet var det første bordet mamsen og papsen kjøpte da de flyttet sammen for sikkert 50 år siden.

Flere bilder kommer senere når jeg får gjort litt mer!

7 kommentarer:

mistin sa...

Så lyst og fint det ble. Merker sikkert at rommet virker større. Utrolig at farger har så mye å si.
Flink har du vært!!

mistin

Sine sa...

Så flink du er, Lene. Kjempefint ble det.

Line Cathrin sa...

Så lyst det ble. Skjønner godt du har fått maledilla jeg så pent som det blir.=))

Mariann S sa...

Kor fint det blir.
Ja det vart lyst og fint med kvitt, og det føles sikkert mykje større og.

Det kjøkkenbordet ditt, har det klaffar i begge endar. Heilt likt mitt :)
Det er også gammalt, men eg veit ikkje kvar det kjem frå.
Men eg har også lite kjøkken og då er det praktisk å slå ned klaffane når det ikkje er i bruk :)

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Så kjekt at du ble fornøyd med varene.

Så fint det ble på kjøkkenet. Utrolig hva den hvitmalingen gjør. Det blir jo så lekkert og lyst. Allt det andre kommer så mye bedre fram, som den fine lampen din.

Ha en herlig ukeslutt
Klem:)

Ninni sa...

Åååå - så lekkert og delikat kjøkkenet blir! Du får dobbelt så stort kjøkken du nå :) Skal si du har mange talenter!

Akkurat sånt kjøkkenbord hadde farmoren min husker jeg

Solveig sa...

Åååå, så flink du har vært!! Veldig spennende å se ettersom jeg også har tenkt å male om kjøkkenet i sommer!!! Fine tips her hos deg :-)Veldig kos forandring.
Gaver og Interiørglede ligger i kjelleren på Torghjørnet ( samling av forskjellige butikker ) i Hamar sentrum. Veldig koselig :-).
Ja, du kan tro jeg skal innom Fruens vilje!! Oppdaget den i fjor og fikk helt dilla. Kommer nok ikke tomhendt ut derfra heller! Lillehammer er bare kos! Mye å oppleve i de trakter!

Natti-natti :-)
Klem fra solveig